Ош лобеї – страва горських євреїв, плов із квасолею та копченою рибою. Цю страву дагестанські горяни-євреї традиційно їдять із дарами Каспію – баликом із сазану, сома чи делікатесної риби кутум, яка мешкає виключно у цих водах.
Наш рецепт напрочуд смачного ізраїльського плову з рибою – не залишить вас байдужими. Для його приготування вам знадобиться копчена риба, яйця, молоко, рис, квасоля, олія, зелень та спеції.
Довгозерний рис після приготування залишається розсипчастим і ефектно виглядає на тарілці у поєднанні з червоною квасолею та рибою. Для приготування рибного плову краще вибирати сорти риби пожирніше, щоб плов не виявився сухим.
Інгредієнти
Порції: –+
- Копчена Риба 300 гр.
- Рис довгозерний 200 гр.
- Квасоля червона 150 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Масло вершкове топлене 80 гр.
- Петрушка за смаком
- Кріп за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Кроки
- Квасолю замочіть у холодній воді на 8 год., потім промийте, залийте в каструлі свіжою холодною водою і варіть до м’якості, 40 хв. Відкиньте на друшляк.
- Цибулю очистіть, подрібніть і обсмажте в олії в глибокій сковороді до хрустіння.
- Рис ретельно промийте у холодній воді. У великому сотейнику закип’ятіть 3 л води, посоліть, всипте рис, перемішайте, щоб він не злипся грудками, варіть на середньому вогні до 8-10 хв. (Час варіння залежить від якості рису). Правильно зварений рис має бути м’яким зовні та твердим усередині. Відкиньте рис на сито, викладіть назад у сотейник і залийте 3 ст. л. гарячої води. Закрийте кришкою, загорнутою в кухонний рушник, та поставте на мінімальний вогонь. Рис повинен нудитися до готовності, приблизно 15 хв.
- Змішайте готовий рис, квасолю та смажену цибулю. Приправте сіллю, білим перцем та чабером до смаку. Подавайте з тонко нарізаним філе копченої риби.