Калорійність на 100 грам (кбжу):
2.5 г.
Білки
0.3 г.
Жири
16.7 г.
Вуглеводи
80
ккал

Томатна паста є основним компонентом для приготування смачного соусу з томатної пасти. Сама томатна паста готується з стиглих помідорів.

Помідори уварюються до густої маси, а після консервуються промисловим способом. Томатна паста в порівнянні з томат-пюре більш густа і більш насичена.

Рецепти страв з томатною пастою

Томатна паста може бути солоною і прісною. Томатна паста, що продається в магазинах упакованої в скляні або бляшані банки – це несолона томатна паста. Солона томатна паста, як правило, призначена для інших цілей і зберігається в дерев’яних бочках. Як приготувати томатну пасту? У домашніх умовах це практично неможливо.

Найкраща томатна паста має червоно-помаранчевий відтінок. Чим гірше якість томатної пасти, тим темнішою буде вона за кольором. Колір томатної пасти низької якості буде більш коричневим.

Томатна паста є основним компонентом для приготування кетчупу. З томатної пасти можна також приготувати основний соус для піци. Також томатна паста, розбавлена водою, перетворюється в томатний сік. Томатний сік з томатної пасти зберігає всі вітаміни, які є в пасті. Знаменитий грузинський соус сацебелі також робиться з томатної пасти вищого сорту.

У домашніх умовах з томатної пасти можна приготувати домашній кетчуп. Для цього томатну пасту потрібно розвести деякою кількістю кип’яченої води, а після додати в неї: часник, чорний мелений перець, сіль, свіжу зелень за бажанням. В результаті вийде непоганий кетчуп з томатної пасти.

Томатна паста рецепт її приготування в домашніх умовах зводиться до повільного уварювання свіжих помідорів, перетворених в пюре. При цьому кісточки і шкірку з помідорів найкраще видалити.

60 хв6
Зіті (Ziti) – традиційна страва італійської кухні. Зіті є формованою пастуою у вигляді невеликих трубочок. Зіті часто порівнюють з пенне, але у зіті кінці зазвичай зрізані по прямій...
45 хв4
Пастичо ді різо (Pasticcio di Riso allá moda di Cavour) – італійська запіканка, виготовлена ​​з рису.  Камілло Бенсо, перший прем’єр-міністр Італії, граф Кавур, дуже любив рис
1 год 45 хв6
Лазанья (Lasagne) – традиційна страва італійської кухні. Лазання є запіканкою, яка готується з широких пластів пасти, що чергуються з соусами, м’ясом і сиром.
20 хв4
Бутерброди з ковбасою та сиром можуть трохи нагадувати вам міні-піцу. Готується закуска в духовці і подавати її можна в теплому вигляді, а тягучий сир додасть ще більше балів...
60 хв2
Суп «Рататуй», як страва французької кухні, готується подібно до овочевого рагу з таким же ім’ям, але до нього додаються курячий бульйон з консервованою квасолею.
1 год 40 хв4
Томатний суп з квасолею – це апетитна, навариста та насичена за смаком страва для вашого ситного домашнього обіду. Подавайте гарячий суп із хлібом, зеленню та іншими доповненнями до...
40 хв4
Мармітако (Marmitako) – іспанський суп з тунця, традиційний для півночі Іспанії, а саме регіонів Басконія та Кантабрія. Готували його рибалки, які, йдучи в море за тунцем, брали з.
15 хв5
Соус відмінно підходить до страв з м’ясного фаршу (тефтелей, фрикадельок, котлет, їжачок), до картопляного пюре.
20 хв2
Шиш таук (турецька: şiş tavuk або tavuk şiş, арабська: شيش طاووق, іврит: שישליק עוף, азербайджанська: toyuq kababı) — традиційний маринований курячий шашнек. Його широко вживають у їжу в.
2 год 30 хв12
Голубці з пекінської капусти в духовці – це смачна та поживна страва з ніжним смаком, ароматною начинкою та хрусткою скоринкою, яка пропонує різноманітні кулінарні можливості та є популярним.
1 год 30 хв5
Голубці з м’ясом і рисом – чудова основна страва, де відразу присутній весь набір основних продуктів – м’ясо (у вигляді фаршу), овочі (капуста), крупа (рис) і відмінний соус.
60 хв5
Голубці з пекінської капусти на сковороді мають чудовий смак. Страва виходить соковитою та неймовірно апетитною. На відміну від голубців із білокачанної капусти, ці голубці виходять ніжнішими.
3 год 0 хв7
Класичні голубці зі свіжої капусти в каструлі з рисом і фаршем – це популярна страва, яку зможе приготувати не тільки досвідчений кулінар, але і господиня-початківець.
60 хв4
Голубці зі свіжої капусти в мультиварці легко приготувати в домашніх умовах. Використання кухонної техніки помітно полегшить та прискорить кулінарний процес. Беріть на замітку наш перевірений
1 год 25 хв6
Голубці з пекінської капусти в сметанному соусі виходять надзвичайно ніжними та шалено апетитними. Для страв використовують як м’ясний, так і змішаний фарш або фарш з птиці для дієтичної.
1 год 20 хв6
Ліниві голубці з капустою, рисом і фаршем – чудова альтернатива класичним голубцям: склад той самий, але готуються швидше і значно простіше. Капусту наріжемо невеликими шматочками і додамо до.
1 год 20 хв5
Такі голубці готуються швидше, ніж класичний варіант із загортанням фаршу в листя капусти, але не поступаються їм за смаком і принадним ароматом. Страва виходить не порційною, як у...
40 хв3
Представлену до вашої уваги страва з впевненістю можна назвати найсмачнішим повсякденним обідом для всієї родини. Для приготування цієї страви вам знадобляться інгредієнти, які знайдуться
1 год 15 хв6
Господині дуже люблять рецепти лінивих голубців, тому що час на їхнє приготування значно скорочується, ніж на приготування традиційних голубців. Основним інгредієнтом для будь-яких
60 хв8
Хочу порекомендувати вам ідеальний рецепт лінивих голубців без яєць. Простий рецепт стане улюбленцем серед тих, хто обмежений у часі для приготування їжі. Голубці виходять соковитими та ніжними за.