Калорійність на 100 грам (кбжу):
2.5 г.
Білки
0.3 г.
Жири
16.7 г.
Вуглеводи
80
ккал

Томатна паста є основним компонентом для приготування смачного соусу з томатної пасти. Сама томатна паста готується з стиглих помідорів.

Помідори уварюються до густої маси, а після консервуються промисловим способом. Томатна паста в порівнянні з томат-пюре більш густа і більш насичена.

Рецепти страв з томатною пастою

Томатна паста може бути солоною і прісною. Томатна паста, що продається в магазинах упакованої в скляні або бляшані банки – це несолона томатна паста. Солона томатна паста, як правило, призначена для інших цілей і зберігається в дерев’яних бочках. Як приготувати томатну пасту? У домашніх умовах це практично неможливо.

Найкраща томатна паста має червоно-помаранчевий відтінок. Чим гірше якість томатної пасти, тим темнішою буде вона за кольором. Колір томатної пасти низької якості буде більш коричневим.

Томатна паста є основним компонентом для приготування кетчупу. З томатної пасти можна також приготувати основний соус для піци. Також томатна паста, розбавлена водою, перетворюється в томатний сік. Томатний сік з томатної пасти зберігає всі вітаміни, які є в пасті. Знаменитий грузинський соус сацебелі також робиться з томатної пасти вищого сорту.

У домашніх умовах з томатної пасти можна приготувати домашній кетчуп. Для цього томатну пасту потрібно розвести деякою кількістю кип’яченої води, а після додати в неї: часник, чорний мелений перець, сіль, свіжу зелень за бажанням. В результаті вийде непоганий кетчуп з томатної пасти.

Томатна паста рецепт її приготування в домашніх умовах зводиться до повільного уварювання свіжих помідорів, перетворених в пюре. При цьому кісточки і шкірку з помідорів найкраще видалити.

60 хв4013
Фрикадельки можна запекти з підливою і картоплею. Так для ситного обіду або вечері можна відразу приготувати основне блюдо і гарнір. При цьому плюс рецепта
фрикадельки з підливою як в дитячому саду
50 хв80103
Це не просто м’ясна страва, а смак дитинства. Тому пропонуємо приготувати м’ясні кульки, як в садку – по ГОСТу радянської кулінарії.
0452
Аджика, приготовлена з кабачків на зиму, — смачна закуска з овочів, гарне доповнення до других страв. Виходить дуже смачною і в міру гострою, тому її можна не боячись.
0490
Помідори у власному соку — проста і дуже смачна закуска на зиму, буквально пальчики оближеш. Зараз поділимося рецептом такої заготовки в різних варіантах приготування.
0451
Кабачкову ікру на зиму можна заготовлювати різними способами, але особливе місце займає заготівля з майонезом і томатною пастою. По покроковому рецепту
0192
Ці яскраво-жовті гриби з капелюшками, що нагадують воронку, дуже корисні і неймовірно смачні в будь-якому вигляді. Пропонуємо найпопулярніші рецепти приготування
088
Із зеленої сочевиці можна просто і смачно приготувати високобілкові страви. Запропоновані рецепти з фото покроково. Салат з сочевицею Для перекусу можна
1 год 30 хв0219
Заготовити дуже смачний борщ на зиму в банках можна без капусти по кожному з кращих простих рецептів з покроковими фото. Заготівля для борщу на зиму з
60 хв0117
Таке блюдо, як запіканка з макаронів і фаршу, не вимагає великих матеріальних і фізичних витрат, а тому заслужено користується особливою популярністю у
60 хв0170
Люля-кебаб вважається традиційним арабським стравою, яку готують переважно на вугіллі. Але зараз розглянемо кілька рецептів, адаптовані під домашні умови