Калорійність на 100 грам (кбжу):
16.3 г.
Білки
10.7 г.
Жири
161
ккал

Оселедець – дуже смачна риба, яку можна готувати найрізноманітнішими способами: відварювати, тушкувати, запікати, смажити, маринувати, коптити або засолювати. З оселедцем готують чудові закуски, салати, ситні другі страви і смачні супи. Не менш смачними виходять і соте або паштети з оселедця.

Що приготувати з оселедця

Однак найчастіше оселедець все-таки засолюють, тобто вимочують його в рідині з додаванням спецій, цукру і солі. Особливо хороший солоний оселедець з відвареною картоплею і нарізаною цибулею! Ось тільки нетривале засолювання не дає ніяких гарантій того, що в оселедці не буде паразитів – як правило, вони знищуються тільки в ході глибокої заморозки або в результаті належної термічної обробки. Тому, купуючи оселедець для засолювання, важливо простежити за тим, щоб він був максимально свіжим, крім того, з оселедця слід зрізати всі зябра, а потім очистити його від нутрощів і ретельно промити кожну рибину зсередини. Після цього оселедець піддають швидкому заморожуванню при температурі в мінус шістнадцять градусів або при самій мінімальній температурі, яку тільки здатна видати морозильна камера. У такому вигляді оселедець витримують протягом як мінімум двадцяти днів.

Перед тим, як приступити до засолювання оселедця, необхідно змішати лавровий лист з цукром і сіллю, а потім покрити оселедець зсередини і з обох сторін даними спеціями. Далі оселедець перекладають в скляну ємність і, гарненько закривши його, ставлять на пару днів в холодильник. А після половини даного терміну рибу необхідно перевернути на іншу сторону.

До столу засолений оселедець зазвичай подають в нарізаному вигляді – його нарізають на шматочки товщиною в два-три сантиметри і акуратно викладають їх на плоску тарілку солідних розмірів. А зверху на оселедець укладають нарізану цибулю. В ідеалі солоний оселедець повинний бути кімнатної температури або зовсім холодним.

Щоб замаринувати оселедець, його поміщають в заздалегідь приготований пряний маринад, а щоб приготувати копченй оселедець, його потрошать і, розрізавши уздовж хребта, розбирають на дві частини уздовж тушки, посипають сіллю і піддають копченню на спеціальному коптильному обладнанні. Копчений оселедець може похвалитися приємною маслянистою, неймовірно м’якою і дивно соковитою текстурою. А перед подачею на стіл такий оселедець зазвичай тоненько нарізають і поливають лимонним соком і маслом.

15 хв40148
Цей салат – справжня знахідка для любителів оселедця. Це відмінна закуска до картопельки. Салатик дуже смачний, з ніжним смаком оселедця, який дійсно
Салат з оселедцем і буряком
40 хв40196
Час йде, а радянський салат «Оселедець під шубою» все так же популярний. Зізнаюся, сама готую його пару раз на рік. Але це заняття клопітке і вимагає багато часу.
Фінський салат з оселедцем і буряком
10 хв60192
Фінський салат — це суміш наших вінегрету і оселедця під шубою, приправлена кислими зеленими яблуками. Цей інгредієнт несподівано вдало уживається з іншими продуктами.
Салат Росолье
30 хв40245
Я вже повним ходом складаю меню на новорічний стіл. Цього разу у мене буде велика компанія з друзів і родичів, тому їжі буде багато. Звичайно, страви повинні бути.
Салат з оселедцем і яйцем
30 хв50250
Влітку салати з оселедцем не сильно популярні. Риба швидко псується від спеки, а спрага і так цілий день долає. Зовсім інша справа, коли за вікном дерева прощаються зі.
Закусочний рулет з оселедця
40 хв100370
Впевнена, що тут є любителі солоної рибки. Я, наприклад, обожнюю різноманітні закуски, хоча і не відмовлюся від класичного оселедця з цибулею.
оселедцеве масло з морквою
30 хв80388
За радянських часів вибір делікатесів був обмеженим. Ось люди самі придумували всякі смачні і недорогі страви. Домашнє оселедцеве масло з морквою було
60 хв0247
Проводи зими завжди пов’язані з народними гуляннями та млинцями. Поділимося рецептами смачних млинців, які можна спекти на Масляну в 2020 році.