Голубці можна приготувати без м’яса і все одно це буде дуже ситною стравою, яку можна подавати на обід чи вечерю. Замінити м’ясо можна грибами.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 250 гр.
- Печериці свіжі 600 гр.
- Рис білий 250 гр.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 головки
- Борошно пшеничне 1 ст. л.
- Борошно кукурудзяне 2 ст. л.
- Сухарі панірувальні 1 ст. л.
- Томатний сік 250 мл.
- Соус соєвий 3 ст. л.
- Олія соняшникова 5 ст. л.
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Почнемо готувати ліниві голубці з грибами. Рис відваріть до готовності, злийте воду та залиште його остигати.
- Капусту обмийте, дрібно наріжте або потріть на тертці. Перекладіть капусту в каструлю, залийте її окропом і залиште на 15-20 хвилин під кришкою.
- Печериці помийте, просушіть і дрібно наріжте.
- З цибулі зніміть лушпиння і наріжте кубиками.
- Моркву помийте, почистіть та наріжте тонкою соломкою.
- На сковороді обсмажте цибулю та моркву, потім додайте до них гриби та посоліть.
- З капусти злийте воду, змішайте її з рисом, цибулею, морквою та грибами. Посоліть, приправте та добре перемішайте.
- З отриманої маси сформуйте невеликі котлетки, обваляйте їх у суміші кукурудзяного борошна та панірувальних сухарів. Заготовки, що виходять, викладіть на розігріту сковорідку і обсмажте з двох сторін.
- В окремій мисці змішайте томатний сік, соєвий соус та воду. Додайте цукор, сіль, спеції та 1-2 столові ложки борошна, перемішайте до однорідності віночком.
- Форму з високими краями змастіть олією, викладіть туди голубці, залийте їх томатним соусом. Страву запікайте в духовці за температури 190 градусів 25-30 хвилин. Ліниві голубці виходять дуже ніжними, тому акуратно вийміть їх із форми і подавайте до столу гарячими.
Смачного!