Голубці з пекінської капусти в сметанному соусі виходять надзвичайно ніжними та шалено апетитними. Для страв використовують як м’ясний, так і змішаний фарш або фарш з птиці для дієтичної версії. Соковиті голубці ідеально підходять для ситного обіду чи вечері.
Інгредієнти
Порції: –+
- Фарш м’ясний 800 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сіль за смаком
- Рис білий 50 гр.
- Лавровий лист 2 шт.
- Капуста пекінська 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Перець чорний горошок за смаком
- Сметана 15% 400 мл.
- Томатна паста 1 ст. л.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Морква 1 шт.
Кроки
- Знявши з моркви шкірку овочечисткою, обполіскуємо і грубо натираємо на тертці. Рис відварюємо заздалегідь до напівготовності, щоб не гаяти час. Звільнивши цибулю від лушпиння, промиваємо і дрібно рубаємо. На гарячій сковорідці з олією пасеруємо овочеву нарізку до м’якості і даємо охолонути.
- У великій мисці з’єднуємо фарш, рис та обсмажування. Приправивши сіллю та перцем, розмішуємо до однорідності.
- Пекінську капусту звільняємо від качана. Листя промиваємо. Кип’ятимо воду і по черзі опускаємо капустяне листя буквально на хвилину.
- Листя укладаємо на рівну поверхню. На край листа кладемо начинку, згортаємо голубці.
- Каструлю наповнюємо заготовками. Кладемо лаврушку та горошки перцю на свій розсуд.
- Змішуємо сметану та томатну пасту. Небагато можна розбавити водою. Заливаємо голубці. Закривши кришкою, розміщуємо на вогні нижче за середнє і тушкуємо голубці 1 годину.
Готові голубці подаємо зі сметаною, прикрасивши зеленню.
Смачного!