Калорійність на 100 грам (кбжу):
0.0 г.
Білки
99.8 г.
Жири
0.0 г.
Вуглеводи
898
ккал

Народжена в Італії, улюблена в Європі, популярна у всьому світі — оливкова олія входить в рецепти страв від багатьох відомих кухарів. На відміну від соняшникової, оливковий продукт не псується на хімічному рівні від впливу високих температур. Не окислюється, так як в ньому містяться унікальні антиоксиданти і олеїнові кислоти. Тому і зберігає незмінною структуру навіть під час нагрівання до 208°С.це ідеальна основа для тривалого обсмажування продуктів.

Що приготувати з оливковою олією

У кулінарії страви з оливковою олією іменуються випічкою. У будь-яке тісто додайте кілька крапель, і ви отримаєте ароматний шедевр. Цукор в складі тіста або обсипання карамелізується, а тісто стає пишним і запікається апетитною скоринкою. Соуси і приправи з цим інгредієнтом настільки ж виграшні. Їх завдання — посилювати або підкреслювати смак всього, до чого вони подаються. Універсальний інгредієнт як для холодних, так і гарячих підлив і соусів – одна-дві ложки оливкової олії на ціле блюдо. При цьому у всьому слід знати міру. Перебір з природним продуктом може занадто заглушити смак основного складу, а недолік просто не буде відчуватися.

У маринуванні теж застосовується цей інгредієнт, адже він здатний як би огорнути законсервований овоч і надовго зберегти його смак. Жодний хлібобулочний виріб не обходиться без пісної олії, а якщо це сам король італійської кулінарії, то м’який, ароматний, хрусткий хліб просто гарантований. До речі, смак виробу визначає сорт вихідного матеріалу — оливок, важливу роль відіграє місце їх зростання і місяць збору.

Зелені плоди дають світло-зелену олію, яка відрізняється терпким, тонким смаком. Стиглі плоди виділяють жовтуватий жир дуже м’якого смаку. Від місцевості, складу грунту, регіону залежить в’язкість, густота, насиченість продукту.

20 хв40
Ніжна і корисна пекінська капуста, соковитий помідор і солодкувата кукурудза – це поєднання в салаті має чудовий смак. Салат відноситься до категорії вітамінних страв, простий в приготуванні (помити.
2 год 30 хв20
Варіантом швидкого і смачного перекусу є піца з готового листкового тіста. Багатьом господиням не вистачає часу на приготування ласощів, адже в процесі замісу, з тістом потрібно грунтовно повозитися.
Салат Нісуаз з тунцем
25 хв60270
Салат Нісуаз родом з Франції. У перекладі його назва означає, що блюдо приготовлено так, як в Ніцці. У нас закуска не так популярна, як Цезар або грецький салат....
М'ята картопля
40 хв100282
Складно уявити святковий стіл без картопляного гарніру, будь то повітряне пюре або французький гратен. І навіть генії кулінарного світу дотримуються цієї думки. Наприклад, Джеймі Олівер включив м’
Яблука, запечені з рікоттою
60 хв1024
Дивовижний за смаком варіант приготування запечених яблук – з додаванням рікотти. Блюдо вийде ніжним і ароматним. Подавайте оригінальний десерт в теплому і остиглому вигляді.
2 год 15 хв40217
Раніше з бобових я варила тільки гороховий суп, а для приготування гарнірів використовувала класичні крупи. Але під час торішнього посту подруга дала мені спробувати квасолю в пакеті —.
30 хв50150
Що можна приготувати на Новий Рік 2022, щоб було не тільки смачно, але і корисно? Новий і цікавий покроковий рецепт з фото салату з буряком і мандаринами сподобається...
Фарширована капуста з м'ясом і овочами
1 год 25 хв4097
Сполучення м’яса з капустою виграшне, але далеко не всім хочеться возитися з голубцями. Це ж потрібно листя відварити, начинку приготувати, загорнути, соус приготувати і згасити.
Крем-суп з брокколі і картоплі
60 хв40160
Картопля, додана в такий суп-пюре, забезпечує йому густу консистенцію і велику поживність. Також кладемо селеру для аромату і вершковий сир для ніжного смаку. Якщо ви не любите страви...
Як приготувати смачний крем-суп з брокколі і кабачків
55 хв20144
Простий рецепт овочевого супу всього з трьох інгредієнтів – брокколі, кабачки і ріпчастої цибулі. Для ситості і смакових відтінків також додамо кедрові горішки, оливкову олію та італійські трави.
1 год 5 хв20115
Брокколі – ідеальний продукт для дієтичного харчування. При своїй низькій калорійності вона містить величезну кількість вітамінів, мінералів, цінної клітковини. Пропонуємо приготувати
Крем-суп з брокколі і цвітної капусти
60 хв20140
Цікавий варіант страви для любителів кремових супів. Крім брокколі і цвітної капусти кладемо також фенхель – його характерний смак і аромат тільки прикрасить капустяний суп.
Гаряча закуска з баклажанів, запечених в духовці
1 год 10 хв40179
Закуска родом з Італії – запечені баклажани з молодим пармезаном і соковитими томатами. Приготувати таку страву можна в домашніх умовах без витрати безлічі зусиль і часу. Рецепт дуже...
акуска з баклажанів з помідорами і часником
50 хв80177
Класична грузинська закуска, на приготування якої піде не більше півгодини, проте результатом ви точно будете задоволені! Баклажани і помідори, болгарський перець, приправлені часником
Мариновані стрілки часнику по-корейськи на зиму
1 год 10 хв50198
Якщо у вас видався урожай часнику – не поспішайте викидати соковиті ароматні стріли, адже з них можна приготувати чудову закуску в азіатському стилі, яка поєднується з м’
суп-пюре з гарбуза з вершками і імбиром
1 год 40 хв60142
Щоб надати гарбузовому супу-пюре яскравий пряний аромат, додайте в нього корінь імбиру. Таке блюдо стане вишуканим рішенням для вашого обіду. Крім того, частування порадує корисними
Гарбуз, запечений шматочками з м'ясом в духовці
50 хв42101
Для приготування смачної і незвичайної вечері потрібно зовсім небагато: свинина, гарбуз і духова шафа. Помаранчевий овоч ідеально поєднується з м’ясом, доповнює і відтіняє його смак, але ні в.
1 год 5 хв21356
Для того щоб відчути запах Франції багато не треба! Досить мати трохи гарбуза, прованські трави і півгодини вільного часу. В результаті ми отримаємо дуже смачне і ніжне блюдо...
50 хв30187
Гарбуз – овоч, багатий вітамінами і кислотами, а готувати його можна по-різному: смажити, варити і запікати. Однак саме при запіканні зберігається максимальна кількість «корисностей», до того ж, цей.
55 хв30155
Чи знаєте ви секрет приготування ніжного і пряного гарбуза всередині і хрусткого зовні? Для того щоб створити таке цікаве блюдо знадобиться зовсім небагато часу, спецій і шматочки гарбуза....