Овочевий суп — основа правильного харчування. Ця страва — знахідка для слідкуючих за фігурою прекрасних дам, чоловіків трудоголіків і, звичайно, діточок, яких потрібно з перших років життя привчати до здорового харчування.

Як приготувати овочевий суп

Овочевий супчик хороший тим, що нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, збуджує апетит і, разом з тим, насичує. Є невід’ємною частиною харчування при одужанні і віруючих під час посту.

Всі овочеві супи однакові своєю користю і сприятливим впливом на організм (завдяки вітамінному складу), а відрізняються своєю різноманітністю. Овочевий суп — як конструктор, в нього можна покласти те, чого душа просить і чому шлунок радіє.

Овочеві супи можна варити на м’ясній або рибній основі, на овочевому бульйоні або просто на воді. Для приготування супів використовуються найрізноманітніші овочі — картопля, капуста, морква, цибуля, бобові, болгарський перець, спаржа, цвітна капуста, кабачки і багато інших. Вважається, що чим більше різних овочів присутній в супі, тим смачніше і наваристіше він вийде.

Влітку супи готують зі свіжих овочів, взимку використовують заморожені суміші. А ось кілька правил приготування овочевих супів

  1. Смак готового блюда в основному залежить від якості овочів, тому якщо ви сумніваєтеся в овочі, краще вирізати всю «сумнівну» частину, не залишаючи зіпсованих областей.
  2. Овочі слід різати досить дрібно, щоб вони встигли розваритися і надати рідини аромат. Тільки в цьому випадку у вас вийде наваристий суп, а не просто зварені у воді овочі.
  3. Час закладки овочів залежить від використовуваних овочів. Так, спочатку потрібно закладати тверді овочі (картопля, білокачанна капуста та ін.). А ось томати (якщо ви готуєте томатний суп) потрібно класти останніми.
  4. При приготуванні овочевих супів дуже важливо не заглушити аромат надлишком спецій. Додавайте їх потроху.
  5. Супу краще варити трохи, щоб подавати і їсти свіжим. Розігрітий суп втрачає свої вітаміни.
  6. Супи можна подавати не тільки з хлібом, але і з грінками, а також пиріжками з різноманітними начинками (м’ясний, грибний, капустяної і т.д.). Також до супів подають сметану або вершки. Це робить смак супу більш насиченим, а блюдо стає дуже поживним.
2 год 5 хв6
Такий розсольник виходить поживним та ситним, незважаючи на пісність бульйону – по суті, бульйон овочевий. Кислинка солоних огірків та аромат грибів роблять його особливо смачним.
1 год 20 хв5
Популярний іспанський холодний суп гаспачо іноді називають «рідким салатом». Така назва цілком обґрунтована, адже гаспачо готують виключно із свіжих овочів. Причому існує безліч рецептів
1 год 40 хв4
Шукайте рецепт легкої і низькокалорійної страви до обіду? Приготуйте апетитний і ароматний суп з овочів і м’яса індички. Порадуйте себе яскравим частуванням, на яке ви витратите зовсім небагато.
60 хв6
Змусити моїх синів їсти суп вкрай важко. Він повинен бути привабливим не тільки за смаком, але і по консистенції, і на зовнішній вигляд. Наприклад, борщ їм здається занадто...
молочний суп з овочами
45 хв4
Молочні супи часто вважають стравами виключно солодкими. І мало кому приходить ідея приготувати молочний суп з овочами. Ця страва точно заслуговує на увагу за свій цікавий смак і...
40 хв2
Гарбузовий суп-пюре з кокосовим молоком досить цікава та незвичайна страва, яку обов’язково відзначать кулінарні знавці. Для любителів азіатської кухні теж стане приємним подивом
45 хв8
Гарбузовий суп з беконом виходить яскравим та запашним. Приємний хрускіт бекону контрастує з ніжною текстурою страви і ідеально доповнює її. Якщо хочете підняти настрій домочадцям і
35 хв2
Дієтичний овочевий суп-пюре – неймовірно ніжна та апетитна страва для вашого сімейного обіду або вечері. Якщо ви хочете урізноманітнити звичне меню смачним та корисним частуванням, то обов’
дієтичний гарбузовий суп-пюре
40 хв6
ПХ дієтичний гарбузовий суп-пюре – це корисна овочева бомба! Бюджетна та дуже апетитна страва виходить яскравою та святковою. Зожники відзначать цей рецепт для себе.
50 хв6
Суп-пюре з гарбуза у мультиварці – смачно, ситно та корисно! Мої рідні завжди раді, коли на столі є цей яскравий насичений суп. Кожен доповнює його своїми улюбленими продуктами...
1 год 20 хв6
Гарбузовий суп із сиром та сухариками виходить дуже смачним. Ніжна бархатиста текстура страви геніально поєднується з приємним хрускотом. Осіннє частування виглядає яскраво і піднімає
50 хв4
Суп з гарбуза на бульйоні готується просто. У мене часто в запасах залишається курячий бульйон, який я зберігаю у морозильній камері. Тоді цей суп не забирає багато часу,...
50 хв8
Суп із гарбуза з креветками – вишукана перша страва. Класний спосіб цікаво пригостити рідних та близьких. Ароматний, яскравий та красивий суп сподобається багатьом.
1 год 20 хв6
Суп пюре з кабачків та картоплі – ніжна та апетитна страва для вашого сімейного обіду чи вечері. Якщо ви хочете урізноманітнити звичне меню смачним та корисним частуванням, то...
Крем-суп із гарбуза з молоком
50 хв4
Крем-суп із гарбуза з молоком – мега смачний спосіб цікаво і швидко вгамувати голод. Особливо подобається страва тим, хто не вживає м’ясо. Однак менш апетитною або ситною страва...
1 год 15 хв4
Гарбузовий суп з куркою виходить надзвичайно апетитним. Хрумка курочка і сухарики чудово доповнюють найніжнішу кремову текстуру яскравого осіннього супу. Ароматне частування можна подати
суп-пюре з гарбуза з вершками і селерою
1 год 15 хв6
Смачний і корисний гарбузовий крем-суп можна приготувати з додаванням селери. Порадуйте себе і близьких цікавим вітамінним обідом. Можна подавати з хлібом або сухариками.
суп-пюре з гарбуза з вершками і імбиром
1 год 40 хв6
Щоб надати гарбузовому супу-пюре яскравий пряний аромат, додайте в нього корінь імбиру. Таке блюдо стане вишуканим рішенням для вашого обіду. Крім того, частування порадує корисними
60 хв6
Апетитний і смачний гарбузовий суп можна приготувати з вершками і куркою. Яскраве частування урізноманітнить ваше обіднє меню і приємно здивує близьких. Оцініть корисне і легке блюдо.
60 хв6
Ніжний і ароматний гарбузовий крем-суп виходить з додаванням вершків і сиру. Подавайте поживне частування до обіду, прикрасивши свіжою зеленню. Домашні оцінять по достоїнству такий продукт!