Смажений рис з яйцем і беконом

Смажений рис з яйцем і беконом

Смажений рис з яйцем і беконом є ситною і привабливою стравою, яка не обтяжить своїм приготуванням. Зовнішній вигляд смаженого рису має бездоганний вигляд. Таке частування стане чудовим варіантом для дружніх посиденьок та сімейних застіль.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
40 хвДрук
  • Відваживши 150 грамів круглозерної крупи, готуємо інгредієнти, що залишилися. Круглий рис за потреби замінюємо іншим сортом. Використовуючи бурий рис, жасмин або басмати, страва набуде нового і цікавішого смаку.
  • Грунтовно промиваємо рис, щоб позбавитися крохмалистості. Заливаємо крупу водою. Кількість води та час приготування вказано в інструкції на упаковці. Відключивши нагрівання, кладемо рушник між кришкою та казанком. Залишаємо на чверть години. Об’єднавши цукор з рисовим оцтом, присмачуємо готовий рис і розмішуємо.
  • Збовтуємо яйце і виливаємо на гарячу сковороду з олією. Обсмажуємо на високій температурі, розмішуючи лопаткою та розбиваючи масу на шматочки.
  • Прибравши скрембл, подрібнюємо бекон і кладемо в сковорідку. Обсмажуємо до рум’яності. Хрумкий бекон додасть якийсь “шарм” частування.
  • Очистивши цибулину та часник (можна замінити гранульованою спецією), подрібнюємо та вивантажуємо в сковорідку (попередньо виймаємо бекон).
  • До обсмажування вивантажуємо крупу, присмачивши натуральним соєвим соусом (без цукру у складі) і швидко розмішавши, обсмажуємо.
  • Далі вивантажуємо скрембл і хрумкий бекон. Поперчивши, трохи нагріваємо. Спробувавши, при необхідності досолюємо. Бекон та соєвий соус і так солоний, тому важливо не переборщити, щоб не зіпсувати страву.
  • Розподіляємо цікаве частування по порціях, використовуючи глибокі піали, і декоруємо нарізаним пір’ям зеленої цибулі.

Доповнюємо страву китайськими паличками, щоб передати атмосферу азіатської кухні. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь