Довга

Азербайджанську довгу мені доводилося куштувати, і не раз. Колега з Баку частенько готувала цей холодний кисломолочний, сповнений ароматної зелені, супчик. Ділилася бабусиними рецептами зі своїми улюбленими подругами, включаючи мене.

В основі супця використовується кефір. В ідеалі, якщо знайдете у магазині, краще взяти катик. Не скажу, що готова їсти довгу щодня, але урізноманітнити дієтичне меню цією ароматною стравою згодна раз на тиждень. Ситна довга, де крім кисломолочного продукту йде ще й рис, здатна з користю вгамувати мій голод після важкого трудового дня. Сьогодні у мене видався саме такий день. Прийшовши додому після роботи, я нашвидкуруч приготувала нашу «білосніжку», багату на кінзу та кріп.

Для приготування азербайджанської окрошки Довга на кефірі продукт використовується свіжий – 2,5% жирності. Рис повинен бути таким, що швидко розварюється. Інші інгредієнти беруться за списком.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
35 хвДрук
  • У каструлю наливається теплий кефір. Злегка розбавляється водою та перемішується. У деяких рецептах довгий продукт кефіру рекомендується відразу доводити до кипіння. У мене в рецепті цього немає і це важливо.
  • Давайте розіб’ємо куряче яйце і добре зб’ємо його в склянці. Потім додамо до кефіру з водою і ретельно перемішаємо.
  • Зелень кінзи, кріп та часник подрібнюються ножем.
  • Приєднуються до кефіру.
  • Рис перед готуванням самої довги потрібно добре вимочити у воді. У мене не було на це часу і я трохи відварила його в окремій каструльці до напівготовності, а потім додала до кефіру із зеленню.
  • Каструлька ставиться на плиту. Вариться довга при безперервному помішуванні 20 хвилин. Що означає за безперервного? Це означає, що беремо стільчик і сідаємо поряд із плитою. Якщо хоч на хвилинку відволіктися, кефір з яйцем згорнуться і довга перетвориться на подобу азербайджанської страви.
  • У процесі варіння і під час остигання каструлька з супчиком кришкою не накривається, щоб вміст не згорнувся. Домашня довга готова!

Солиться довга на кефірі до смаку перед їжею. Мені подобається «холодний» супець. В якому вигляді подати до столу цю нову страву азербайджанської кухні вирішувати вам. Приємної вечері!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь