Піца Чотири сири

Піца чотири сири/піца кватро формаджі (Pizza quattro formaggi) – традиційна страва італійської кухні. Чотири сири є різновидом класичної італійської піци і відноситься до виду піца б’янка (pizza bianca) або біла піца, тобто готується без використання томатного соусу. Піца чотири сири, як випливає з назви, покрита чотирма видами сирів. В Італії традиційно використовують моцарелу та три інші місцеві сири залежно від регіону. Зазвичай це Горгонзола (у північних регіонах Італії) або Проволоні (на півдні Італії), а також Фонтіна та Парміджано-Реджано. Ідеальним поєднанням вважається, коли є чотири різних типи сирів: м’який (Моцарелла), твердий (Пармезан), блакитний (Горгонзола) і пряний або гострий (Фонтіна). Це поєднання сирів надає піці незвичайного, неповторного смаку, який цінують любителі сиру в усьому світі. На півночі Італії можна зустріти рецепти піци Чотири сири, що включають помідори та свіжий базилік.

Нижче ми наводимо традиційний італійський рецепт піци Чотири сири. Багаторазово перевірений, правильний рецепт тіста для піци, що бездоганно працює, можна знайти тут. Оскільки сир Фонтіна досить складно знайти поза Альпійського регіону, його можна замінити на Емменталь або Маасдам. Також можна експериментувати зі смаком піци, додаючи замість горгонзоли, пармезану та фонтину інше поєднання сирів на власний розсуд. Наприклад, можна використовувати рікотту, пекорино, страккіно, робіолу, таледжо, качокавалло або грюєр, залишивши моцарелу як базу. Моцареллу можна взяти для піци чи свіжу, яка вам більше подобається.

Вказана кількість інгредієнтів розрахована на одну піцу діаметром близько 30 см.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
20 хвДрук
  • Спочатку потрібно добре розігріти духовку, в ідеалі почати розігрівати її за годину до приготування піци, щоб до моменту випікання температура в духовці була максимальною. Оптимальною температурою в домашніх умовах вважається 250 – 290 ° С, що вище, тим краще.
  • З готового тіста, що піднялося, для піци сформувати кулю, а потім на присипаній борошном робочої поверхні сформувати руками основу для піци діаметром близько 28-30 см.
  • Отриману основу покласти на лист для випікання, застелений пергаментом, і залишити приблизно на годину при кімнатній температурі.
  • Моцарелу та горгонзолу нарізати кубиками, а пармезан та фонтину чи маасдам натерти на тертці.
  • Через годину рівномірно розподілити по основі для піци всі чотири сири. Зверху посипати меленим чорним перцем до смаку.
  • Випікати піцу Чотири сири в попередньо розігрітій духовці протягом 10-15 хвилин, доки краї піци не стануть золотистими. Можна увімкнути режим гриль, щоб сир підрум’янився.
  • Піцу Чотири сири нарізати на 6 шматків і одразу подавати.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь