Національна італійська кухня розвивалася протягом багатьох століть. З відкриттям Нового Світу в ній з’явилися такі продукти, як картопля, помідори, болгарський перець і кукурудза, які зараз входять в рецепти багатьох італійських страв. Їх основна особливість — простота. До складу багатьох страв входить від чотирьох до восьми інгредієнтів, при цьому акцент робиться не стільки на продукти, скільки на підготовку і сам процес приготування їжі. У кожного регіону Італії свої рецепти салатів, супів, запіканок, випічки і десертів. Найзнаменитішими італійськими стравами можна назвати піцу, вершкове різотто, ньокки з рікоттою, фріттату, лазанью і, звичайно, пасту з різними добавками, від грибів до морепродуктів і різних видів м’яса. В Італії жоден прийом їжі не обходиться без сиру і вина, а з неалкогольних напоїв можна виділити каву. Італійці прекрасно готують десерти. Тірамісу, сабайон і панна-котту подають сьогодні у всіх ресторанах світу, а їх тонкий смак не сплутаєш ні з чим іншим.
20 хв4154
А ви знали, що в Італії ледачі вареники люблять так само, як і у нас? І ми не про картопляні ньоккі, а про самі звичайні вироби з сиру....
20 хв5275
Тірамісу — напевно, найулюбленіший мій десерт. Ці італійські ласощі приваблюють не тільки своїм виразним смаком, але і простотою приготування. Особливо якщо всі інгредієнти під рукою.
40 хв4241
Уявіть собі: існує кілька десятків видів пасти (або, якщо простіше, макаронів). Від її форми, будь то зірочки або черепашки, залежить смак і подача страви. Серед найбільших і апетитних...
1 год 10 хв4179
Закуска родом з Італії – запечені баклажани з молодим пармезаном і соковитими томатами. Приготувати таку страву можна в домашніх умовах без витрати безлічі зусиль і часу. Рецепт дуже...
60 хв6182
Блюдо в італійському стилі з трьома видами сиру, ароматним соусом маринара і шпинатом. Подають такі рулетики в гарячому вигляді, і вони з успіхом можуть замінити повноцінну другу страву.
10 хв3226
Для кожного поважаючого себе італійця помідори — це святе. Любов до соковитих червоних плодів простежується практично в кожному національному блюді, від піци до лазаньї.
1 год 10 хв252
Прекрасний приклад того як поєднувати вершковий соус і рибу в простих стравах. Паста з лососем і брокколі дуже легка в приготуванні і неймовірно смачна. Підійдуть і класичні спагетті...
25 хв340
Ніжний вершковий смак соусу, розплавлений сир, яскрава і смачна брокколі, ось що найбільше я люблю в цій страві. Це досить легке і корисне блюдо, особливо якщо використовувати не...
50 хв234
Ситні, в чомусь незвичайні брускети – тут є відразу є 2 варіанти. Легкі і дуже соковиті – ці бутерброди припадуть до смаку кожному. Та й готувати їх дуже...
24 хв172
У цьому рецепті дуже вдало поєднуються звичні і незвичні смаки. Сирний сир із зеленню – класика – і обсмажений виноград, який рідко хто пробував, а даремно. Він набуває...
35 хв228
Ще один варіант елегантної закуски. Хрусткий хліб з ніжним, злегка пріснуватим сиром «Моцарелла» (беріть велику кулю в розсолі), відтіненим маслом з травами, дивним чином поєднуються з креветками –.
15 хв299
Швидка закуска, яка виходить просто неймовірно соковитою завдяки консервованому тунцю і свіжому огірочку. Незважаючи на те, що тунець розминається до пастоподібного стану, брати слід
20 хв199
Ще один варіант дуже елегантної смачної закуски, яка ідеально підійде і до чаю, і до вина. Мінімальна кількість простих продуктів зробило ці брускетти простими в приготуванні і доступними...
30 хв222
Це просто неймовірно красиві і не менш смачні брускетти. Яскраві, соковиті, ситні, з ніжним вершковим смаком сиру і рибки, свіжістю овочів і легкою гіркуватістю руколи, яка надає закусці...
20 хв308
Це просто нереально простий рецепт дійсно дуже смачних брускетт. Поєднання слабосоленої рибки і авокадо вважається одним з кращих в кулінарії. Солити нічого не потрібно через наявність все тієї.
40 хв290
Ще один простий рецепт неймовірно смачної закуски. Соковита, кисло-солодка завдяки поєднанню черрі, рікотти і меду начинка просто ідеально підходить для хрусткого свіжого хліба.
30 хв5273
Вишукані дуже смачні, соковиті і красиві брускетти стануть справжньою окрасою будь-якого столу. Тут всі інгредієнти підібрані дуже ретельно, і кожен з них грає свою роль. Вам потрібна м’
10 хв292
Дуже смачні соковиті брускетти, які виходять неймовірно ситними, незважаючи на невелику кількість інгредієнтів. До речі, всі вони рослинного походження. Сік лимона можна додати прямо
35 хв245
Для любителів яскравого смаку з легкою кислинкою. Ніжна паста з авокадо і двох видів сиру стає ще більш ніжною і ситною завдяки додаванню майонезу. До того ж саме...
45 хв245
Вишукані, смачні і дуже красиві брускетти вийдуть у вас, якщо ви вирішите приготувати їх за вказаним далі рецептом. Хрусткий хліб, свіжий салат, ніжне авокадо з легкою кислинкою лимона,...