Калорійність на 100 грам (кбжу):
0.0 г.
Білки
99.8 г.
Жири
0.0 г.
Вуглеводи
898
ккал

Народжена в Італії, улюблена в Європі, популярна у всьому світі — оливкова олія входить в рецепти страв від багатьох відомих кухарів. На відміну від соняшникової, оливковий продукт не псується на хімічному рівні від впливу високих температур. Не окислюється, так як в ньому містяться унікальні антиоксиданти і олеїнові кислоти. Тому і зберігає незмінною структуру навіть під час нагрівання до 208°С.це ідеальна основа для тривалого обсмажування продуктів.

Що приготувати з оливковою олією

У кулінарії страви з оливковою олією іменуються випічкою. У будь-яке тісто додайте кілька крапель, і ви отримаєте ароматний шедевр. Цукор в складі тіста або обсипання карамелізується, а тісто стає пишним і запікається апетитною скоринкою. Соуси і приправи з цим інгредієнтом настільки ж виграшні. Їх завдання — посилювати або підкреслювати смак всього, до чого вони подаються. Універсальний інгредієнт як для холодних, так і гарячих підлив і соусів – одна-дві ложки оливкової олії на ціле блюдо. При цьому у всьому слід знати міру. Перебір з природним продуктом може занадто заглушити смак основного складу, а недолік просто не буде відчуватися.

У маринуванні теж застосовується цей інгредієнт, адже він здатний як би огорнути законсервований овоч і надовго зберегти його смак. Жодний хлібобулочний виріб не обходиться без пісної олії, а якщо це сам король італійської кулінарії, то м’який, ароматний, хрусткий хліб просто гарантований. До речі, смак виробу визначає сорт вихідного матеріалу — оливок, важливу роль відіграє місце їх зростання і місяць збору.

Зелені плоди дають світло-зелену олію, яка відрізняється терпким, тонким смаком. Стиглі плоди виділяють жовтуватий жир дуже м’якого смаку. Від місцевості, складу грунту, регіону залежить в’язкість, густота, насиченість продукту.

Гаряча закуска з баклажанів, запечених в духовці
1 год 10 хв406
Закуска родом з Італії – запечені баклажани з молодим пармезаном і соковитими томатами. Приготувати таку страву можна в домашніх умовах без витрати безлічі зусиль і часу.
акуска з баклажанів з помідорами і часником
50 хв8016
Класична грузинська закуска, на приготування якої піде не більше півгодини, проте результатом ви точно будете задоволені! Баклажани і помідори, болгарський
Мариновані стрілки часнику по-корейськи на зиму
1 год 10 хв5012
Якщо у вас видався урожай часнику – не поспішайте викидати соковиті ароматні стріли, адже з них можна приготувати чудову закуску в азіатському стилі
суп-пюре з гарбуза з вершками і імбиром
1 год 40 хв6014
Щоб надати гарбузовому супу-пюре яскравий пряний аромат, додайте в нього корінь імбиру. Таке блюдо стане вишуканим рішенням для вашого обіду.
Гарбуз, запечений шматочками з м'ясом в духовці
50 хв4231
Для приготування смачної і незвичайної вечері потрібно зовсім небагато: свинина, гарбуз і духова шафа. Помаранчевий овоч ідеально поєднується з м’
1 год 5 хв2161
Для того щоб відчути запах Франції багато не треба! Досить мати трохи гарбуза, прованські трави і півгодини вільного часу. В результаті ми отримаємо дуже
50 хв3031
Гарбуз – овоч, багатий вітамінами і кислотами, а готувати його можна по-різному: смажити, варити і запікати. Однак саме при запіканні зберігається максимальна
55 хв3031
Чи знаєте ви секрет приготування ніжного і пряного гарбуза всередині і хрусткого зовні? Для того щоб створити таке цікаве блюдо знадобиться зовсім небагато
Як смачно запекти гарбуз цілий у фользі
4 год 20 хв40204
Соковитий і ніжний гарбуз цілким виходить в духовці за допомогою фольги. Плід збереже свій яскравий смак і аромат. Крім того, порадує поживними і корисними властивостями.
Гарбуз цілий з начинкою з м'яса і овочів
2 год 0 хв40113
Смачне і поживне блюдо для домашнього столу – гарбуз, фарширований м’ясом і овочами. Здивуйте яскравим і соковитим продуктом своїх близьких.
овочі з картоплею в духовці
1 год 15 хв60409
Овочі, запечені в духовці з картоплею – блюдо, яке може приготувати навіть починаюча господиня. Таке блюдо може бути подано на стіл як самостійну пісну
Рагу з овочів в духовці в горщику
2 год 0 хв2082
Для овочевого рагу підійдуть практично будь-які овочі, які знайдуться у вашому холодильнику. Запечені овочі в горщиках порціями особливо припадуть до смаку
овочі гриль в духовці
60 хв5089
Смачні з легким ароматом диму овочі на грилі – це чудове блюдо для пікніка і сімейних посиденьок на природі. Однак і вдома можна запекти овочі на грилі.
Швидкі мариновані кабачки з оцтом
5 год 20 хв4037
Небанальна закуска з кабачків готується дуже швидко і просто, доведеться почекати тільки пару годин, поки овоч промаринується медом, сіллю і різними травами.
40 хв8075
У Грузії рулетики з баклажанів – популярна страва, в яку кладуть волоський горіх, і свіжу кінзу. Блюдо відразу стає більш пікантним і набуває оригінальний смак.
Фаршировані рулетики з баклажанів з сиром і часником в духовці
60 хв60126
Блюдо в італійському стилі з трьома видами сиру, ароматним соусом маринара і шпинатом. Подають такі рулетики в гарячому вигляді, і вони з успіхом можуть
Грузинська аджика з волоськими горіхами
1 год 15 хв151115
Через м’ясорубку пропускається гіркий перець, часник, волоські горіхи і кінза. Потім туди додається сушений коріандр, кондарі (чабер), оливкова олія
Класичні голубці з молодої капусти в каструлі
2 год 30 хв6054
Голубці зі свіжої капусти – смачне рішення для сімейного обіду або вечері. Їх приготування займе чимало часу, але зате результат порадує всіх без винятку.
Помідори по-італійськи
10 хв30161
Для кожного поважаючого себе італійця помідори — це святе. Любов до соковитих червоних плодів простежується практично в кожному національному блюді, від
Салат з капусти з морквою, огірком і зернами гірчиці
25 хв5055
Смачний, яскравий, ароматний, вітамінний салатик, який дуже легко готується. Свіжі соковиті овочі, заправлені оригінальним соусом, підійдуть як гарнір