Калорійність на 100 грам (кбжу):
22.0 г.
Білки
5.6 г.
Жири
0.0 г.
Вуглеводи
138
ккал

Страви з кети позитивно впливають на травлення завдяки тому, що риба багата на вітаміни і цінна жирними поліненасиченими кислотами. У багатьох країнах така рибка має великий попит. Якщо шукаєте варіанти її приготування, то кращі рецепти з кети в нашому розділі рибних страв – до ваших послуг. Там ви напевно знайдете підходящий варіант для будь-якого смаку і приводу. Рибні страви – це корисно!

Що приготувати з кети

Філе цієї риби (так само, як і ікра), дуже цінне, тому як остання відноситься до сімейства лососевих. Головний інгредієнт є, але що можна приготувати з кети? Відповідь на це питання дуже просте: все, що вам завгодно. Рибу можна запікати з овочами, в сметані, під маринадом, обсмажувати в паніровці або без, а також варити для приготування дієтичних і корисних страв, солити і в’ялити.

Приготування кети в домашніх умовах часто передбачає саме запікання в духовці, так як в цьому випадку зберігається максимальна корисність страви і не губляться золотава скоринка і насичений смак. Страви з цієї риби можна подавати до тихого сімейного вечері, а також на святковий стіл. Філе риби володіє ніжною і делікатною волокнистою структурою, як у лосося, але при цьому ціна тушки буде набагато нижче. Можливо, що саме тому вона так і полюбилася любителям риби.

Важливо знати, як смачно приготувати кету, тому як її м’ясо не особливо жирне, і часто кету порівнюють за цими характеристиками з курячим філе. Краще віддавати перевагу запіканню риби шматочками або тушення, тоді ви отримаєте соковите і насичене блюдо.

24 год 45 хв40109
Як незвично думаєте ви, я теж так вважаю. Але зате таке зберігання червоної риби вважається одним з кращих. Рецепт начебто з родзинкою, а ось кета виходить
рецепт засолювання кети за добу
24 год 30 хв40126
Ще один бомбічний варіант, завдяки тому, що рибка буде готова вже через 24 години. Всі пропорції дані саме на цей час, і таким чином, щоб кета не встигла...
малосолона кета в розсолі
24 год 15 хв40125
Цей варіант відноситься до класичних, оскільки використовується вода. На основі якої робиться сольовий розчин. Виходить теж чудово, червона рибка просалюэться
2 год 20 хв40168
Щоб купити таку рибку на ринку, потрібно досить багато грошей, тому краще купити свіжоморожену і засолити кету самостійно вдома. Зробимо її максимально
кета малосольна
24 год 20 хв40233
Цей варіант по істині найкращий, тому що лососева рибка виходить зовсім не суха, а просочується тільки своїм соком. Соковита і дуже смачна кета з незрівнянним смаком.