Рецепти салатів з оселедцем
Найвідоміший салат з оселедцем — звичайно, стара добра “шуба”, один зі стовпів радянської кухні. Цей салат готували і в будні, і в свята, інгредієнти завжди були доступні. За класичною рецептурою “шубу ” викладають шарами, але можна просто змішати всі інгредієнти, вийде щось на зразок вінегрету. Але головне, від чого залежить фінальний смак салату, – яка саме в нього піде оселедець — міцного, слабкого або пряного засолу.
Перше, з чого починається готування — потрібно ретельно очистити рибу, прибравши всі кісточки. З солоним оселедцем в салатах добре поєднуються варені овочі (картопля, буряк, морква). Набагато рідше в них використовують свіжі овочі і трави, але зі смаженою рибкою і вони виглядають непогано. Заправляти оселедцевий салат можна або білим соусом (тим же майонезом або Айолі) або рослинною олією з оцтом.