Для засолювання риби в домашніх умовах використовують будь-який вид риби, наприклад, воблу, краснопірку, сазана, ляща і так далі. Для засолювання брати варто рибку весняного або зимового улову, так як до ікромета її м’ясо більш жирне, що надає йому неповторний смак. Рибу вагою до 500 грам можна солити не потрошену. Правильно приготовлена ​​риба буде завжди мати приємний запах. Крім цього, найкращий час для в’ялення – коли мало мух. Рецептів для засолювання безліч. У процесі приготування додають різні приправи на свій смак і використовують велику сіль. Щоб смачно посолити рибу на зиму можна використовувати різні способи:

  • сухий посол;
  • мокре засолення;
  • провисне засолення;
  • в’ялення.

Кожен спосіб хороший по-своєму. Залишилося вибрати для себе певний рецепт і приготувати смачну рибну заготовку.

24 год 45 хв40269
Як незвично думаєте ви, я теж так вважаю. Але зате таке зберігання червоної риби вважається одним з кращих. Рецепт начебто з родзинкою, а ось кета виходить
рецепт засолювання кети за добу
24 год 30 хв40244
Ще один бомбічний варіант, завдяки тому, що рибка буде готова вже через 24 години. Всі пропорції дані саме на цей час, і таким чином, щоб кета не встигла...
малосолона кета в розсолі
24 год 15 хв40220
Цей варіант відноситься до класичних, оскільки використовується вода. На основі якої робиться сольовий розчин. Виходить теж чудово, червона рибка просалюэться
2 год 20 хв40265
Щоб купити таку рибку на ринку, потрібно досить багато грошей, тому краще купити свіжоморожену і засолити кету самостійно вдома. Зробимо її максимально
кета малосольна
24 год 20 хв40329
Цей варіант по істині найкращий, тому що лососева рибка виходить зовсім не суха, а просочується тільки своїм соком. Соковита і дуже смачна кета з незрівнянним смаком.