Національна італійська кухня розвивалася протягом багатьох століть. З відкриттям Нового Світу в ній з’явилися такі продукти, як картопля, помідори, болгарський перець і кукурудза, які зараз входять в рецепти багатьох італійських страв. Їх основна особливість — простота. До складу багатьох страв входить від чотирьох до восьми інгредієнтів, при цьому акцент робиться не стільки на продукти, скільки на підготовку і сам процес приготування їжі. У кожного регіону Італії свої рецепти салатів, супів, запіканок, випічки і десертів. Найзнаменитішими італійськими стравами можна назвати піцу, вершкове різотто, ньокки з рікоттою, фріттату, лазанью і, звичайно, пасту з різними добавками, від грибів до морепродуктів і різних видів м’яса. В Італії жоден прийом їжі не обходиться без сиру і вина, а з неалкогольних напоїв можна виділити каву. Італійці прекрасно готують десерти. Тірамісу, сабайон і панна-котту подають сьогодні у всіх ресторанах світу, а їх тонкий смак не сплутаєш ні з чим іншим.

соус песто рецепти
30 хв092
Песто – вишуканий соус, рецепт якого знає кожен шанувальник італійської кухні. Влітку його можна готувати хоч кожен день, але і заготовити на зиму таку
лазанья з фаршем в духовці
60 хв061
Лазанья – це класичне блюдо італійської кухні, складається з декількох шарів тіста з фаршем і готується в духовці. Стандартно її подають з крем-соусом
печиво савоярді рецепт
30 хв079
Печиво савоярді, яке ще називають «дамські пальчики», виходить в домашніх умовах дуже смачним, добре вбирає будь-які сиропи і джеми, часто використовується
лімончело рецепти
60 хв064
Лімончело — солодкий, терпкий, освіжаючий італійський напій, який не зрівняється ні з чим. Пропонуємо рецепти його приготування у домашніх умовах.