Калорійність на 100 грам (кбжу):
0.0 г.
Білки
99.8 г.
Жири
0.0 г.
Вуглеводи
898
ккал

Народжена в Італії, улюблена в Європі, популярна у всьому світі — оливкова олія входить в рецепти страв від багатьох відомих кухарів. На відміну від соняшникової, оливковий продукт не псується на хімічному рівні від впливу високих температур. Не окислюється, так як в ньому містяться унікальні антиоксиданти і олеїнові кислоти. Тому і зберігає незмінною структуру навіть під час нагрівання до 208°С.це ідеальна основа для тривалого обсмажування продуктів.

Що приготувати з оливковою олією

У кулінарії страви з оливковою олією іменуються випічкою. У будь-яке тісто додайте кілька крапель, і ви отримаєте ароматний шедевр. Цукор в складі тіста або обсипання карамелізується, а тісто стає пишним і запікається апетитною скоринкою. Соуси і приправи з цим інгредієнтом настільки ж виграшні. Їх завдання — посилювати або підкреслювати смак всього, до чого вони подаються. Універсальний інгредієнт як для холодних, так і гарячих підлив і соусів – одна-дві ложки оливкової олії на ціле блюдо. При цьому у всьому слід знати міру. Перебір з природним продуктом може занадто заглушити смак основного складу, а недолік просто не буде відчуватися.

У маринуванні теж застосовується цей інгредієнт, адже він здатний як би огорнути законсервований овоч і надовго зберегти його смак. Жодний хлібобулочний виріб не обходиться без пісної олії, а якщо це сам король італійської кулінарії, то м’який, ароматний, хрусткий хліб просто гарантований. До речі, смак виробу визначає сорт вихідного матеріалу — оливок, важливу роль відіграє місце їх зростання і місяць збору.

Зелені плоди дають світло-зелену олію, яка відрізняється терпким, тонким смаком. Стиглі плоди виділяють жовтуватий жир дуже м’якого смаку. Від місцевості, складу грунту, регіону залежить в’язкість, густота, насиченість продукту.

20 хв4
Паста з лососем та вершками (Pasta con salmone e panna) – традиційна італійська страва з пасти. Нижче ми наводимо простий рецепт пасти з лососем, яким поділилася з нами...
30 хв4
Різотто з гарбузом і моцареллою (Risotto con zucca e mozzarella) – вегетаріанський варіант популярної італійської страви різотто. Найголовнішою відмінністю будь-якого різотто є кремова консистенція.
40 хв6
Крем-суп із гарбуза (Vellutata di zucca) – традиційна страва італійської кухні. Італійський рецепт гарбузового крем-супу зазвичай передбачає попереднє пасерування овочів, а перед подачею
15 хв1
Піца маринара або піца алла марінара (Pizza Marinara) – традиційна страва італійської кухні. Піца маринара є різновидом неаполітанської піци і являє собою піцу, покриту лише томатним
20 хв2
Піца капрезе (Caprese Pizza) – традиційна страва італійської кухні. Піца капрезе є різновидом італійської піци, яку прикрашають помідорами чері, моцареллою ди буфала, оливковою олією
5 год 5 хв4
Соус для піци (Pizza sauce) – традиційний італійський соус із томатів, який використовується для приготування піци. Соус для піци зазвичай готують із свіжих або консервованих помідорів з додаванням.
60 хв4
Це простий та універсальний рецепт соусу для піци зі свіжих томатів. Помідори найкраще взяти сорту Сан Марцано або інші сливоподібні, тому що в них більше м’якоті та нижче...
8 год 30 хв2
Тісто для піци (Pizza dough/impasto per pizza) являє собою дріжджове тісто, яке готується з борошна, води та дріжджів. Традиційне італійське тісто для піци замішується вручну, без використання міксера.
1 год 10 хв6
Торта делла нонна (Torta della nonna) – традиційна страва італійської кухні. Торта делла нонна є солодким пиогом з пісочного тіста з начинкою із заварного крему. Зверху пиріг неодмінно...
30 хв4
Пепероната (Peperonata) – традиційна страва італійської кухні. Пепероната є овочевою стравою з солодкого перцю, який тушкується разом з цибулею, часником і томатами.
2 год 25 хв4
Рагу (Ragù) – традиційна страва італійської кухні. Коли в Італії говорять про рагу, мають на увазі саме м’ясне рагу. Італійське рагу є густим, насиченим соусом, приготованим з м’
1 год 10 хв2
Піца Маргарита (Pizza Margherita) – традиційна страва італійської кухні. Піца Маргарита є найпопулярнішим різновидом неаполітанської піци. Інгредієнти для приготування піци Маргарита
1 год 20 хв4
Кальцоне (Calzone) – традиційна страва італійської кухні. Кальцоне є закритою піцою, сформованою у вигляді півмісяця. Назва кальцоне перекладається з італійської як «штани» або «панчохи».
1 год 10 хв3
Неаполітанська піца (Pizza napoletana) – традиційна страва італійської кухні. Спочатку піца з’явилася в іншому італійському місті – Гаета, саме звідти походять перші документальні
60 хв6
Зіті (Ziti) – традиційна страва італійської кухні. Зіті є формованою пастуою у вигляді невеликих трубочок. Зіті часто порівнюють з пенне, але у зіті кінці зазвичай зрізані по прямій...
35 хв5
Паста з гарбузовим пюре (Pasta con zucca cremosa) – традиційна італійська страва. Це чудовий вегетаріанський рецепт приготування пасти. Він не тільки простий у приготуванні, але й дуже смачний.
1 год 30 хв5
Лазанья болоньєзе (Lasagna bolognese) – класичний різновид усіма улюбленої італійської лазаньї з рагу болоньєзе. Лазанья болоньєзе є стравою з тонких пластів пасти, викладених
50 хв4
Різотто з креветками (Risotto ai gamberetti) – один із численних варіантів приготування всіма відомої італійської страви з рису – різотто. Різотто зазвичай готують із круглозерного рису з високим.
45 хв4
Пастичо ді різо (Pasticcio di Riso allá moda di Cavour) – італійська запіканка, виготовлена ​​з рису.  Камілло Бенсо, перший прем’єр-міністр Італії, граф Кавур, дуже любив рис
25 хв4
Сп’єдіні ді мерлуццо (Spiedini di merluzzo) – італійські шашлички з тріски на шпажках.