Лінива лазанья з лавашу і фаршу

Лінива лазанья з фаршем виходить апетитною та ситною. Соковита страва підходить як для обіду, так і для вечері. Лазанья з лавашем готується значно швидше, ніж під час використання листів для страви. Фарш використовуємо будь-який м’ясний, змішаний або курячий, залежно від бажаної калорійності страви.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Очищену цибулину подрібнюємо та пасеруємо на сковорідці з олією.
  • Промиті помідори ріжемо кубиками, видаливши плодоніжку. Закидаємо до розм’якшеної цибулі та готуємо разом. Можна використовувати томатну пасту.
  • До розм’якшених овочів викладаємо фарш і часто перемішуємо лопаткою, розбиваючи на дрібніші шматочки. Приправляємо та обсмажуємо 5 хвилин.
  • Вливаємо томатний соус та розмішуємо. При необхідності доливаємо трохи води та тушкуємо заготовку 5 хвилин.
  • У другій сковорідці розтоплюємо вершкове масло і засипаємо борошно. Добре перемішавши, частинами виливаємо підігріте молоко та інтенсивно розмішуємо до зникнення грудок та загусання. За потреби використовуємо віночок. Солимо і присмачуємо мускатним горіхом.
  • Лаваш ріжемо смужками або квадратами в залежності від форми і викладаємо в змащену рослинною олією керамічну форму.
  • Кладемо м’ясну суміш і розподіляємо по поверхні.
  • Зверху поливаємо соусом бешамель. Вирівнюємо лопаткою, щоб соус проник у всі місця.
  • Тремо обидва види сиру на тертці і посипаємо зверху. Сир вибираємо легкоплавкий, який при охолодженні залишається еластичним.
  • Накриваємо лавашем і просочуємо його соусом бешамель, добре розмазавши.
  • Розподіляємо м’ясну суміш і повторюємо всі шари спочатку.
  • У висновку накриваємо лавашем, просочуємо соусом і поміщаємо в прогріту до 180 ° духову шафу на третину години.
  • Через якийсь час посипаємо подрібненим сиром і повертаємо доготовлятися.
  • Запікаємо ще 10 хвилин і акуратно дістаємо запашну страву за допомогою силіконових або ганчір’яних прихваток. Ставимо на дерев’яну підставку, щоб не обпектися.

Порізавши лазанню на шматки, сервіруємо та дегустуємо. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь