Мегрельська аджика

«Аджика» у перекладі означає «сіль», солі у складі дійсно багато, і часто аджика використовується як базова спеція, її додають замість солі та перцю. За повір’ям аджику вигадали пастухи, які брали її на пасовища, щоб присмачувати їжу. Складно знайти страву, де аджика не знайшла б свого застосування: нею обмазують шматки м’яса чи птиці перед смаженням, у ній маринують шашлик, виставляють на стіл до м’ясних та рибних закусок. Гострий перець сприяє швидкому перетравленню їжі, і ця важлива його властивість допомагає впоратися з багатогодинним грузинським рясним застіллям. Важливий момент: у грузинську аджику обов’язково додаються волоські горіхи, а от помідори до неї не кладуть.

Інгредієнти
Порції: +20
На порцію
Калорії: 157 ккал
Білки: 5 г
Жири: 11 г
Вуглеводи: 12 г
Кроки
60 хвДрук
  • Перець розрізати навпіл, зчистити насіння, видалити хвостики. Робити це краще в рукавичках – перець відчайдушно палиться.
  • Горіхи підсушити на сухій сковороді.
  • Прокрутити перці через м’ясорубку.
  • Якщо використовується свіжий, а не підв’ялений перець – віджати масу через марлю і рідину, що виділилася, злити.
  • Часник очистити.
  • Пропустити через м’ясорубку разом із сухими спеціями та горіхами.
  • З’єднати у великій ємності прокручений перець та часникову масу.
  • Додати сіль.
  • Ретельно перемішати масу силіконовою лопаткою.
  • Розкласти аджику по стерилізованим банкам, зберігати у холодильнику.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь