Калорійність на 100 грам (кбжу):
2.5 г.
Білки
0.3 г.
Жири
16.7 г.
Вуглеводи
80
ккал

Томатна паста є основним компонентом для приготування смачного соусу з томатної пасти. Сама томатна паста готується з стиглих помідорів.

Помідори уварюються до густої маси, а після консервуються промисловим способом. Томатна паста в порівнянні з томат-пюре більш густа і більш насичена.

Рецепти страв з томатною пастою

Томатна паста може бути солоною і прісною. Томатна паста, що продається в магазинах упакованої в скляні або бляшані банки – це несолона томатна паста. Солона томатна паста, як правило, призначена для інших цілей і зберігається в дерев’яних бочках. Як приготувати томатну пасту? У домашніх умовах це практично неможливо.

Найкраща томатна паста має червоно-помаранчевий відтінок. Чим гірше якість томатної пасти, тим темнішою буде вона за кольором. Колір томатної пасти низької якості буде більш коричневим.

Томатна паста є основним компонентом для приготування кетчупу. З томатної пасти можна також приготувати основний соус для піци. Також томатна паста, розбавлена водою, перетворюється в томатний сік. Томатний сік з томатної пасти зберігає всі вітаміни, які є в пасті. Знаменитий грузинський соус сацебелі також робиться з томатної пасти вищого сорту.

У домашніх умовах з томатної пасти можна приготувати домашній кетчуп. Для цього томатну пасту потрібно розвести деякою кількістю кип’яченої води, а після додати в неї: часник, чорний мелений перець, сіль, свіжу зелень за бажанням. В результаті вийде непоганий кетчуп з томатної пасти.

Томатна паста рецепт її приготування в домашніх умовах зводиться до повільного уварювання свіжих помідорів, перетворених в пюре. При цьому кісточки і шкірку з помідорів найкраще видалити.

український капусняк
1 год 50 хв80
Капусняк – це традиційне слов’янське блюдо, яке готують у багатьох сім’ях. Цей ароматний суп подобається всім. Адже він має дуже насичений смак: злегка кислий і в той же.
пальчики зі свинини з начинкою
60 хв80129
Страви з м’яса можуть бути такими різноманітними! Свинину, яловичину і птицю можна запікати, смажити, тушкувати, варити, комбінувати з іншими інгредієнтами. Нещодавно я відкрила
2 год 15 хв40217
Раніше з бобових я варила тільки гороховий суп, а для приготування гарнірів використовувала класичні крупи. Але під час торішнього посту подруга дала мені спробувати квасолю в пакеті —.
курка в цибулевому соусі
1 год 5 хв100107
Ясса або курка в цибулевому соусі — це національне сенегальське блюдо, де м’ясо птиці спочатку довго маринують, а потім тушкують в маринаді з цибулі і спецій. І, знаєте,...
гарбуз з м'ясом на сковороді
55 хв40194
Насичене за смаком блюдо, яке сподобається прихильникам здорового харчування і тим, хто вважає за краще ситні страви: свинина добре поєднується з гарбузом, а гострий перець надає жаркому пікантності.
1 год 40 хв10181
Рецепт дійсно простий: по черзі обсмажуємо цибулю, буряк і моркву, після чого масу присмачуємо спеціями, томатною пастою і фасуємо по банках. Завдяки обсмажуванню ікра виходить насиченою і ароматною.
рулетики з кабачків з фаршем в духовці
60 хв160231
Родзинка рецепта – в начинці з фаршу з великою кількістю зелені, яку можна замінити, наприклад, грибами або овочами. Блюдо подають до столу в якості закуски або як доповнення...
Солянка на зиму без додавання грибів
2 год 20 хв10168
Швидко і смачно приготувати домашню солянку в банках можна без використання грибів. Овочевий варіант вийде не менш смачним і поживним. Беріть на замітку цікаву кулінарну ідею.
рецепт солянки з томатною пастою на зиму
1 год 55 хв30145
Яскравий смак домашньої солянки на зиму надає томатна паста. Таке соковите частування порадує вас і ваших близьких. Його можна подавати до сімейного столу в будь-який час року. Спробуйте!
Ікра з кабачків з часником, як в магазині
2 год 10 хв40122
Пікантна і неймовірно ніжна закуска готується дуже просто, а результатом ви будете дуже задоволені. З сезонних овочів, таких як кабачок і морква, приправлених пекучим часником, виходить
кабачкова ікра з цибулею і морквою
3 год 0 хв50134
Якщо зберігати кабачки в цілому вигляді, то вони займають вже дуже багато місця, тому Вашій увазі представляється простий рецепт неймовірно ароматної закуски – кабачкової ікри з додаванням ріпчастої.
2 год 10 хв30163
Рік видався багатим на кабачки? Відмінний привід заготовити смачну і просту закуску на зиму з сезонних овочів. Завдяки додаванню майонезу і прокручування компонентів через м’
Ікра з кабачків з борошном, як в магазині
3 год 40 хв40169
Багато людей люблять лише ту кабачкову ікру, яку купують в магазині, але це можна з легкістю виправити! Приготуємо ароматну, ніжну закуску на власній кухні з доступних продуктів, яку...
Кабачкова ікра, як в магазині по ГОСТу СРСР
3 год 40 хв3079
Дуже простий рецепт ідеальної овочевої ікри, приготовленої з кабачків, моркви, цибулі та болгарського перцю. Блюдо дуже нагадує ту ікру, яку можна було знайти на магазинних полицях дуже багато.
1 год 10 хв10159
У цьому рецепті вам пропонується приготувати кабачкову аджику, подрібнивши цей овоч на м’ясорубці з великими гратами, щоб вид аджики був зернистим. Набір інгредієнтів класичний
Аджика з кабачків з томатною пастою і гострим перцем
3 год 20 хв40136
Кабачок хоча і сам по собі не має смаку, проте є хорошою основою для приготування аджики. У цьому рецепті вам пропонується її приготувати з додаванням томатної пасти, часнику...
Аджика з кабачків, моркви, помідорів і перцю
2 год 10 хв70152
Приготована за даним рецептом кабачкова аджика відрізняється від інших варіантів гострим смаком за рахунок більшої кількості гострого перцю. Ця приправа припаде до смаку більше чоловікам, так як вона.
2 год 0 хв30186
Кабачки завжди радують господарів хорошим урожаєм, і як варіант заготовки їх на зиму, є кабачкова аджика, адже для неї підходить цей овоч «зрілого віку». Аджика без оцту вимоглива...
2 год 40 хв40204
Додавання до кабачкової аджики яблук робить цю приправу не гостро-пекучою, а кисло-солодким соусом, який добре підійде і до шашлику, і до будь-яких м’ясних або рибних страв.
аджика з кабачків з часником на зиму
1 год 40 хв30163
Аджика з кабачків з часником є хорошою домашньою заготівлею і готується просто і швидко. До неї для особливого смаку і гостроти додаються тільки часник і трохи червоного перцю,...