Італійський крем-суп із гарбуза

Крем-суп із гарбуза (Vellutata di zucca) – традиційна страва італійської кухні. Італійський рецепт гарбузового крем-супу зазвичай передбачає попереднє пасерування овочів, а перед подачею заправляється жирними вершками. Такий крем-суп з гарбуза виходить дуже смачним і сподобається навіть тим, хто не любить гарбуза.

Нижче ми наводимо італійський рецепт гарбузового крем-супу. Для приготування найкраще взяти мускатний гарбуз або гарбуз батернат.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
40 хвДрук
  • Цибулю очистити від лушпиння і дрібно нарізати.
  • Гарбуз та картопля нарізати на кубики.
  • У товстостінній каструлі розігріти оливкову олію та пасерувати цибулю.
  • Як тільки цибуля почне підсмажуватися, додати гарбуз та картоплю. Смажить на середньому вогні близько 2-3 хвилин, періодично помішуючи.
  • Додати розмарин (за бажанням) і бульйон чи воду, але не весь об’єм, а так, щоб рідина лише покрила овочі. Додати сіль та мелений чорний перець за смаком. Варити близько 20 хвилин до м’якості картоплі та гарбуза.
  • Зварені овочі перетворити на пюре занурювальним блендером. Якщо суп дуже густий, можна додати ще трохи бульйону.
  • Наприкінці додати вершки і перемішати.
  • Грудинку нарізати соломкою і підсмажити на сковороді.
  • Готовий крем-суп із гарбуза розлити по тарілках, збризкати оливковою олією, прикрасити обсмаженою грудинкою та меленим чорним перцем. Також можна додати гарбузове насіння або сухарики.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь