Національна італійська кухня розвивалася протягом багатьох століть. З відкриттям Нового Світу в ній з’явилися такі продукти, як картопля, помідори, болгарський перець і кукурудза, які зараз входять в рецепти багатьох італійських страв. Їх основна особливість — простота. До складу багатьох страв входить від чотирьох до восьми інгредієнтів, при цьому акцент робиться не стільки на продукти, скільки на підготовку і сам процес приготування їжі. У кожного регіону Італії свої рецепти салатів, супів, запіканок, випічки і десертів. Найзнаменитішими італійськими стравами можна назвати піцу, вершкове різотто, ньокки з рікоттою, фріттату, лазанью і, звичайно, пасту з різними добавками, від грибів до морепродуктів і різних видів м’яса. В Італії жоден прийом їжі не обходиться без сиру і вина, а з неалкогольних напоїв можна виділити каву. Італійці прекрасно готують десерти. Тірамісу, сабайон і панна-котту подають сьогодні у всіх ресторанах світу, а їх тонкий смак не сплутаєш ні з чим іншим.

Оксамитовий грибний суп
50 хв60111
У моєму холодильнику завжди є гриби. Адже такий універсальний продукт і в суп, і в салат, і в пиріг, і в гарнір можна додавати. Цей інгредієнт надає страві...
60 хв80130
Сир з родзинками — улюблена начинка для випічки моєї бабусі. Але не тільки ватрушки вона нею начиняла. Як зараз пам’ятаю: залітаємо ми з братом з
Лазанья з капустою і грудинкою
50 хв60180
Якщо ви досі пробували тільки лазанью болоньєзе, то вас ще чекає багато відкриттів в італійській кухні. Італійці готують лазанью практично з будь-яких продуктів.
соус песто рецепти
30 хв0160
Песто – вишуканий соус, рецепт якого знає кожен шанувальник італійської кухні. Влітку його можна готувати хоч кожен день, але і заготовити на зиму таку
лазанья з фаршем в духовці
60 хв0124
Лазанья – це класичне блюдо італійської кухні, складається з декількох шарів тіста з фаршем і готується в духовці. Стандартно її подають з крем-соусом
печиво савоярді рецепт
30 хв0195
Печиво савоярді, яке ще називають «дамські пальчики», виходить в домашніх умовах дуже смачним, добре вбирає будь-які сиропи і джеми, часто використовується
лімончело рецепти
60 хв0166
Лімончело — солодкий, терпкий, освіжаючий італійський напій, який не зрівняється ні з чим. Пропонуємо рецепти його приготування у домашніх умовах.