Калорійність на 100 грам (кбжу):
2.0 г.
Білки
0.2 г.
Жири
9.5 г.
Вуглеводи
40
ккал

Існує сотня сортів перцю чилі, від не дуже гострих до палючих сортів. На його гостроту впливає кількість капсаїцину — олії, яка міститься в м’якоті і насінні Чилі.

Що приготувати з перцем чилі

Вона здатна обпекти очі і шкіру, тому під час приготування цього перцю надягайте гумові рукавички і вирізуйте у них (Чилі) серединку з насінням. Якщо ви це робите без рукавичок, після як слід вимийте руки.

Згідно з основним правилом, чим цей перець менше, тим він гостріше. Якщо в гостроті використовуваного вами Чилі ви не впевнені, спочатку використовуйте дуже мало, а спробувавши блюдо, додасте потрібну вам кількість.

Ви можете купити даний перець не тільки свіжим, але і сушеним, у вигляді пластівців, порошку, пасти або соусу.

Порошок чилі

У цього порошку колір-темно-червоний, володіє пряним, пекучим смаком. У страви, що містять Чилі, додають тільки його — розмелений і сухий, але найчастіше готується суміш з прянощів і приправ — кмину, орегано, порошку чилі, солі і часнику. Чилі може мати як і обпалюючий гострий, так і досить ніжний смак (залежить від сорту перцю), навіть солоність у різних сортів відрізняється. Мелений чилі тільки в кращому чилі-порошку і найчастіше темно-червоного, а не коричневого кольору. Існує сотня видів цього перцю з різним ступенем гостроти і смаком.

Американські південно-західні і Мексиканські кухарі вважають за краще виготовляти власний порошок з Чилі. Якщо хочете зберегти свіжість порошку чилі, тримайте його в морозилці.

акуска з баклажанів з помідорами і часником
50 хв80107
Класична грузинська закуска, на приготування якої піде не більше півгодини, проте результатом ви точно будете задоволені! Баклажани і помідори, болгарський
Маринований часник цільними головками на зиму
55 хв3054
Часник люблять дуже багато, а для того, щоб його замаринувати в домашніх умовах, не потрібно витрачати багато часу і сил. Досить мати трохи недостиглі
гарбуз з м'ясом на сковороді
55 хв40127
Насичене за смаком блюдо, яке сподобається прихильникам здорового харчування і тим, хто вважає за краще ситні страви: свинина добре поєднується з гарбузом
Аджика з кабачків, болгарського перцю і помідорів
3 год 0 хв50206
Аджика з кабачків з додавання помідорів і болгарського перцю вважається класичним варіантом. Добірка і пропорція овочів в цьому рецепті дозволить вам приготувати
Гостра аджика з кабачків на зиму «Пальчики оближеш»
2 год 10 хв10103
Кабачкова аджика володіє більш багатим смаком в порівнянні з традиційною з помідорів. Важливим моментом її приготування є використання м’
Мариновані кабачки кружечками швидкого приготування
8 год 20 хв40155
Пікантні з легкою гостротою кабачки готуються дуже швидко і легко, а за смаком залишаються натуральними і хрусткими. Паприка надає закусці неймовірний
360 год 25 хв100244
У банку по черзі закладаються помідори з часником, перцем чилі, листям смородини, вишні і травами. Все заливається розсолом з води, солі, лимонної кислоти
Класичний рецепт абхазької аджики на зиму
1 год 20 хв100115
Через м’ясорубку пропускається пекучий перець, часник, кінза, базилік, петрушка і кріп. Потім туди додається коріандр, суміш перців, хмелі-сунелі і сіль.
60 хв21248
Патисони мариновані – ласощі рідкісні і їх можна приготувати тільки своїми руками. Ніжність смаку і особливий аромат цього красивого овоча нікого не залишає байдужим.
квасоля по-корейськи на зиму
2 год 10 хв40204
Блюдо з квасолі за даним рецептом подається до столу у вигляді самостійної закуски або в якості доповнення до гарнірів і м’ясних страв.
3 год 30 хв50205
Даний рецепт заправки для борщу є одним з найсмачніших і ароматних. Досить відварити м’ясо і картоплю на суп, а потім додати туди заготовку, щоб
60 хв10142
Гострі перчики з ніжною консистенцією і пікантним ароматом часнику. Для приготування такої заготовки доведеться трохи повозитися, так як потрібно обпалити
50 хв10167
Рецепт розрахований на баночку об’ємом в один літр. Укладаємо всі інгредієнти в тару. Заливаємо окропом, ставимо стерилізувати на десять хвилин і закочуємо.
1 год 50 хв40158
Цей спосіб приготування лагмана трошки відрізняється від усіх попередніх. Якщо до цього ми тушкували овочі і м’ясо, то тут ми все ж більше смажимо.
лагман з яловичини з селерою і капустою
2 год 5 хв60133
Якщо ви хочете отримати пряне, пікантне блюдо, цей рецепт для вас. Велика кількість спецій, частина з яких перетираються безпосередньо перед додаванням
лагман з яловичини по-узбецьки
2 год 10 хв6089
Знайомства з цим воістину чарівним блюдом краще почати з класичного узбецького рецепта. Соковитий, неймовірно смачний, ароматний – відірватися просто неможливо. Ніжне м’
салат з капусти, огірка і моркви по-корейськи
50 хв60106
Для любителів гостренького цей салат з капустою і огірком буде просто знахідкою. Величезна кількість спецій, частина з яких досить пекучі, часник – все
баклажанове лечо без оцту
1 год 15 хв40216
Перевага цього рецепту в тому, що тут не використовується оцет, тому його можна їсти маленьким діткам, вагітним і годуючим мамам. За рецептурою вказано
Як замаринувати моркву на зиму без оцту
1 год 15 хв80233
За цим рецептом виходить дійсно дуже смачна морквина. Всі спеції підібрані просто ідеально: гвоздика і чорний перчик, часник – все це дає закусці непередаваний аромат.
маринована морква зі спеціями
50 хв40106
Ще один не менш простий рецепт смачної маринованої моркви. Спеції можете вибрати будь-які з тих, що вам подобаються. Але саме з цим складом закуска напевно вийде вдалою.