Калорійність на 100 грам (кбжу):
1.8 г.
Білки
0.1 г.
Жири
4.7 г.
Вуглеводи
27
ккал

Капуста білокачанна є вельми популярним інгредієнтом для багатьох страв слов’янської кухні. Вона містить велику кількість калію, каротину і вітамінів групи В, благотворно впливає на травлення і показана для діабетиків.

Що приготувати з капусти білокачанної

Сік з неї застосовується для ефективного лікування виразки шлунка.
Оригінальні рецепти зі звичайною капустою припадуть до смаку як діткам, так і дорослим. Вона може стати улюбленою закускою і ароматним гарніром, а може доповнювати собою перші або другі страви. Існує вражаюча різноманітність салатів з різними заправками і соусами, а рецептури квашення і засолювання цього дивного овоча знайомі людям століттями. У діжки з нашаткованими соломкою пелюстками додають не тільки звичайні компоненти, але і фрукти, ягоди, гриби, зелень і пікантні спеції.

Як приготувати максимально соковиту і хрустку домашню страву зі звичної капусти, знають не багато господинь, тому варто дотримуватися рекомендацій і слідувати порадам досвідчених кулінарів. Її використовують також для готування голубців і борщу, смажать з неї котлети, тушкують з м’ясом і сметаною, запікають в горщиках або у фользі в духовці, роблять з неї смачну начинку для пиріжків, рулетів і вареників.

солянка з капусти з грибами і помідорами на зиму
2 год 30 хв3049
Соковита зимова солянка виходить з грибів, капусти і помідорів. Спробуйте простий кулінарний рецепт в домашніх умовах. Порадуйте себе і близьких яскравою закускою.
солянка з ранньої капусти на зиму
1 год 40 хв5080
Щоб солянка в банках була хрусткою і яскравою за смаком, готуйте її з молодої білокачанної капусти. Використовуйте кулінарну ідею, щоб урізноманітнити
солянка з капусти, помідорів і моркви
2 год 30 хв5081
Апетитна овочева солянка на зиму виходить з капусти, моркви і помідорів. Частування вийде соковитим і яскравим за смаком. Подавати його можна разом з гарнірами
Солянка на зиму без додавання грибів
2 год 20 хв10124
Швидко і смачно приготувати домашню солянку в банках можна без використання грибів. Овочевий варіант вийде не менш смачним і поживним. Беріть на замітку
Овочева солянка на зиму в банках
1 год 20 хв5040
Простий і смачний спосіб заготовити солянку на зиму – з овочів. Домашня холодна закуска вийде ніжною, соковитою і неймовірно ароматною. Доповнюйте нею
1 год 40 хв3093
Соковита овочева солянка виходить з додаванням помідорів. Кислуватий продукт надає їй особливий смак і аромат. Використовуйте кулінарну ідею, щоб урізноманітнити
рецепт солянки з томатною пастою на зиму
1 год 55 хв30103
Яскравий смак домашньої солянки на зиму надає томатна паста. Таке соковите частування порадує вас і ваших близьких. Його можна подавати до сімейного столу
Як заготовити солянку з грибами і огірками в банках
1 год 15 хв4082
Яскравий рецепт приготування домашньої солянки на зиму – з додаванням грибів і огірків. Частування вийде соковитим і хрустким. Воно відмінно урізноманітнює
Солянка з огірками і капустою на зиму
1 год 40 хв30108
Соковита і хрустка зимова солянка виходить з капусти і огірків. Консервований продукт стане яскравою холодною закускою на вашому столі. Порадуйте ваших
Солянка з капусти і грибів на зиму
1 год 50 хв30125
Апетитну солянку на зиму можна приготувати з грибів, капусти та інших овочів. Яскраве частування доповнить багато домашніх блюд. Також його можна подавати
Салат "Дунайський" з капусти з болгарським перцем і помідорами на зиму
2 год 50 хв60146
Обов’язковими овочами «Дунайського» салату є солодкі перці, помідори і цибуля, але її часто доповнюють капустою, огірками і морквою.
алат з капусти, перцю, помідорів, огірків, моркви і цибулі на зиму
2 год 10 хв4099
Салат для зимового столу з цих овочів, по суті, з усіх, що є на городі, буде яскравим смаковим калейдоскопом на вашому столі і доповнить м’
2 год 20 хв30134
Салат на зиму з капусти з додаванням огірка, солодкого перцю і помідорів виходить дуже смачним, адже смак його визначається складом овочів.
ецепт приготування Борщової заправки з капустою на зиму
3 год 45 хв60123
У процесі приготування заправки приділіть особливу увагу нарізці овочів – від цього багато в чому залежить якість і смак вашої заготовки.
Салат "Кубанський" з капусти з болгарським перцем на зиму
3 год 0 хв100141
До нарізаних овочів додається сіль, цукор, лавровий лист, перець горошком, рослинна олія і частина оцту. Все перемішується і залишається на годину при
3 год 0 хв200183
До нарізаної капусти, огірків, перцю, ріпчастої цибулі і помідорів додається соняшникова олія, оцет, сіль і цукор. Все перемішується і залишається на 2 години.
Салат з капусти, перцю, помідорів і моркви на зиму
3 год 0 хв250188
До нарізаної капусти, томатів, перцю, цибулі і моркви додається подрібнений кріп і петрушка. Все перемішується і туди додається лавровий лист з сіллю.
салат з капусти перцю моркви і цибулі на зиму
72 год 20 хв500159
До нарізаної капусти, моркви, цибулі та перцю додається сіль, цукровий пісок, оцет і соняшникова олія. Все добре перемішується і розкладається по банках.
салат з капусти моркви і болгарського перцю на зиму
1 год 50 хв200234
До нарізаної капусти, моркви, цибулі і болгарського перцю додається цукор, сіль, рослинна олія і оцет. Все розкладається по чистим банкам, стерилізується
1 год 50 хв100191
Голубці являють собою конвертики з капустяного листя з начинкою з м’ясного фаршу. Готуються вони за певним рецептом в сметанному або томатному соусі.