Калорійність на 100 грам (кбжу):
1.3 г.
Білки
0.0 г.
Жири
5.3 г.
Вуглеводи
27
ккал

Солодкий болгарський перець — це різновид овочевого перцю з сімейства пасльонових. Цей сорт був штучно виведений в Болгарії, тому і отримав однойменну назву. Корисні властивості болгарського перцю обумовлені наявністю в його складі ефірних масел і цілого комплексу вітамінів групи B, а також важливих мікроелементів — кальцію і фосфору. За вмістом вітаміну C цей перець є лідером серед інших овочів, кілька плодів болгарського перцю містять його добову норму. У кулінарії болгарський перець застосовується в сирому вигляді для приготування різноманітних літніх салатів, він добре піддається термічній обробці, його смажать, консервують, маринують, а також фарширують іншими продуктами.

Як вибрати болгарський перець

Про ступінь зрілості говорить забарвлення плоду, незалежно від сорту він повинне бути насиченим і однорідним. Зверніть увагу на хвостик – у свіжого перцю він повинен бути зеленим і пружним.

0278
Помідори у власному соку — проста і дуже смачна закуска на зиму, буквально пальчики оближеш. Зараз поділимося рецептом такої заготовки в різних варіантах приготування.
0424
Будь-які господині хочеться економити час. В цьому дуже допоможе борщова заправка на зиму з буряком і морквою. Перелічені далі рецепти з фото дуже докладні
35 хв086
Смачні фаршировані перці можна з легкістю приготувати в домашніх умовах, тому багатьом буде цікаво дізнатися, як і скільки тушити фаршировані перці, щоб
ткемалі з сливи на зиму
60 хв0150
Давайте на зиму приготуємо класичний соус ткемалі з сливи по одному з рецептів грузинської кухні з покроковими фото. Класичне ткемалі по-домашньому Приготувати
2 год 0 хв053
У холодну пору року дуже хочеться з’їсти щось смачне. Щоб себе потішити, багато господині заготовляють солодкі помідори на зиму, використовуючи рецепти
0180
На зиму можна заготовити дуже смачні помідори за рецептом з покроковими фото в літрових та інших банках з пряним солодким розсолом. Помідори в солодкому
помідори у власному соку
60 хв0153
Томати у власному соку – відмінна заготівля на зиму, яку можна подати як закуску або використовувати для приготування інших страв. Пропонуємо кілька простих
45 хв0168
Салати з редискою і огірком – практично перша закуска, яка символізує прихід весни. З допомогою цих двох хрустких овочів можна приготувати досить прості
30 хв046
Смачний омлет у вишуканій подачі можна приготувати на сковороді за французьким рецептом мадам Пуляр, а також ознайомитися з деякими порадами приготування
1 год 30 хв0174
Заготовити дуже смачний борщ на зиму в банках можна без капусти по кожному з кращих простих рецептів з покроковими фото. Заготівля для борщу на зиму з