Калорійність на 100 грам (кбжу):
16.3 г.
Білки
10.7 г.
Жири
161
ккал

Оселедець – дуже смачна риба, яку можна готувати найрізноманітнішими способами: відварювати, тушкувати, запікати, смажити, маринувати, коптити або засолювати. З оселедцем готують чудові закуски, салати, ситні другі страви і смачні супи. Не менш смачними виходять і соте або паштети з оселедця.

Що приготувати з оселедця

Однак найчастіше оселедець все-таки засолюють, тобто вимочують його в рідині з додаванням спецій, цукру і солі. Особливо хороший солоний оселедець з відвареною картоплею і нарізаною цибулею! Ось тільки нетривале засолювання не дає ніяких гарантій того, що в оселедці не буде паразитів – як правило, вони знищуються тільки в ході глибокої заморозки або в результаті належної термічної обробки. Тому, купуючи оселедець для засолювання, важливо простежити за тим, щоб він був максимально свіжим, крім того, з оселедця слід зрізати всі зябра, а потім очистити його від нутрощів і ретельно промити кожну рибину зсередини. Після цього оселедець піддають швидкому заморожуванню при температурі в мінус шістнадцять градусів або при самій мінімальній температурі, яку тільки здатна видати морозильна камера. У такому вигляді оселедець витримують протягом як мінімум двадцяти днів.

Перед тим, як приступити до засолювання оселедця, необхідно змішати лавровий лист з цукром і сіллю, а потім покрити оселедець зсередини і з обох сторін даними спеціями. Далі оселедець перекладають в скляну ємність і, гарненько закривши його, ставлять на пару днів в холодильник. А після половини даного терміну рибу необхідно перевернути на іншу сторону.

До столу засолений оселедець зазвичай подають в нарізаному вигляді – його нарізають на шматочки товщиною в два-три сантиметри і акуратно викладають їх на плоску тарілку солідних розмірів. А зверху на оселедець укладають нарізану цибулю. В ідеалі солоний оселедець повинний бути кімнатної температури або зовсім холодним.

Щоб замаринувати оселедець, його поміщають в заздалегідь приготований пряний маринад, а щоб приготувати копченй оселедець, його потрошать і, розрізавши уздовж хребта, розбирають на дві частини уздовж тушки, посипають сіллю і піддають копченню на спеціальному коптильному обладнанні. Копчений оселедець може похвалитися приємною маслянистою, неймовірно м’якою і дивно соковитою текстурою. А перед подачею на стіл такий оселедець зазвичай тоненько нарізають і поливають лимонним соком і маслом.

50 хв1
Намазка на хліб із оселедця, яєць і моркви дозволить за пару хвилин приготувати смачну закуску для всієї родини. Склад продуктів підібраний таким чином, щоб маса вийшла ніжною, а...
40 хв5
Намазка з оселедця для бутербродів є чудовою закускою, яка доречна для будь-якого приводу. Готується намазка досить легко. Консистенцію закуски вибираємо самостійно.
20 хв5
Бутерброди з оселедцем на чорному хлібі з буряком – це проста у виконанні, дуже смачна та поживна закуска для вашого столу. Таке частування ідеально підійде для домашнього свята...
20 хв6
Бутерброди з оселедцем – це класика домашніх закусок. Таке частування підходить як для домашнього, так і для святкового столу. Апетитні та ситні бутерброди ще нікого не залишали байдужим....
60 хв5
Бутерброди з оселедцем та буряком виходять найсмачніше, якщо робити їх на бородинському хлібі. Це дуже смачна і яскрава закуска, яку не соромно на святкове застілля подати.
20 хв4
Бутерброди з оселедцем на чорному хлібі – це закуска або легка страва, що складається з скибочок чорного хліба, на які викладається оселедець в олії та обсмажена цибуля. Ця...
1 год 30 хв4
Створіть справжній кулінарний шедевр на новорічному столі, перетворивши класичний оселедець під шубою на дивовижне видовище! Цей милий дракон не тільки порадує ваших гостей, а й стане символом 2024.
30 хв6
Форшмак (Vorschmack) – традиційна єврейська закуска, яка являє собою паштет із солоного оселедця. Назва форшмак походить від архаїчного німецького слова Vorschmack, яке означає “
30 хв6
Класичний оселедець під шубою – це всіма улюблена страва, яка зазвичай готувалась лише до святкового столу. Однак зараз таку закуску можна запросто приготувати і до звичайної вечері, адже.
2 год 30 хв7
Оселедець під шубою з яйцем і морквою – це вишукана страва, яка поєднує в собі ніжне рибне філе і дрібні кубики корисних овочів. Для гармонії всіх компонентів закуска...
2 год 15 хв4
Салат “Оселедець під шубою” з яблуками – це закуска, яка підкорить ваші смакові рецептори своїм вдалим поєднанням компонентів. Дрібна фруктова стружка балансує насичений
1 год 50 хв6
Як приготувати оселедець під шубою рулетом? Дуже просто! Для того, щоб надати звичній для всіх страв абсолютно нового вигляду, нам знадобляться класичні інгредієнти, а також харчова плівка, яка.
1 год 20 хв5
Лдечий оселедець під шубою з яйцем – це оригінальна і бюджетна закуска, яка прикрасить ваш святковий стіл, накритий з будь-якого приводу, і однозначно приємно здивує найвитонченіших гостей.
40 хв6
Оселедець під шубою з сиром – це закуска, яка сподобається всім любителям незвичайних поєднань. Завдяки додаванню невеликої кількості сиру, популярний салат з майонезу миттєво починає
2 год 0 хв7
Оселедець під шубою в лаваші – це абсолютно новий «погляд» на всьому відомий рибний салат, який здивує дегустаторів не лише своїм зовнішнім виглядом, а й яскравим насиченим смаком....
1 год 20 хв5
Оселедець під шубою в тарталетках на святковий стіл – це оригінальна та ефектна закуска, яка готується з тих же складових, що й салат. Однак головним плюсом цієї страви...
60 хв8
Салат «Шуба» з оселедцем та червоною ікрою – це святкова закуска, яка урізноманітнить ваше меню та прикрасить стіл. Завдяки додаванню червоної ікри, салат набуває легкого солонуватих смаків і.
2 год 0 хв8
Оселедець під шубою з желатином відрізняється від класичної подачі, своїм зовсім дивовижним зовнішнім виглядом, який викликає безліч запитань і викликає захоплення, бо таким сервіруванням
25 хв12
Цікаве рішення для святкової закуски – канапе з оселедцем. Приготуйте смачне і поживне частування, яке ваші гості точно оцінять по достоїнству. Запам’ятовуйте простий кулінарний рецепт.
1 год 10 хв10
Відмінним вибором для новорічного столу буде у вас закуска з тарталеток з оселедцем. Вона не тільки смачна, але і виглядає чудово. Готуємо страву на основі пісочних тарталеток, доповнюємо...