Кілька по-одеськи: рецепт засолювання

Як же смачно буває ввечері з’їсти гарячої ароматної картопельки зі слабосоленою кількою домашнього приготування! Моя подруга, яка довгий час пробула за кордоном, розповіла, що знайти і купити таку рибку в Європі дуже складно. У магазинах є все, крім тюльки, яка полюбилася нам. Тому, коли вона приїхала в гості, я вирішила приготувати домашню кільку по-одеськи і пригостити її. За основу взяла рецепт відомого шеф-кухаря, який спеціалізується на приготуванні морепродуктів.

Рибка вийшла просто дивовижною! Поспішаю поділитися цим рецептом з вами. Ви дізнаєтеся, що замаринувати тюльку насправді дуже просто і для цього потрібно лише цукор, сіль і вода.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
35 хвДрук
  • Спочатку потрібно приготувати маринад. Для цього я заздалегідь закип’ятила воду і остудила її до кімнатної температури. Потім у воді гарненько розмішати цукор і сіль, до повного розчинення крупинок. Кілька у мене була заморожена. Тому я заздалегідь її розморозила і ретельно промила.
  • Що стосується чищення, то це за бажанням. На даному етапі багато господинь вважають за краще обмежитися лише миттям рибок, а прибирають голови і нутрощі прямо перед подачею на стіл. Я ж вирішила очистити від голів і нутрощів відразу, щоб потім просто дістати солону кільку з маринаду, розкласти на блюдо і подати до столу. Звичайно, цей процес зайняв досить багато часу, але завдяки цьому рибку їсти набагато зручніше.
  • Тепер заливаю очищену тюльку готовим маринадом. Щоб риба добре просолилася, потрібно поставити її в прохолодне місце на дві доби. Коли кілька просолиться, дістаньте її з маринаду. До речі, мої рідні люблять їсти дрібну рибку разом з хребтом. Але якщо приходять гості я завжди прибираю кісточки, щоб залишилося тільки чисте філе. Викладаю його на блюдо і посипаю зеленню або цибулею. Приємного апетиту!

Кілька в домашніх умовах прекрасно підходить і для повсякденного столу, і для частування гостей. За допомогою такого маринаду можна солити і будь-яку іншу рибу, яка вам до душі.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь