Ліниві голубці без м’яса

Ліниві голубці без м’яса готуються дійсно нескладно, їх можна потушкувати як окремі котлети або ж у вигляді загальної маси, що зробити ще простіше. Найважча частина приготування лінивих голубців – це підготовка овочів до тушкування. Рецепт розрахований на любителів вегетаріанської кухні або для тих, хто дотримується церковного посту.

Що ж потрібно для приготування пісних лінивих голубців без м’яса

Інгредієнти
Порції: +9
На порцію
Калорії: 81 ккал
Білки: 1.6 г
Жири: 4.2 г
Вуглеводи: 8.7 г
Кроки
60 хвДрук
  • Всі овочі обмийте та очистіть, моркву натріть на тертці, а цибулю нарубайте дрібно.
  • Капусту нашаткуйте ножем, а болгарський перець наріжте невеликими кубиками, очистивши його від насіння і плодоніжки.
  • На тертці подрібніть томати в кашку, шкірку з них можна заздалегідь зняти, потримавши в окропі. Замість томатів також використовуйте томатну пасту чи соус.
  • Цибулю обсмажте у глибокому посуді, найкраще – у казані
  • Додайте до цибулі моркву, болгарський перець, трохи пасеруйте і додайте подрібнену капусту.
  • Перемішайте всі овочі, трохи гарячої води додайте і тушкуйте їх в казані до готовності.
  • Коли овочі майже повністю втушкуються і розм’якшуться, додайте до них подрібнені томати.
  • Поки овочі тушкуються, рис промийте, залийте окропом і нехай він стоїть так 15-20 хвилин.
  • Набряклий рис потім перекладіть у казан, додайте туди сіль і перець за смаком. Щоб блюдо було м’якшим, додайте трохи води або бульйону і тушкуйте під кришкою.
  • В кінці додайте в казан дрібнорубану петрушку і рубаний часник за бажанням.
  • Під кришкою і під рушником пропарте блюдо ще 15 хвилин, відключивши вогонь, щоб рис увібрав в себе вологу і став розсипчастим. Подавайте страву до гарячого столу.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь