Чудова італійська кухня славиться по всьому світу. Піца, паста, Равіолі, різотто і лазанья – тільки назви цих страв викликають нечуваний апетит. А що ж відбувається, якщо пізнати ці божественні страви! Особливо гурмани цінують лазанью — своєрідний листковий пиріг.

Від звичайного пирога лазанья відрізняється тонким шаром прісного тіста, наявністю сирного прошарку і соусу. Рецепти лазаньї відрізняються великою різноманітністю начинок і соусів. Начинка може бути овочевий, м’ясний, з морепродуктів і навіть фруктів. В якості соусу використовуються томатний соус, вершковий або соус на основі бульйону. Як приготувати лазанью, можна описати в декількох словах. Тісто, начинка, соус, сир – цей набір повторити ще 2-3 рази в залежності від товщини посуду, в якій вона буде запікатися. Але є цілий ряд нюансів як зробити лазанью, від яких сильно залежить смак цієї страви. Так, фарш треба попередньо обсмажити з цибулею і часником, можна разом з овочами і томатами. Сир для прошарку повинен бути в досить великій кількості. Посипати верхній шар тіста сиром треба після того, як лазанья повністю пропечеться в духовці.

лазанья з фаршем в духовці
60 хв061
Лазанья – це класичне блюдо італійської кухні, складається з декількох шарів тіста з фаршем і готується в духовці. Стандартно її подають з крем-соусом