Калорійність на 100 грам (кбжу):
9.2 г.
Білки
1.2 г.
Жири
74.9 г.
Вуглеводи
342
ккал

Пшеничне борошно отримують в результаті перемелювання зерен пшениці. Різні сорти борошна відрізняються в основному ступенем його очищення і величиною помелу. Борошно грубого помелу містить більше висівок, багате мінеральними речовинами, вітамінами і більш корисне для здоров’я. Властивості пшеничного борошна низького очищення набагато багатше ніж у борошна вищого сорту, в якому майже не зберігається ніяких вітамінів.

Борошно застосовується для виготовлення різної випічки, хлібобулочних і макаронних виробів. Для того щоб розпушити і збагатити повітрям, борошно перед вживанням рекомендується просівати через сито.

тісто на пельмені
15 хв50
Пельмені не тримають форму, рвуться при варінні, тісто виходить липке або, навпаки, забите? З цим рецептом ви забудете про подібні ситуації. Найкраще і саме слухняне тісто на пельмені...
2 год 30 хв80
Яскрава ідея для приготування смачного домашнього десерту – сирно-шоколадний торт. Частування виходить в міру солодким і неймовірно привабливим. Відмінне рішення для домашнього чаювання.
Торт Молочна дівчинка з сирним кремом
3 год 20 хв80
Улюблений багатьма торт Молочна дівчинка нескладно приготувати в домашніх умовах. Спробуйте простий рецепт з додаванням найніжнішого сирного крему. Порадуйте себе і гостей яскравим десертом.
Сирний торт зі збитими вершками
3 год 0 хв80
Оригінальний торт для вашого столу – сирний торт зі збитими вершками. Солодке частування підходить як для свят, так і для звичайного чаювання в колі сім’ї. Беріть на замітку!
50 хв30
До обсмажених яєчних млинців додаються шинка, листя салату, огірки і консервована кукурудза. Потім все заправляється майонезом і добре перемішується. Виходить дуже смачний, ситний і
10 год 50 хв50
Щоб при розморожуванні шари тісту не злиплися, їх потрібно заздалегідь відокремити один від одного і розкласти по різних пакетам. Тісто з морозильної камери варто дістати заздалегідь – за.
деруни з фаршем і грибами
1 год 30 хв302
Звичні деруни з фаршем можна оновити, додавши до них будь-які гриби, адже ці інгредієнти добре дружать між собою і створюють нові відтінки смаку. Готуємо деруни способом з начинкою...
Салат з яєчними млинцями і куркою
20 хв20
До відвареного курячого філе додається огірок, подрібнену зелену цибулю, нарізані соломкою яєчні млинці, після чого все заправляється майонезом, перемішується і подається до столу.
3 год 50 хв80
Цікавий спосіб приготування сирного торта – на сковороді. З таким простим і смачним десертом впораються навіть новачки. Подавайте його до чаю, кави або в рамках святкового столу.
Деруни на крупній тертці з фаршем
1 год 30 хв60
Деруни, або млинці з тертої картоплі з фаршем – кращий варіант страв з цих продуктів. Картоплю подрібнюємо на крупній тертці, що набагато легше, ніж на дрібній, та й...
1 год 30 хв6047
Додавання сиру до картопляних дерунів з фаршем, додасть страві нові смакові нотки. Сир або кладуть в начинку, або запікають деруни в духовці – під сирною скоринкою. У цьому...
Пісочне печиво «Глаголики»
30 хв50140
Особисто для мене ці хрусткі печенюшки — смак з дитинства, який неможливо забути. Печиво випікається у вигляді букви Г, тому ще з часів СРСР їх так і прозвали...
40 хв60138
У приготуванні млинців існує одна дилема. У більшості випадків всі хочуть, щоб вони були тонкими, майже прозорими. Але при цьому ажурними, щоб були схожі на мереживо. І ось...
Калита
45 хв100300
Калита — солодкий обрядовий корж з діркою посередині, який випікається спеціально на свято Андрія (13 Грудня). Це дуже давнє ритуальне блюдо української кухні, що йде своїм корінням в.
60 хв80209
Вже вкотре готую до вечері м’яті пироги, від них в захваті всі члени сім’ї. Це вони так жартома називають улюблене блюдо! Сміються, а потім з’їдають всю партію, не...
Печиво "Трюфель" на варених жовтках
40 хв80212
Печиво “Трюфель” наші господині знають ще з радянських часів. На Новий рік його готували ті, кому не по кишені були однойменні цукерки. Адже дійсно, ці ласощі дуже бюджетні...
Яблучні часточки в тісті з сирною начинкою
60 хв80116
Домашні кожен день запитують, коли я приготую яблучні часточки в тісті. Так вони називають мій фірмовий пиріг, який зазвичай з’їдається за півдня. Ще б пак, такий ароматний і...
Ліниві вареники з яблуками
20 хв40154
А ви знали, що в Італії ледачі вареники люблять так само, як і у нас? І ми не про картопляні ньоккі, а про самі звичайні вироби з сиру....
35 хв60216
У чоловіка є звичка залишати в пляшці трохи кефіру. І пити особливо нічого, і виливати шкода. Ось я і почала готувати з цих залишків всякі ласощі. То млинців...
50 хв80328
Про користь печінки згадують в кожному з нею рецепті. Але скільки б необхідних організму речовин в ній не знаходилося, її специфічний запах багатьох відштовхує. Для мене це не...