Класичний печінковий торт – це проста, але при цьому ситна та апетитна страва. Закуска з яловичої печінки підійде як для сімейної вечері, так і для святкового столу.
Інгредієнти
Порції: –+
- Яловича печінка 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Часник 1 головка
- Борошно пшеничне 3 ст. л.
- Куряче яйце 3 шт.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія для смаження
- Зелень для прикрас
На порцію
Калорії: 202 ккал
Білки: 11.8 г
Жири: 12.5 г
Вуглеводи: 10.4 г
Кроки
- Для того щоб приготувати класичний печінковий торт із яловичої печінки, підготуємо необхідні інгредієнти. Овочі очищаємо, яловичу печінку – нарізаємо зручними для перемелювання шматочками.
- На шматочки розрізаємо цибулину. Разом із яловичиною відправляємо у блендер. Подрібнюємо до однорідної рідкої маси. Можна використовувати м’ясорубку.
- Збиваємо в печінкову масу курячі яйця. Додаємо подрібнений часник.
- Висипаємо до інгредієнтів необхідну кількість борошна.
- За смаком додаємо сіль та перець. Перемішуємо до однорідності. Тісто має вийти трохи рідкуватим, як на оладки. За потреби можна збільшувати кількість борошна.
- Обсмажуємо печінкові млинці з обох боків на розігрітій з олією сковороді. На кожну сторону приблизно 2-3 хвилини.
- Формуємо торт. Кладемо печінковий млинець, обмазуємо майонезом і закриваємо іншим млинцем. Повторюємо верстви. Готовий торт кладемо в холодильник на 1-2 години, потім оздоблюємо свіжою зеленню, ділимо на шматочки і подаємо до столу. Смачного!