Салат з яловичим язиком по-китайськи

Перед вами рецепт смачного та корисного салату – салат з язиком – це відмінний делікатес, тому що язик за смаковими якостями не зрівняється з будь-яким іншим видом м’яса. Якщо ваша мета – здивувати гостей та близьких, то салат з язиком по-китайськи стане чудовим вибором!

Рецепт приготування салату з язиком по-китайськи

Інгредієнти
Порції: +5
На порцію
Калорії: 135 ккал
Білки: 11.4 г
Жири: 8.8 г
Вуглеводи: 3.9 г
Кроки
2 год 55 хвДрук
  • Почнемо приготування салату з язика, тому що цей етап найтриваліший. Свіжий язик промийте, щоб прибрати слиз.
  • Потім відправте його в каструлю, залийте гарячою водою. У воду з язиком додаємо 3 столові ложки соєвого соусу і китайську приправу. Варимо до повної готовності. За часом це займе щонайменше 2,5 години.
  • За готовністю відразу ж охолоджуємо язик холодною водою. Ця маніпуляція дозволить легко очистити готовий язик від білої шкірки.
  • Потім приступаємо до нарізки яловичого язика – найзручніше подрібнити його у вигляді брусочків.
  • Цибулю очищаємо і ріжемо невеликими часточками. Після цього відправляємо її до язика та поливаємо інгредієнти столовою ложкою соєвого соусу.
  • Візьміть огірок, вимийте його та наріжте великою соломкою.
  • Болгарський перець також миємо, розрізаємо навпіл, вичищаємо внутрішні насіння і приступаємо до нарізки. Шинкуємо його смужками.
  • Промиваємо кінзу та подрібнюємо її за допомогою ножа. Як варіант замість кінзи можна використовувати петрушку.
  • Очищаємо зубчики часнику та дрібно їх нарізаємо. Можна роздавити їх під пресом і лише потім подрібнити.
  • В окремій мисці необхідно змішати столову ложку соєвого соусу та чайну ложку кунжутної олії. Перемішати. Заправка для салату готова.
  • Всі підготовлені овочі відправляємо до язика з цибулею. Заправляємо соусом. Отриману страву залишаємо маринуватися протягом 15 хвилин. При подачі до столу посипаємо салат кунжутним насінням.

Приємного вам апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь