Національна італійська кухня розвивалася протягом багатьох століть. З відкриттям Нового Світу в ній з’явилися такі продукти, як картопля, помідори, болгарський перець і кукурудза, які зараз входять в рецепти багатьох італійських страв. Їх основна особливість — простота. До складу багатьох страв входить від чотирьох до восьми інгредієнтів, при цьому акцент робиться не стільки на продукти, скільки на підготовку і сам процес приготування їжі. У кожного регіону Італії свої рецепти салатів, супів, запіканок, випічки і десертів. Найзнаменитішими італійськими стравами можна назвати піцу, вершкове різотто, ньокки з рікоттою, фріттату, лазанью і, звичайно, пасту з різними добавками, від грибів до морепродуктів і різних видів м’яса. В Італії жоден прийом їжі не обходиться без сиру і вина, а з неалкогольних напоїв можна виділити каву. Італійці прекрасно готують десерти. Тірамісу, сабайон і панна-котту подають сьогодні у всіх ресторанах світу, а їх тонкий смак не сплутаєш ні з чим іншим.

35 хв4
Різотто (італ.  risotto, означає «маленький рис») – страва італійської кухні з рису, з м’яким, вершковим смаком. Перша письмова згадка про нього зустрічається лише у XIX столітті.
59 хв6
Тісто замішується на олії. У випічки цитрусовий аромат, за рахунок цедри та соку лимона Дуже смачний, м’який пиріг з вологим м’якушем і лимонним ароматом.
60 хв4
Різотто походить з півночі Італії, але рецептів стільки ж, скільки і кухарів-аматорів. Ця страва стала справжньою класикою 
30 хв3
Ця класична італійська страва готується з усього, що залишилося в холодильнику. Як наповнення можуть використовуватися макарони, картопля, помідори, сосиски. Ми вам розповімо про класичний
6 хв2
Смак соусу досить нейтральний вершковий, дуже нагадує класичний соус бешамель, лише з невеликою кислинкою. Так само до соусу можна додати вершкове масло для посилення вершкового смаку.
20 хв6
Кожен пече це печиво по-своєму. Але сенс однаковий – горіхи, цукати тощо у рідкому заварному тісті, після випічки намазується шоколадом чи посипається горіхами. Зазвичай як основу рекомендують брати.
15 хв5
Марципан вже давно пов’язують з Німеччиною та Італією зокрема, але його коріння знаходиться на Сході. Ще в 850 році перський лікар на ім’я Rhazes хвалив цілющі властивості мигдалю.
1 год 5 хв5
Цей суп став надзвичайно популярним поза Італії. Він часто з’являється на традиційний італійський Великдень, Різдво або свято Сан-Сільвестро (26 грудня). 
60 хв6
Італійські кекси готуються на основі картопляного пюре. Начинка може бути різна – гриби, солоний лосось, шинка, овочі. Картопляне пюре є оболонкою, а всередині тільки те, що ви виберете.
1 год 45 хв4
Casatiello Napolitano – так називається ароматний великодній хліб, який печуть в Італії. Він має форму вінка Ісуса, прикрашається кунжутом, кульками цукру, а всередині хліба розміщують фарбоване яйце.
50 хв4
Історія сбризолони розвивалася у кілька етапів. Спочатку це був дуже скромний десерт для бідних із серії “Три чашки”. Тобто по склянці пшеничного та кукурудзяного борошна плюс цукор.
40 хв4
Макарони беремо із твердих сортів пшениці. З овочів – болгарський перець, огірок, помідори та зелений горошок. Тунець потрібний у своєму соку. Поки вариться паста, ви підготуєте решту інгредієнтів.
15 хв3
Італійці люблять додавати у страви в’ялені томати та базилік. Це класичне поєднання інгредієнтів неймовірно смачне. З його допомогою навіть звичайнісіньку закуску можна перетворити
1 год 15 хв5
Панна-котта без додавання желатину Сьогодні відомий багатьом десерт «Панна-котта» отримав свою світову славу, прийшовши до нас з початку минулого століття, з району озер регіону П’
1 год 20 хв2
Панна котта з вишнею – простий та смачний італійський десерт, який можна приготувати для романтичної вечері чи дівич-вечора. У панна котті важливо дотримуватись правильних пропорцій: якщо ми візьмемо.
1 год 20 хв4
Ароматна цитрусова кислинка у квадраті! Тому що цього разу у нас буде не лише панна-котта з ароматом лимона, а й другий шар із лимонного желе.
1 год 45 хв4
Лазанья з соусом бешамель у домашніх умовах виглядає чудово. Соковита ніжна страва збере за столом велику компанію і принесе незабутнє задоволення. Приготування страви просте, але потребує певних часових.
1 год 30 хв4
Класична лазанья з фаршем у духовці – ситна та смачна страва, яка може бути гарним варіантом для святкової вечері або сімейного обіду. Приготування лазаньї освоїть навіть новачок, якщо...
20 хв5
Не знаєте, чим же таким перекусити? Рекомендуємо приготувати просту і дуже смачну італійську страву нашвидкуруч. Ви переконаєтеся, що кращого варіанту, ніж брускетта з моцарелою та
40 хв6
Яскрава зелень руколли, кульки моцарели і солодкі помідори «черрі» – класика кухні Італії і з’єднані в одному салаті, вони створюють неймовірний смак. У цьому рецепті помідори запечемо і.