Кета малосольна — рецепт в домашніх умовах

кета малосольна
Час приготування: 24 год 20 хв

Цей варіант по істині найкращий, тому що лососева рибка виходить зовсім не суха, а просочується тільки своїм соком. Соковита і дуже смачна кета з незрівнянним смаком. Ви її ні за що не переплутаєте. А все завдяки сухому посолу, а після присмачимо її олією.

Інгредієнти
Порції: +4
На порцію
Калорії: 119 ккал
Білки: 16.28 г
Жири: 3.07 г
Вуглеводи: 5.83 г
Кроки
24 год 20 хвДрук
  • В окремій чашці з’єднайте сіль і цукровий пісок. Перемішайте до однорідності таку посипку.
  • Кету необхідно добре промити, зрізати всі непотрібності і трохи пройтися ножем по шкірці, щоб не було лусочок. Обробити рибу на чотири філе. Після кожну розріжте навпіл.
  • Візьміть посипання і присипте сіллю і цукром прям зверху на м’якоть кети.
  • Зробіть це з двох сторін. Шкурку не знімайте, це дасть рибці не втратити свою чудову форму. Це необхідна дія, щоб червона риба просолилася рівномірно і вийшла малосоленою.
  • Викладіть шматочки в пластиковий контейнер щільно один до одного. Закрийте кришкою і охолодіть в холодильнику. Щоб кета вийшла слабосоленою, необхідно протримати її в прохолодному місці 6-8 годин.
  • Через 8 годин сама м’якоть риби за рахунок солі стане більш щільною і з’явиться багато вологи. Злийте її.
  • Перець горошком (6-8 шт.) розімніть трішечки в ступці і додайте до нього рослинну олію (4-5 ст. л). Перемішайте.
  • З шматочків кети зніміть акуратно ножем шкірку, щоб не зачепилася м’якоть. Поріжте гострим ножем на невеликі скибочки.
  • Тепер дно миски змастіть рослинною олією і почніть викладку шматочків, шматочок до шматочка, плотненько укладаючи. І змащуючи зверху ароматною рослинною олією за допомогою силіконового пензлика.

малосольна кета рецепт

Вийшло красиво і бюджетно! Готуйте і ви цю закусочку, адже вона хороша просто так або на бутерброді з хліба, в салатах. Шикарна їстівна принадність). Приємного апетиту!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 3 оцінки, середнє 3.33 з 5 )
Залишити відповідь