Калорійність на 100 грам (кбжу):
2.1 г.
Білки
0.5 г.
Жири
1.9 г.
Вуглеводи
23
ккал

Щедра на алкалоїди, білкові та дубильні речовини, вітаміни, цукри і клітковину кінза хороша при профілактиці та лікуванні хвороби очей, верхньої дихальної системи, нервових розладів. У східних країнах її вважають чи не панацеєю від усіх хвороб.

Кінза покращує засвоєння крохмалю, що дарує відчуття легкості навіть після прийому важкої їжі. Вона підійде для людей, що стежать за своєю вагою (в 100 гр. спеції 23 кілокалорії).

Що приготувати з кінзою

Пряний смак цієї трави хороший як в свіжому вигляді, так і в висушеному. Для приготування страв гарні також насіння рослини.

Листя, плоди і насіння рослини активно застосовуються в кулінарному мистецтві різних країн. Завдяки специфічному смаку, аромату і гармонійному поєднанню з іншими прянощами кінзу використовують в безлічі страв.

Без неї важко уявити супу-харчо, бородинський хліб, шашлик. Кінза використовується як приправа і для інших овочевих, м’ясних страв, солодкої і несолодкої випічки.

Салати, в які введений такий інгредієнт, стають унікальними, так як кінза збагачує смак продуктів, які входять до їх складу. Здивувати домочадців і гостей можна стравою зі звичних овочів, наприклад, таким як салат буряковий з кінзою.

Щоб мати можливість збагачувати свій раціон кінзою протягом усього року, її можна заготовити про запас будь-яким зручним способом — висушуванням або заморожуванням.

акуска з баклажанів з помідорами і часником
50 хв80177
Класична грузинська закуска, на приготування якої піде не більше півгодини, проте результатом ви точно будете задоволені! Баклажани і помідори, болгарський перець, приправлені часником
55 хв30155
Чи знаєте ви секрет приготування ніжного і пряного гарбуза всередині і хрусткого зовні? Для того щоб створити таке цікаве блюдо знадобиться зовсім небагато часу, спецій і шматочки гарбуза....
рецепт приготування рулетів з кабачків з сиром
1 год 10 хв101146
Закуска відмінно поєднується як з м’ясними, так і з рибними стравами. Якщо вам захочеться трохи урізноманітнити сирну начинку, додайте в неї зелень, часник або свіжий огірок – смак.
рулетики з кабачків з фаршем в духовці
60 хв160231
Родзинка рецепта – в начинці з фаршу з великою кількістю зелені, яку можна замінити, наприклад, грибами або овочами. Блюдо подають до столу в якості закуски або як доповнення...
3 год 45 хв60157
Смачний і корисний зимовий салат з патисонів можна їсти всю зиму, відкриваючи не тільки для подачі до обіду або вечері, але і в якості закуски на сімейне торжество...
50 хв60200
Приготовані за даним рецептом баклажанні рулетики мають приємну гостринку, добре підходять в якості закуски до алкогольних напоїв, тому їх рекомендується подавати до святкового столу
40 хв80156
У Грузії рулетики з баклажанів – популярна страва, в яку кладуть волоський горіх, і свіжу кінзу. Блюдо відразу стає більш пікантним і набуває оригінальний смак.
Амца – аджика абхазька
49 год 0 хв30219
Через м’ясорубку пропускається гострий перець, часник, кінза, кріп, петрушка і волоський горіх. Потім туди додається сіль, хмелі-сунелі і все перемішується. Отримана маса накривається
Грузинська аджика з волоськими горіхами
1 год 15 хв151149
Через м’ясорубку пропускається гіркий перець, часник, волоські горіхи і кінза. Потім туди додається сушений коріандр, кондарі (чабер), оливкова олія, білий винний оцет, сіль і
Гостра абхазька аджика без варіння
1 год 35 хв150138
Пекучий перець пропускається через м’ясорубку, потім до нього додається винний оцет, часник, розпечені на сковороді спеції, сіль і подрібнені волоські горіхи.
55 хв100153
Через м’ясорубку пропускається селера, кінза, петрушка, пекучий перець і часник. Потім все солиться, розкладається по банках і присипається зверху чорним меленим перцем.
Класичний рецепт абхазької аджики на зиму
1 год 20 хв100135
Через м’ясорубку пропускається пекучий перець, часник, кінза, базилік, петрушка і кріп. Потім туди додається коріандр, суміш перців, хмелі-сунелі і сіль. Все добре перемішується
квасоля по-корейськи на зиму
2 год 10 хв40245
Блюдо з квасолі за даним рецептом подається до столу у вигляді самостійної закуски або в якості доповнення до гарнірів і м’ясних страв. У традиційному рецепті використовують червону квасолю,.
лагман з яловичини з селерою і капустою
2 год 5 хв60149
Якщо ви хочете отримати пряне, пікантне блюдо, цей рецепт для вас. Велика кількість спецій, частина з яких перетираються безпосередньо перед додаванням, що робить їх смак ще більш яскравим....
лагман з яловичини по-узбецьки
2 год 10 хв60112
Знайомства з цим воістину чарівним блюдом краще почати з класичного узбецького рецепта. Соковитий, неймовірно смачний, ароматний – відірватися просто неможливо. Ніжне м’
Рецепт грибної ікри на зиму з груздів з болгарським перцем
3 год 30 хв50222
Дуже соковита, ніжна, з яскравим смаком грибів, який вигідно підкреслюється томатом і болгарським перцем. Ця ікра готується трохи складніше, ніж попередні, але вона того варта.
маринована морква зі спеціями
50 хв40142
Ще один не менш простий рецепт смачної маринованої моркви. Спеції можете вибрати будь-які з тих, що вам подобаються. Але саме з цим складом закуска напевно вийде вдалою. Часничок...
20 хв0168
Дуже простий в приготуванні салатик з мінімуму продуктів, який стане частим гостем на вашому столі. Всього 2 основних інгредієнта, багато зелені і трохи часничку, заправлені соком лимона і.
Мастава
1 год 10 хв60212
Мастава (або ж мастоба) — це узбецьке блюдо, яке ще називають рідким пловом. Готують його з рису і великої кількості інших інгредієнтів. Всі вони прості і добре знайомі....
1 год 10 хв100331
Звичайно, магазинні закрутки не зрівняються з домашніми. Будь то прості огірочки, а не складні салати, Домашнє все одно буде смачніше. Адже ви можете регулювати кількість інгредієнтів на свій.