Рис по-тайськи з яйцем на сковороді

Рис по-тайськи з яйцем на сковороді – частування, яке виходить досить гострим. Смак рису по-тайськи стане вам цікавим і здивує, якщо ви не куштували азіатську кухню. Зовнішній вигляд частування підкорить вас. Приготування вимагатиме менше години. Все просто і не клопітно.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
50 хвДрук
  • Відміряючи рисові зерна, готуємо інші компоненти. Використовуємо рис “Жасмин” або “Басматі”. Для бюджетного варіанта використовуємо недорогий круглий рис. А для прихильників правильного харчування – бурий рис.
  • Промив рис до прозорої води, ставимо варитись, заливши водою у співвідношенні, вказаному на упаковці. Час також вказано на пачці. Важливо не переварити, щоб рис не перетворився на кашу.
  • Об’єднуємо яйця з 2 столовими ложками соєвого соусу та рибним соусом. Якщо не знайдеться рибного соусу, можемо обійтись без нього.
  • Очистивши цибулину та часникові часточки, промиваємо і нарізаємо дрібніше. Рубаємо перець чили або використовуємо сухий у пластівцях. Розжаривши сковорідку з олією, виливаємо розбовтану яєчну суміш. Обсмажуємо при інтенсивному помішуванні. Висипаємо нарізку та добре розмішуємо.
  • Засипаємо відварену крупу, вливаємо соєвий соус, що залишився. Посипаємо свіжомеленим білим перцем.
  • Підсмажуємо на помірній температурі 10 хвилин і присмачуємо цитрусовим соком. Якщо не знайшлося лайма, замінюємо лимоном чи застосовуємо рисовий оцет.

Висипаємо частування на загальну страву гіркою і декоруємо нарізаною зеленню. Доповнюємо рибою чи морепродуктами на розсуд. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь