Рецепти овочевих супів
Овочевий суп — основа правильного харчування. Ця страва — знахідка для слідкуючих за фігурою прекрасних дам, чоловіків трудоголіків і, звичайно, діточок, яких потрібно з перших років життя привчати до здорового харчування.
Як приготувати овочевий суп
Овочевий супчик хороший тим, що нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, збуджує апетит і, разом з тим, насичує. Є невід’ємною частиною харчування при одужанні і віруючих під час посту.
Всі овочеві супи однакові своєю користю і сприятливим впливом на організм (завдяки вітамінному складу), а відрізняються своєю різноманітністю. Овочевий суп — як конструктор, в нього можна покласти те, чого душа просить і чому шлунок радіє.
Овочеві супи можна варити на м’ясній або рибній основі, на овочевому бульйоні або просто на воді. Для приготування супів використовуються найрізноманітніші овочі — картопля, капуста, морква, цибуля, бобові, болгарський перець, спаржа, цвітна капуста, кабачки і багато інших. Вважається, що чим більше різних овочів присутній в супі, тим смачніше і наваристіше він вийде.
Влітку супи готують зі свіжих овочів, взимку використовують заморожені суміші. А ось кілька правил приготування овочевих супів
- Смак готового блюда в основному залежить від якості овочів, тому якщо ви сумніваєтеся в овочі, краще вирізати всю «сумнівну» частину, не залишаючи зіпсованих областей.
- Овочі слід різати досить дрібно, щоб вони встигли розваритися і надати рідини аромат. Тільки в цьому випадку у вас вийде наваристий суп, а не просто зварені у воді овочі.
- Час закладки овочів залежить від використовуваних овочів. Так, спочатку потрібно закладати тверді овочі (картопля, білокачанна капуста та ін.). А ось томати (якщо ви готуєте томатний суп) потрібно класти останніми.
- При приготуванні овочевих супів дуже важливо не заглушити аромат надлишком спецій. Додавайте їх потроху.
- Супу краще варити трохи, щоб подавати і їсти свіжим. Розігрітий суп втрачає свої вітаміни.
- Супи можна подавати не тільки з хлібом, але і з грінками, а також пиріжками з різноманітними начинками (м’ясний, грибний, капустяної і т.д.). Також до супів подають сметану або вершки. Це робить смак супу більш насиченим, а блюдо стає дуже поживним.