Калорійність на 100 грам (кбжу):
2.1 г.
Білки
0.5 г.
Жири
1.9 г.
Вуглеводи
23
ккал

Щедра на алкалоїди, білкові та дубильні речовини, вітаміни, цукри і клітковину кінза хороша при профілактиці та лікуванні хвороби очей, верхньої дихальної системи, нервових розладів. У східних країнах її вважають чи не панацеєю від усіх хвороб.

Кінза покращує засвоєння крохмалю, що дарує відчуття легкості навіть після прийому важкої їжі. Вона підійде для людей, що стежать за своєю вагою (в 100 гр. спеції 23 кілокалорії).

Що приготувати з кінзою

Пряний смак цієї трави хороший як в свіжому вигляді, так і в висушеному. Для приготування страв гарні також насіння рослини.

Листя, плоди і насіння рослини активно застосовуються в кулінарному мистецтві різних країн. Завдяки специфічному смаку, аромату і гармонійному поєднанню з іншими прянощами кінзу використовують в безлічі страв.

Без неї важко уявити супу-харчо, бородинський хліб, шашлик. Кінза використовується як приправа і для інших овочевих, м’ясних страв, солодкої і несолодкої випічки.

Салати, в які введений такий інгредієнт, стають унікальними, так як кінза збагачує смак продуктів, які входять до їх складу. Здивувати домочадців і гостей можна стравою зі звичних овочів, наприклад, таким як салат буряковий з кінзою.

Щоб мати можливість збагачувати свій раціон кінзою протягом усього року, її можна заготовити про запас будь-яким зручним способом — висушуванням або заморожуванням.

акуска з баклажанів з помідорами і часником
50 хв80107
Класична грузинська закуска, на приготування якої піде не більше півгодини, проте результатом ви точно будете задоволені! Баклажани і помідори, болгарський
55 хв30117
Чи знаєте ви секрет приготування ніжного і пряного гарбуза всередині і хрусткого зовні? Для того щоб створити таке цікаве блюдо знадобиться зовсім небагато
рецепт приготування рулетів з кабачків з сиром
1 год 10 хв101106
Закуска відмінно поєднується як з м’ясними, так і з рибними стравами. Якщо вам захочеться трохи урізноманітнити сирну начинку, додайте в неї зелень
рулетики з кабачків з фаршем в духовці
60 хв160164
Родзинка рецепта – в начинці з фаршу з великою кількістю зелені, яку можна замінити, наприклад, грибами або овочами. Блюдо подають до столу в якості закуски
3 год 45 хв60124
Смачний і корисний зимовий салат з патисонів можна їсти всю зиму, відкриваючи не тільки для подачі до обіду або вечері, але і в якості закуски на сімейне торжество.
50 хв60162
Приготовані за даним рецептом баклажанні рулетики мають приємну гостринку, добре підходять в якості закуски до алкогольних напоїв, тому їх рекомендується
40 хв80125
У Грузії рулетики з баклажанів – популярна страва, в яку кладуть волоський горіх, і свіжу кінзу. Блюдо відразу стає більш пікантним і набуває оригінальний смак.
Амца – аджика абхазька
49 год 0 хв30196
Через м’ясорубку пропускається гострий перець, часник, кінза, кріп, петрушка і волоський горіх. Потім туди додається сіль, хмелі-сунелі і все перемішується.
Грузинська аджика з волоськими горіхами
1 год 15 хв151127
Через м’ясорубку пропускається гіркий перець, часник, волоські горіхи і кінза. Потім туди додається сушений коріандр, кондарі (чабер), оливкова олія
Гостра абхазька аджика без варіння
1 год 35 хв150121
Пекучий перець пропускається через м’ясорубку, потім до нього додається винний оцет, часник, розпечені на сковороді спеції, сіль і подрібнені волоські горіхи.
55 хв100132
Через м’ясорубку пропускається селера, кінза, петрушка, пекучий перець і часник. Потім все солиться, розкладається по банках і присипається зверху
Класичний рецепт абхазької аджики на зиму
1 год 20 хв100115
Через м’ясорубку пропускається пекучий перець, часник, кінза, базилік, петрушка і кріп. Потім туди додається коріандр, суміш перців, хмелі-сунелі і сіль.
квасоля по-корейськи на зиму
2 год 10 хв40204
Блюдо з квасолі за даним рецептом подається до столу у вигляді самостійної закуски або в якості доповнення до гарнірів і м’ясних страв.
лагман з яловичини з селерою і капустою
2 год 5 хв60133
Якщо ви хочете отримати пряне, пікантне блюдо, цей рецепт для вас. Велика кількість спецій, частина з яких перетираються безпосередньо перед додаванням
лагман з яловичини по-узбецьки
2 год 10 хв6089
Знайомства з цим воістину чарівним блюдом краще почати з класичного узбецького рецепта. Соковитий, неймовірно смачний, ароматний – відірватися просто неможливо. Ніжне м’
Рецепт грибної ікри на зиму з груздів з болгарським перцем
3 год 30 хв50198
Дуже соковита, ніжна, з яскравим смаком грибів, який вигідно підкреслюється томатом і болгарським перцем. Ця ікра готується трохи складніше, ніж попередні
маринована морква зі спеціями
50 хв40106
Ще один не менш простий рецепт смачної маринованої моркви. Спеції можете вибрати будь-які з тих, що вам подобаються. Але саме з цим складом закуска напевно вийде вдалою.
20 хв0147
Дуже простий в приготуванні салатик з мінімуму продуктів, який стане частим гостем на вашому столі. Всього 2 основних інгредієнта, багато зелені і трохи
Мастава
1 год 10 хв60200
Мастава (або ж мастоба) — це узбецьке блюдо, яке ще називають рідким пловом. Готують його з рису і великої кількості інших інгредієнтів.
1 год 10 хв100307
Звичайно, магазинні закрутки не зрівняються з домашніми. Будь то прості огірочки, а не складні салати, Домашнє все одно буде смачніше. Адже ви можете регулювати