Калорійність на 100 грам (кбжу):
2.5 г.
Білки
0.3 г.
Жири
16.7 г.
Вуглеводи
80
ккал

Томатна паста є основним компонентом для приготування смачного соусу з томатної пасти. Сама томатна паста готується з стиглих помідорів.

Помідори уварюються до густої маси, а після консервуються промисловим способом. Томатна паста в порівнянні з томат-пюре більш густа і більш насичена.

Рецепти страв з томатною пастою

Томатна паста може бути солоною і прісною. Томатна паста, що продається в магазинах упакованої в скляні або бляшані банки – це несолона томатна паста. Солона томатна паста, як правило, призначена для інших цілей і зберігається в дерев’яних бочках. Як приготувати томатну пасту? У домашніх умовах це практично неможливо.

Найкраща томатна паста має червоно-помаранчевий відтінок. Чим гірше якість томатної пасти, тим темнішою буде вона за кольором. Колір томатної пасти низької якості буде більш коричневим.

Томатна паста є основним компонентом для приготування кетчупу. З томатної пасти можна також приготувати основний соус для піци. Також томатна паста, розбавлена водою, перетворюється в томатний сік. Томатний сік з томатної пасти зберігає всі вітаміни, які є в пасті. Знаменитий грузинський соус сацебелі також робиться з томатної пасти вищого сорту.

У домашніх умовах з томатної пасти можна приготувати домашній кетчуп. Для цього томатну пасту потрібно розвести деякою кількістю кип’яченої води, а після додати в неї: часник, чорний мелений перець, сіль, свіжу зелень за бажанням. В результаті вийде непоганий кетчуп з томатної пасти.

Томатна паста рецепт її приготування в домашніх умовах зводиться до повільного уварювання свіжих помідорів, перетворених в пюре. При цьому кісточки і шкірку з помідорів найкраще видалити.

гарбуз з м'ясом на сковороді
55 хв40127
Насичене за смаком блюдо, яке сподобається прихильникам здорового харчування і тим, хто вважає за краще ситні страви: свинина добре поєднується з гарбузом
1 год 40 хв10136
Рецепт дійсно простий: по черзі обсмажуємо цибулю, буряк і моркву, після чого масу присмачуємо спеціями, томатною пастою і фасуємо по банках.
рулетики з кабачків з фаршем в духовці
60 хв160164
Родзинка рецепта – в начинці з фаршу з великою кількістю зелені, яку можна замінити, наприклад, грибами або овочами. Блюдо подають до столу в якості закуски
Солянка на зиму без додавання грибів
2 год 20 хв10129
Швидко і смачно приготувати домашню солянку в банках можна без використання грибів. Овочевий варіант вийде не менш смачним і поживним. Беріть на замітку
рецепт солянки з томатною пастою на зиму
1 год 55 хв30106
Яскравий смак домашньої солянки на зиму надає томатна паста. Таке соковите частування порадує вас і ваших близьких. Його можна подавати до сімейного столу
Ікра з кабачків з часником, як в магазині
2 год 10 хв4094
Пікантна і неймовірно ніжна закуска готується дуже просто, а результатом ви будете дуже задоволені. З сезонних овочів, таких як кабачок і морква, приправлених
кабачкова ікра з цибулею і морквою
3 год 0 хв5080
Якщо зберігати кабачки в цілому вигляді, то вони займають вже дуже багато місця, тому Вашій увазі представляється простий рецепт неймовірно ароматної закуски
2 год 10 хв30115
Рік видався багатим на кабачки? Відмінний привід заготовити смачну і просту закуску на зиму з сезонних овочів. Завдяки додаванню майонезу і прокручування
Ікра з кабачків з борошном, як в магазині
3 год 40 хв40115
Багато людей люблять лише ту кабачкову ікру, яку купують в магазині, але це можна з легкістю виправити! Приготуємо ароматну, ніжну закуску на власній кухні
Кабачкова ікра, як в магазині по ГОСТу СРСР
3 год 40 хв3055
Дуже простий рецепт ідеальної овочевої ікри, приготовленої з кабачків, моркви, цибулі та болгарського перцю. Блюдо дуже нагадує ту ікру, яку можна було
1 год 10 хв10100
У цьому рецепті вам пропонується приготувати кабачкову аджику, подрібнивши цей овоч на м’ясорубці з великими гратами, щоб вид аджики був зернистим.
Аджика з кабачків з томатною пастою і гострим перцем
3 год 20 хв40106
Кабачок хоча і сам по собі не має смаку, проте є хорошою основою для приготування аджики. У цьому рецепті вам пропонується її приготувати з додаванням
Аджика з кабачків, моркви, помідорів і перцю
2 год 10 хв70122
Приготована за даним рецептом кабачкова аджика відрізняється від інших варіантів гострим смаком за рахунок більшої кількості гострого перцю.
2 год 0 хв30140
Кабачки завжди радують господарів хорошим урожаєм, і як варіант заготовки їх на зиму, є кабачкова аджика, адже для неї підходить цей овоч «зрілого віку».
2 год 40 хв40168
Додавання до кабачкової аджики яблук робить цю приправу не гостро-пекучою, а кисло-солодким соусом, який добре підійде і до шашлику, і до будь-яких м’
аджика з кабачків з часником на зиму
1 год 40 хв30138
Аджика з кабачків з часником є хорошою домашньою заготівлею і готується просто і швидко. До неї для особливого смаку і гостроти додаються тільки часник
2 год 10 хв50115
У цьому рецепті вам пропонується в кабачковій аджиці помідори замінити томатною пастою, що спрощує процес приготування. Така аджика трохи схожа на ікру
Гостра аджика з кабачків на зиму «Пальчики оближеш»
2 год 10 хв10103
Кабачкова аджика володіє більш багатим смаком в порівнянні з традиційною з помідорів. Важливим моментом її приготування є використання м’
4 год 40 хв8095
Ікру з кабачків можна заготовити на зиму без оцту. Ніжне частування передбачає додавання майонезу і томатної пасти. Подавайте до столу з чорним хлібом
2 год 40 хв7094
Соковита і апетитна кабачкова ікра виходить з додаванням майонезу і томатної пасти. Таке частування легко заготовити на зиму. Радуйте себе і рідних смачною