Кавказька кухня так само різноманітна, як різноманітний сам Кавказ. Гірська місцевість вплинула на рецепти кавказької кухні. У ній панує м’ясо барана, сир і кисломолочні продукти, якщо риба — то форель. При цьому на Кавказі є різні кліматичні зони, тому проста їжа горян, які не можуть похвалитися великою різноманітністю продуктів, в Кавказькій кухні поєднується з достатком, яке дарують кавказцям передгір’я і родючі долини. Крім цього, кавказька кухня небагато, але використовує дари Чорного моря. З причини всіх цих причин страви кавказької кухні дуже різні, вони також відображають вірування і традиції численних кавказьких народів і народностей. Чим вище в гори, тим кухня простіше, чим нижче, тим складніше кавказька кухня. Рецепти перших кавказьких страв, як правило, жирні. Свинина зустрічається рідко навіть у християн, частіше баранина і яловичина. Часто готують курку. Чим тепліше клімат, тим більше овочів і фруктів містить та чи інша кавказька кухня. Рецепти з фото допоможуть вам приготувати справжні страви кавказької кухні.

60 хв0102
Люля-кебаб вважається традиційним арабським стравою, яку готують переважно на вугіллі. Але зараз розглянемо кілька рецептів, адаптовані під домашні умови
долма з виноградного листя рецепт
60 хв061
Долма у виноградних листках – смачне блюдо, яке на відміну від голубців виходить більш ніжним і з апетитною легкою кислинкою. Пропонуємо класичний рецепт