Калорійність на 100 грам (кбжу):
17.0 г.
Білки
21.0 г.
Жири
0.0 г.
Вуглеводи
263
ккал

Страви з м’ясного фаршу готують досить часто, особливо якщо справа стосується домашньої кухні. Фарш з м’яса це по суті напівфабрикат, з яким дуже легко і швидко працювати. Найчастіше використовується яловичина, свинина, баранина, курка і індичка, або мікс з декількох видів м’яса для балансу жирності і соковитості готового блюда.

Що приготувати з м’ясного фаршу

Відповідь на це питання напрошується сам собою: котлети! Та не просто котлети, а найрізноманітніші: класичні, ситні, дієтичні, запечені в духовці, з сиром, які додається прямо в фарш або у вигляді начинки, тушковані котлети з овочами і під соусом. Є й інші дуже смачні страви з м’ясного фаршу: фрикадельки, тефтелі, голубці, фаршировані овочі, м’ясні ватрушки і гнізда, кебаби.

Другі страви з м’ясного фаршу подають гарячими, з гарніром з картопляного пюре, рису, різних круп, макаронів або овочів. Дуже популярні страви, коли м’ясо готується разом з гарніром – економія часу і ресурсів, до того ж це дуже смачно. Наприклад, фрикадельки, запечені з картоплею, котлети з овочами в духовці або запіканки з фаршем, яскравий приклад того «Пастуший пиріг».

Страви з м’ясного фаршу – смачні і прості рецепти

Якщо класичні рецепти набридли, ми починаємо шукати щось цікаве і незвичайне. Ось тому для вас зібрані оригінальні рецепти, де представлені страви з м’ясного фаршу на будь-який смак. Експериментуйте, пробуйте нові смаки і неодмінно балуйте сім’ю смачною домашньою їжею.

50 хв40100
Гречка настільки “наш” продукт, що в побуті мало хто поєднує її з чимось екзотичним. Гриби, котлети, курка. максимум –
фрикадельки з гречкою
1 год 40 хв30702
Фрикадельки прекрасно поєднуються з будь-яким гарніром, який можна готувати відразу разом з основною стравою. Є покроковий рецепт з фото дуже смачних і
60 хв40328
Фрикадельки можна запекти з підливою і картоплею. Так для ситного обіду або вечері можна відразу приготувати основне блюдо і гарнір. При цьому плюс рецепта
фрикадельки у вершковому соусі
1 год 5 хв60333
Запечені фрикадельки у вершковому соусі – ще один покроковий рецепт з фото дуже смачної страви, яка обов’язково сподобається дорослим і дітям.
фрикадельки з томатною підливою
1 год 50 хв60207
Фрикадельки з рисом і томатною підливою – дуже смачне і зовсім не складне в приготуванні блюдо. Соус виходить дуже ароматним, при бажанні в нього можна
як варити фрикадельки
20 хв20284
Багато знають і люблять суп з фрикадельками, так як його не складно приготувати в домашніх умовах, при цьому сам суп виходить легким і дуже смачним, але щоб він.
1 год 30 хв0921
Фарш – дивовижний продукт, адже він відмінно поєднується з багатьма іншими інгредієнтами. Страви з нього готуються швидко і завжди виходять смачними.
60 хв0178
Таке блюдо, як запіканка з макаронів і фаршу, не вимагає великих матеріальних і фізичних витрат, а тому заслужено користується особливою популярністю у
60 хв0240
Люля-кебаб вважається традиційним арабським стравою, яку готують переважно на вугіллі. Але зараз розглянемо кілька рецептів, адаптовані під домашні умови
45 хв0128
Фунчозу називають «скляним локшиною», так як її готують з рисового крохмалю, але не з борошна. А що стосується рецептів з рисовою локшиною, то в домашніх