Існує сотня сортів перцю чилі, від не дуже гострих до палючих сортів. На його гостроту впливає кількість капсаїцину — олії, яка міститься в м’якоті і насінні Чилі.
Що приготувати з перцем чилі
Вона здатна обпекти очі і шкіру, тому під час приготування цього перцю надягайте гумові рукавички і вирізуйте у них (Чилі) серединку з насінням. Якщо ви це робите без рукавичок, після як слід вимийте руки.
Згідно з основним правилом, чим цей перець менше, тим він гостріше. Якщо в гостроті використовуваного вами Чилі ви не впевнені, спочатку використовуйте дуже мало, а спробувавши блюдо, додасте потрібну вам кількість.
Ви можете купити даний перець не тільки свіжим, але і сушеним, у вигляді пластівців, порошку, пасти або соусу.
Порошок чилі
У цього порошку колір-темно-червоний, володіє пряним, пекучим смаком. У страви, що містять Чилі, додають тільки його — розмелений і сухий, але найчастіше готується суміш з прянощів і приправ — кмину, орегано, порошку чилі, солі і часнику. Чилі може мати як і обпалюючий гострий, так і досить ніжний смак (залежить від сорту перцю), навіть солоність у різних сортів відрізняється. Мелений чилі тільки в кращому чилі-порошку і найчастіше темно-червоного, а не коричневого кольору. Існує сотня видів цього перцю з різним ступенем гостроти і смаком.
Американські південно-західні і Мексиканські кухарі вважають за краще виготовляти власний порошок з Чилі. Якщо хочете зберегти свіжість порошку чилі, тримайте його в морозилці.
3 год 20 хв483
Свинячі реберця більш доступні за ціною і з них можна приготувати багато страв для новорічного столу. Пропонуємо дуже простий рецепт соковитих свинячих реберець з карамельною скоринкою, які обов’
1 год 5 хв10107
Ясса або курка в цибулевому соусі — це національне сенегальське блюдо, де м’ясо птиці спочатку довго маринують, а потім тушкують в маринаді з цибулі і спецій. І, знаєте,...
1 год 25 хв497
Сполучення м’яса з капустою виграшне, але далеко не всім хочеться возитися з голубцями. Це ж потрібно листя відварити, начинку приготувати, загорнути, соус приготувати і згасити.
50 хв8177
Класична грузинська закуска, на приготування якої піде не більше півгодини, проте результатом ви точно будете задоволені! Баклажани і помідори, болгарський перець, приправлені часником
55 хв3197
Часник люблять дуже багато, а для того, щоб його замаринувати в домашніх умовах, не потрібно витрачати багато часу і сил. Досить мати трохи недостиглі головки (так заготовки краще...
55 хв4194
Насичене за смаком блюдо, яке сподобається прихильникам здорового харчування і тим, хто вважає за краще ситні страви: свинина добре поєднується з гарбузом, а гострий перець надає жаркому пікантності.
3 год 0 хв5258
Аджика з кабачків з додавання помідорів і болгарського перцю вважається класичним варіантом. Добірка і пропорція овочів в цьому рецепті дозволить вам приготувати соус з дивовижним смаком.
2 год 10 хв1147
Кабачкова аджика володіє більш багатим смаком в порівнянні з традиційною з помідорів. Важливим моментом її приготування є використання м’ясорубки, щоб овочі залишилися крупинками.
8 год 20 хв4216
Пікантні з легкою гостротою кабачки готуються дуже швидко і легко, а за смаком залишаються натуральними і хрусткими. Паприка надає закусці неймовірний аромат і цікавий ненав’
360 год 25 хв10283
У банку по черзі закладаються помідори з часником, перцем чилі, листям смородини, вишні і травами. Все заливається розсолом з води, солі, лимонної кислоти, прикривається кришкою і відправляється в.
1 год 20 хв10135
Через м’ясорубку пропускається пекучий перець, часник, кінза, базилік, петрушка і кріп. Потім туди додається коріандр, суміш перців, хмелі-сунелі і сіль. Все добре перемішується
60 хв2277
Патисони мариновані – ласощі рідкісні і їх можна приготувати тільки своїми руками. Ніжність смаку і особливий аромат цього красивого овоча нікого не залишає байдужим.
2 год 10 хв4245
Блюдо з квасолі за даним рецептом подається до столу у вигляді самостійної закуски або в якості доповнення до гарнірів і м’ясних страв. У традиційному рецепті використовують червону квасолю,.
3 год 30 хв5267
Даний рецепт заправки для борщу є одним з найсмачніших і ароматних. Досить відварити м’ясо і картоплю на суп, а потім додати туди заготовку, щоб блюдо вийшло насиченим і...
60 хв1163
Гострі перчики з ніжною консистенцією і пікантним ароматом часнику. Для приготування такої заготовки доведеться трохи повозитися, так як потрібно обпалити плоди над вогнем і зняти шкірку. М’
50 хв1190
Рецепт розрахований на баночку об’ємом в один літр. Укладаємо всі інгредієнти в тару. Заливаємо окропом, ставимо стерилізувати на десять хвилин і закочуємо. Як бачите, заготовити
1 год 50 хв4188
Цей спосіб приготування лагмана трошки відрізняється від усіх попередніх. Якщо до цього ми тушкували овочі і м’ясо, то тут ми все ж більше смажимо. В процесі не потрібно...
2 год 5 хв6149
Якщо ви хочете отримати пряне, пікантне блюдо, цей рецепт для вас. Велика кількість спецій, частина з яких перетираються безпосередньо перед додаванням, що робить їх смак ще більш яскравим....
2 год 10 хв6112
Знайомства з цим воістину чарівним блюдом краще почати з класичного узбецького рецепта. Соковитий, неймовірно смачний, ароматний – відірватися просто неможливо. Ніжне м’
50 хв6131
Для любителів гостренького цей салат з капустою і огірком буде просто знахідкою. Величезна кількість спецій, частина з яких досить пекучі, часник – все це надає салату пікантність.