Болгарський перець — самий ароматний представник роду пасльонових. У помірному кліматі грунтові перці ростуть влітку, а ось на ринку «заморські» продають цілий рік.
Що приготувати з болгарським перцем
“Наші” овочі ми використовуємо для приготування салатів, зажарок для гарячого першого (супів, борщів, щі, юшок), кладемо в рагу, ікру і лечо, фаршируємо, запікаємо. Товстостінні, величезні, різнокольорові красені йдуть, як правило, в салати або для свят.
У закуски і салатні рецепти болгарський перець кладуть сирим – очищають від плодоніжки і насіння і нарізають (кубиком або соломкою, простіше з внутрішньо боку, так ніж не їде з гладкою шкірки). Буває, що його в’ялять і зберігають в маслі, або запікають в духовій шафі, знімають шкірку, а в рецепті використовують ніжну м’якоть. По-домашньому смачно і при цьому різноманітно.
Фарширований — особливе домашнє блюдо в кожній родині. Готується він довго, а смак – приголомшливий. Для начинки за класичним рецептом береться свинина, яловичина, рис і цибулюя (і спеції). Такий овоч гаситься в томатному соусі (буває, що в сметанному). Сучасні варіанти цієї страви змушують очі розбігатися, а шлунок – хотіти все і відразу. Наповнені куркою і грибами, кіноа, сиром, пряною корейської локшиною, рисом з яйцем, часником і зеленню – це тільки перші ідеї, що приходять на розум. А скільки таких способів знають вегетаріанці!
Заготовки на зиму — окрема тема. лечо, заморозка, асорті, смажені, мариновані – на будь-який смак!
30 хв2
Чушка бюрек – це дуже популярна у Болгарії традиційна закуска з перців та бринзи. Страва має турецьке коріння, проте сьогодні по-справжньому популярна лише у Болгарії.
2 год 55 хв5
Перед вами рецепт смачного та корисного салату – салат з язиком – це відмінний делікатес, тому що язик за смаковими якостями не зрівняється з будь-яким іншим видом м’яса....
1 год 25 хв6
Як приготувати болгарський суп “Таратор”? Елементарно. При приготуванні можна використовувати не лише зелену цибулю, а й іншу зелень: кінза, петрушка. З приправ до цибулі
2 год 10 хв2
Язик – дієтичний делікатес, з якого готують різні цікаві та незвичайні закуски. Рекомендую приготувати салат з язиком, грибами та болгарським перцем. Процес приготування язика є досить тривалим, тому.
60 хв9
Ліниві голубці без м’яса готуються дійсно нескладно, їх можна потушкувати як окремі котлети або ж у вигляді загальної маси, що зробити ще простіше. Найважча частина приготування лінивих голубців.
3 год 0 хв4
Для різноманітності можна приготувати на вечерю дуже смачний і ситний салат з язиком та маринованими грибами. Головний інгредієнт салату, язик – делікатесний продукт, який легко засвоюється організмом.
60 хв4
Фергес (Fërges) – одна з національних страв албанської кухні. Фергес є запечені з сиром фета овочі або м’ясо. Виділяють два основні різновиди фергес: фергеса тиране (Fergesë e Tiranës),.
20 хв6
Грецький салат, незважаючи на місце свого походження, дуже популярний і в Україні. Можливо, весь секрет у тому, що головні компоненти цього салату, огірки та помідори, такі улюблені нашими.
30 хв4
Салат “Вітрило” з чіпсами – це страва, яка складається з комбінації інгредієнтів, таких як обсмажене куряче філе, свіжі овочі (огірки, помідори, болгарський перець
30 хв4
Грецький салат із соєвим соусом зазвичай дуже подобається всім, хто стежить, щоб харчуватися смачно, але при цьому з великою користю для свого здоров’я. Особливо апетитним цей салат виходить,.
35 хв1
Якщо ви любите гостреньке – цей рецепт для вас. Аджика з болгарського та гострого перцю з додаванням часнику – це найкраща приправа до різноманітних страв. Аджику ми готуватимемо...
30 хв6
Тунець стане чудовим доповненням до класичного грецького салату. Він не тільки створить неповторне смакове поєднання, але також зробить салат набагато кориснішим.
1 год 15 хв4
Салат зі смаженими грибами та куркою – незрівнянна закуска для будь-якого випадку. Чудовий смак салату повністю виправдовує кожну хвилину, витрачену з його приготування.
60 хв3
Аджика з зелених помідорів – це дуже смачна грузинська закуска. Її можна намазувати на бутерброди або додавати до гарячого. Вона виходить дуже смачною та пікантною. І зробить апетитніше...
30 хв2
Салат з корейською морквою та болгарським перцем – це неймовірно соковите та яскраве частування для всієї родини. Така закуска вийде смачною і стане справжньою окрасою столу.
Ще одним відкриттям для мене став зимовий салат із рисом, яким можна швидко перекусити. Також заготівлю можна використовувати для приготування смачного курячого супчика.
60 хв2
Аджика з двох видів перцю та слив з часником готується класичним способом: перекрутити в м’ясорубці, поварити та закатати. Нічого складного, а за смаком така аджика помітно відрізняється від.
4 год 30 хв1
Однією з найулюбленіших заготовок, якою я хочу поділитися з вами, є лечо з баклажанів по-корейськи. Люблю літньо-осінню пору, коли починається процес зимових заготовок.
50 хв5
Сита зима – це овочевий салат, що складається з моркви, перцю, помідорів та цибулі з додаванням рису. Вам закочення такого салату в новинку? Давайте готувати разом! Такий ситний...
1 год 15 хв12
Салат з кабачків на зиму без оцту – одна з найпопулярніших заготовок. Цей рецепт підійде тим, хто не приймає використання оцту в консервації. Салат з кабачків виходить по-справжньому...