Лазанья з грибами

Лазанья з грибами готується просто. Страва підходить для тих, хто не вживає м’ясо. Соковита лазанья – відмінний варіант для смачного та ситного обіду. Замість печериць можна використовувати й інші гриби. Смачно виходить із заготовками із лісових екземплярів. Вони надають незабутнього аромату страві.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Очищену цибулю промиваємо та подрібнюємо. Печериці обполіскуємо, обсушуємо та тонко нарізаємо. Закип’ятивши воду, підсолюємо та опускаємо листи лазаньї. Варимо близько 3 хвилин. Натираємо на тертці сир. Ставимо розігрівається духовку до 180°С.
  • Розміщуємо сотейник на вогні, кладемо вершкове масло і розтоплюємо його. Засипаємо борошно і розмішуємо, розбиваючи грудочки. Невеликими порціями вливаємо молоко, інтенсивно вимішуючи після кожного прийому. Варимо до загусання. Приправляємо сіллю, мускатним горіхом та перчим. Добре розмішавши, прибираємо з конфорки. Соус бешамель готовий.
  • На сковорідці прогріваємо олію. Кладемо цибулю і пасеруємо 5 хвилин. Викладаємо гриби, солимо і перчимо. Перемішавши, обсмажуємо 10 хвилин.
  • У відповідну форму кладемо соус бешамель і розподіляємо по всій поверхні. Викладаємо листи лазаньї. Розподіляємо грибну начинку. Присипаємо сирною стружкою та поливаємо соусом. Повторюємо всі дії, доки не закінчаться компоненти. Забираємо запікатися на 40 хвилин.
  • Ніжну лазанью з запашним ароматом дбайливо витягаємо з духової шафи, одягнувши прихватки-рукавички. Розміщуємо на дошці, злегка даємо охолонути і нарізаємо порційно.

Розкладаємо по тарілках та презентуємо гостям страву з ідеальною сирною скоринкою. Лажання хороша і в розігрітому вигляді. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь