Калорійність на 100 грам (кбжу):
2.0 г.
Білки
0.2 г.
Жири
9.5 г.
Вуглеводи
40
ккал

Існує сотня сортів перцю чилі, від не дуже гострих до палючих сортів. На його гостроту впливає кількість капсаїцину — олії, яка міститься в м’якоті і насінні Чилі.

Що приготувати з перцем чилі

Вона здатна обпекти очі і шкіру, тому під час приготування цього перцю надягайте гумові рукавички і вирізуйте у них (Чилі) серединку з насінням. Якщо ви це робите без рукавичок, після як слід вимийте руки.

Згідно з основним правилом, чим цей перець менше, тим він гостріше. Якщо в гостроті використовуваного вами Чилі ви не впевнені, спочатку використовуйте дуже мало, а спробувавши блюдо, додасте потрібну вам кількість.

Ви можете купити даний перець не тільки свіжим, але і сушеним, у вигляді пластівців, порошку, пасти або соусу.

Порошок чилі

У цього порошку колір-темно-червоний, володіє пряним, пекучим смаком. У страви, що містять Чилі, додають тільки його — розмелений і сухий, але найчастіше готується суміш з прянощів і приправ — кмину, орегано, порошку чилі, солі і часнику. Чилі може мати як і обпалюючий гострий, так і досить ніжний смак (залежить від сорту перцю), навіть солоність у різних сортів відрізняється. Мелений чилі тільки в кращому чилі-порошку і найчастіше темно-червоного, а не коричневого кольору. Існує сотня видів цього перцю з різним ступенем гостроти і смаком.

Американські південно-західні і Мексиканські кухарі вважають за краще виготовляти власний порошок з Чилі. Якщо хочете зберегти свіжість порошку чилі, тримайте його в морозилці.

120 год 50 хв20
Приготування капусти по-грузинськи з буряком Настав піст, і в кожному будинку на обід подають квашену капусту. Рецепт такої яскравої за кольором та гострої за смаком капусти має грузинське...
30 хв1
Кокореч (kokoreç) – популярна турецька та албанська страва. Також поширена на Балканах, Азербайджані та Ірані. Кокореч являє собою обсмажені субпродукти (серце, легені, нирки тощо)
60 хв20
«Аджика» у перекладі означає «сіль», солі у складі дійсно багато, і часто аджика використовується як базова спеція, її додають замість солі та перцю. За повір’
35 хв1
Якщо ви любите гостреньке – цей рецепт для вас. Аджика з болгарського та гострого перцю з додаванням часнику – це найкраща приправа до різноманітних страв. Аджику ми готуватимемо...
40 хв2
Мариновані помідори черрі з цибулею у солодкому маринаді – це чудовий варіант урізноманітнити ваші заготовки. Солодкий маринад ідеально підходить для консервації помідорів, які містять
2 год 45 хв2
Аджика — (груз. აჯიკა, абх. Аџика) мегрельська абхазька гостра та ароматна пастоподібна маса з червоного перцю, часнику, пряних трав (сушених та зелених) та солі. Класично беруть червоний гострий.
50 хв4
Смачний салат з кабачків та гострого перцю! Дуже рекомендую заготовити на зиму і більше. Овочі зберігають свої корисні властивості і разом створюють неймовірно апетитне поєднання.
60 хв3
Аджика з зелених помідорів – це дуже смачна грузинська закуска. Її можна намазувати на бутерброди або додавати до гарячого. Вона виходить дуже смачною та пікантною. І зробить апетитніше...
60 хв2
Аджика з двох видів перцю та слив з часником готується класичним способом: перекрутити в м’ясорубці, поварити та закатати. Нічого складного, а за смаком така аджика помітно відрізняється від.
50 хв5
Сита зима – це овочевий салат, що складається з моркви, перцю, помідорів та цибулі з додаванням рису. Вам закочення такого салату в новинку? Давайте готувати разом! Такий ситний...
50 хв6
Рис по-тайськи з яйцем на сковороді – частування, яке виходить досить гострим. Смак рису по-тайськи стане вам цікавим і здивує, якщо ви не куштували азіатську кухню. Зовнішній вигляд...
2 год 30 хв6
Вам надається рецепт оригінальної та смачної заготівлі лечо з баклажанами та грибами. Його можна подати самостійною стравою, гарніром або салатом, можна їсти гарячим або холодним.
40 хв1
Для маринування краще вибирати білий щільний виноград, що не перестигнув, по-перше, щоб він краще зберіг свою форму, по-друге, білі ягоди не пофарбують розсіл. А якщо підібрати близькі за.
24 год 0 хв2
Аджику можна готувати з такого, здавалося б, нехарактерного овоча, як буряк. Закуска виходить в міру гострою, солодкою і досить ситною, гармонійно поєднується зі стравами з червоного та білого.
60 хв4
Особливо вдало використовувати багатий урожай баклажанів можна, приготувавши лечо з баклажанів на зиму без стерилізації. У такій закусці овоч заграє новим неперевершеним смаком, порадує
1 год 40 хв4
Найвдалішою заготівлею з кабачків багато господинь визнають салат з назвою «Тещин язик». Для нього та кабачки нарізаються у формі язика. Готується салат із томатною пастою та спеціями.
45 хв1
Пропонуємо вам швидкий і легкий варіант заготівлі помідорів чері по-корейськи на зиму. Для того щоб процес заготівлі пройшов максимально швидко, ми не нарізатимемо зелень, часник і гострий перець,.
24 год 0 хв3
Апетитне поєднання кабачків, солодкого перцю та рису в томатному соусі подарує вам чудові хвилини задоволення. Заготівля перевершує за смаком світовий бренд, хоча ідея її рецепту прийшла саме від.
1 год 30 хв3
Ця гостра та пікантна закуска дуже популярна. Вона готується без варіння, тому добре зберігає всі корисні речовини та смак. Її не просто їдять, а й на її основі...
45 хв3
Рис із яйцем та соєвим соусом – страва, яка припаде до душі поціновувачам простої їжі та всім, хто любить гострі закуски. Яскравий смак страви підкорить усіх гурманів. Страва...