Віденська піца

Віденська піца (Pizza Viennese) – традиційна страва італійської кухні. Віденська піца є піцою з начинкою з томатного соусу, сиру моцарелли і віденських ковбасок. Незважаючи на назву, рецепт віденської піци з’явився саме в Італії, ймовірно, у регіоні Альто-Адідже на півночі Італії, куди часто приїжджають австрійські та німецькі туристи. Хоча вона, здавалося б, відрізняється від стандартної італійської піци тим, що в ній використовується нетрадиційний для справжньої італійської кухні інгредієнт – віденські ковбаски – віденська піца, навпаки, є традиційним різновидом італійської піци.

Віденська піца особливо улюблена дітьми, які є її основними споживачами. Існує також версія віденської піци з картоплею фрі.

Нижче наводимо традиційний італійський рецепт віденської піци. Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде одна піца діаметром близько 30 см. А тут ми показували, як приготувати класичне італійське тісто для піци, яке чудово підійде для віденської піци. Віденські ковбаски за відсутності можна замінити на молочні, докторські або інші схожі сосиски.

Інгредієнти
Порції: +1
  • Тісто для піци 300 гр.
  • Сир Моцарелла 180 гр.
  • Віденські ковбаски 100-150 гр.
  • Класичний соус для піци 200 гр.
  • Манна крупа  ля робочої поверхні
Кроки
20 хвДрук
  • Приблизно за півгодини до приготування піци віденської включити духовку на максимальну температуру, щоб вона встигла розігрітися.
  • Тісто для піци розтягнути руками тонке коло діаметром близько 30 см, залишаючи по краях невеликі борти.
  • Робочу поверхню присипати невеликою кількістю манки, покласти основу піци.
  • Поверх основи для піци рівномірно розподілити томатний соус.
  • Моцареллу нарізати на скибочки або великі шматки і викласти поверх томатного соусу.
  • Віденські ковбаски нарізати на невеликі кухлі та викласти зверху.
  • Перекласти віденську піцу на лист і поставити в ретельно розігріту духовку. Випікати при температурі 250-280 С близько 10 хвилин.
  • Готову віденську піцу розрізати на шматки і одразу подавати. За бажанням можна прикрасити картоплею фрі.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь