Калорійність на 100 грам (кбжу):
2.1 г.
Білки
0.5 г.
Жири
1.9 г.
Вуглеводи
23
ккал

Щедра на алкалоїди, білкові та дубильні речовини, вітаміни, цукри і клітковину кінза хороша при профілактиці та лікуванні хвороби очей, верхньої дихальної системи, нервових розладів. У східних країнах її вважають чи не панацеєю від усіх хвороб.

Кінза покращує засвоєння крохмалю, що дарує відчуття легкості навіть після прийому важкої їжі. Вона підійде для людей, що стежать за своєю вагою (в 100 гр. спеції 23 кілокалорії).

Що приготувати з кінзою

Пряний смак цієї трави хороший як в свіжому вигляді, так і в висушеному. Для приготування страв гарні також насіння рослини.

Листя, плоди і насіння рослини активно застосовуються в кулінарному мистецтві різних країн. Завдяки специфічному смаку, аромату і гармонійному поєднанню з іншими прянощами кінзу використовують в безлічі страв.

Без неї важко уявити супу-харчо, бородинський хліб, шашлик. Кінза використовується як приправа і для інших овочевих, м’ясних страв, солодкої і несолодкої випічки.

Салати, в які введений такий інгредієнт, стають унікальними, так як кінза збагачує смак продуктів, які входять до їх складу. Здивувати домочадців і гостей можна стравою зі звичних овочів, наприклад, таким як салат буряковий з кінзою.

Щоб мати можливість збагачувати свій раціон кінзою протягом усього року, її можна заготовити про запас будь-яким зручним способом — висушуванням або заморожуванням.

8 год 35 хв3
Таамія (ta’amiya) – єгипетська страва, яка вважається прабатьком всім відомого фалафеля.
30 хв4
Фалафель (Falafel) – найдавніша страва, про походження якої досі багато суперечок. Рецепт фалафеля приписують собі ліванська, сирійська, ізраїльська, йорданська та палестинська кухні.
1 год 30 хв10
Якщо ви хоч раз були в гостях у родичів у Хайфі, Тель-Авіві, Ейлаті або Нацерете, то в закуску на ім’я Хуммус ви закохаєтеся на все життя, серйозно і...
1 год 15 хв10
Бурекас, бурек — вид несолодкої випічки турецькою (мабуть, анатолійського) походження, популярний у країнах колишньої імперії Османа і сусідніх з ними. Схожий на пиріжки, але робиться
120 год 50 хв20
Приготування капусти по-грузинськи з буряком Настав піст, і в кожному будинку на обід подають квашену капусту. Рецепт такої яскравої за кольором та гострої за смаком капусти має грузинське...
2 год 55 хв5
Перед вами рецепт смачного та корисного салату – салат з язиком – це відмінний делікатес, тому що язик за смаковими якостями не зрівняється з будь-яким іншим видом м’яса....
35 хв4
Азербайджанську довгу мені доводилося куштувати, і не раз. Колега з Баку частенько готувала цей холодний кисломолочний, сповнений ароматної зелені, супчик. Ділилася бабусиними рецептами
2 год 0 хв6
Люля-кебаб у домашніх умовах – це рецепт прекрасної м’ясної страви, з якою впорається навіть людина з невеликим досвідом у кулінарії. Страва люля-кебаб є приготовані на грилі
2 год 45 хв2
Аджика — (груз. აჯიკა, абх. Аџика) мегрельська абхазька гостра та ароматна пастоподібна маса з червоного перцю, часнику, пряних трав (сушених та зелених) та солі. Класично беруть червоний гострий.
2 год 30 хв6
Люля-кебаб із поєднання свинини та яловичини виходить дуже смачним і не таким жирним як традиційний варіант із баранини. Соковитості люля-кебабу додасть цибулю.
2 год 15 хв10
Люля-кебаб у лаваші на мангалі – страва азербайджанської кухні, приготовлена з м’ясного чи рибного фаршу з великою кількістю спецій та приправ, який нанизують на шампур чи шпажку та.
2 год 10 хв10
Люля-кебаб з риби на мангалі – страва, яку не часто можна зустріти на наших столах. Страву подають із великою кількістю свіжої зелені та овочів. Якщо люля-кебаб із м’ясного...
3 год 0 хв3
Гостра, пряна аджика – ідеальна пара до червоного м’яса та різноманітних м’ясних страв. Приготування аджики на зиму не займає багато часу, за смаком вона вигідно відрізняється від покупної.
3 год 50 хв8
Любителі кавказької кухні точно оцінять цей рецепт долми. Фарш з яловичини загорнутий у виноградне листя, стає соковитим і набуває чудовий аромат.
45 хв4
Салат з баклажанів з помідорами і кінзою підходить для швидкого і ситного перекусу або легкої вечері. Закуску заправляють майонезом, але при бажанні в якості заправки використовують сметану або.
3 год 20 хв5
Долма по-азербайджанськи – цікаве і смачне блюдо, яке можна подати не тільки в будні, а й на святковий стіл. Для начинки використовується м’якоть баранини і велику кількість пряної...
30 хв2
Салат з баклажанів з солодким соусом – закуска зі східними нотками. Готується максимально легко і швидко. Соус надає інгредієнтам оригінальну родзинку. Блюдо виглядає дуже красиво.
овочеве рагу з грибами
1 год 20 хв5
Овочеве рагу з грибами можна віднести до вегетаріанських страв. Воно виходить смачним і поживним, відмінно підходить для того, щоб протягом трудового дня заповнити сили і енергію.
квасолевий суп з куркою
3 год 20 хв4
Суп з квасолею за цим рецептом виходить більш щадним в дієтичному плані через куряче м’ясо, використовуване при приготуванні. Добре приправляти таке перше блюдо рубаною кінзою: вона надає супу.
3 год 10 хв4
Суп з червоної консервованої квасолі виходить дуже апетитним на вигляд, а велика кількість спецій і запашних трав робить його смак особливо яскравим і приємним. У цьому рецепті поряд...