Овочевий суп — основа правильного харчування. Ця страва — знахідка для слідкуючих за фігурою прекрасних дам, чоловіків трудоголіків і, звичайно, діточок, яких потрібно з перших років життя привчати до здорового харчування.

Як приготувати овочевий суп

Овочевий супчик хороший тим, що нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, збуджує апетит і, разом з тим, насичує. Є невід’ємною частиною харчування при одужанні і віруючих під час посту.

Всі овочеві супи однакові своєю користю і сприятливим впливом на організм (завдяки вітамінному складу), а відрізняються своєю різноманітністю. Овочевий суп — як конструктор, в нього можна покласти те, чого душа просить і чому шлунок радіє.

Овочеві супи можна варити на м’ясній або рибній основі, на овочевому бульйоні або просто на воді. Для приготування супів використовуються найрізноманітніші овочі — картопля, капуста, морква, цибуля, бобові, болгарський перець, спаржа, цвітна капуста, кабачки і багато інших. Вважається, що чим більше різних овочів присутній в супі, тим смачніше і наваристіше він вийде.

Влітку супи готують зі свіжих овочів, взимку використовують заморожені суміші. А ось кілька правил приготування овочевих супів

  1. Смак готового блюда в основному залежить від якості овочів, тому якщо ви сумніваєтеся в овочі, краще вирізати всю «сумнівну» частину, не залишаючи зіпсованих областей.
  2. Овочі слід різати досить дрібно, щоб вони встигли розваритися і надати рідини аромат. Тільки в цьому випадку у вас вийде наваристий суп, а не просто зварені у воді овочі.
  3. Час закладки овочів залежить від використовуваних овочів. Так, спочатку потрібно закладати тверді овочі (картопля, білокачанна капуста та ін.). А ось томати (якщо ви готуєте томатний суп) потрібно класти останніми.
  4. При приготуванні овочевих супів дуже важливо не заглушити аромат надлишком спецій. Додавайте їх потроху.
  5. Супу краще варити трохи, щоб подавати і їсти свіжим. Розігрітий суп втрачає свої вітаміни.
  6. Супи можна подавати не тільки з хлібом, але і з грінками, а також пиріжками з різноманітними начинками (м’ясний, грибний, капустяної і т.д.). Також до супів подають сметану або вершки. Це робить смак супу більш насиченим, а блюдо стає дуже поживним.
55 хв80130
Як приготувати простий, але дуже смачний овочевий суп без м’яса.