Калорійність на 100 грам (кбжу):
0.0 г.
Білки
99.8 г.
Жири
0.0 г.
Вуглеводи
898
ккал

Народжена в Італії, улюблена в Європі, популярна у всьому світі — оливкова олія входить в рецепти страв від багатьох відомих кухарів. На відміну від соняшникової, оливковий продукт не псується на хімічному рівні від впливу високих температур. Не окислюється, так як в ньому містяться унікальні антиоксиданти і олеїнові кислоти. Тому і зберігає незмінною структуру навіть під час нагрівання до 208°С.це ідеальна основа для тривалого обсмажування продуктів.

Що приготувати з оливковою олією

У кулінарії страви з оливковою олією іменуються випічкою. У будь-яке тісто додайте кілька крапель, і ви отримаєте ароматний шедевр. Цукор в складі тіста або обсипання карамелізується, а тісто стає пишним і запікається апетитною скоринкою. Соуси і приправи з цим інгредієнтом настільки ж виграшні. Їх завдання — посилювати або підкреслювати смак всього, до чого вони подаються. Універсальний інгредієнт як для холодних, так і гарячих підлив і соусів – одна-дві ложки оливкової олії на ціле блюдо. При цьому у всьому слід знати міру. Перебір з природним продуктом може занадто заглушити смак основного складу, а недолік просто не буде відчуватися.

У маринуванні теж застосовується цей інгредієнт, адже він здатний як би огорнути законсервований овоч і надовго зберегти його смак. Жодний хлібобулочний виріб не обходиться без пісної олії, а якщо це сам король італійської кулінарії, то м’який, ароматний, хрусткий хліб просто гарантований. До речі, смак виробу визначає сорт вихідного матеріалу — оливок, важливу роль відіграє місце їх зростання і місяць збору.

Зелені плоди дають світло-зелену олію, яка відрізняється терпким, тонким смаком. Стиглі плоди виділяють жовтуватий жир дуже м’якого смаку. Від місцевості, складу грунту, регіону залежить в’язкість, густота, насиченість продукту.

60 хв4
Різотто походить з півночі Італії, але рецептів стільки ж, скільки і кухарів-аматорів. Ця страва стала справжньою класикою 
30 хв3
Ця класична італійська страва готується з усього, що залишилося в холодильнику. Як наповнення можуть використовуватися макарони, картопля, помідори, сосиски. Ми вам розповімо про класичний
1 год 5 хв5
Цей суп став надзвичайно популярним поза Італії. Він часто з’являється на традиційний італійський Великдень, Різдво або свято Сан-Сільвестро (26 грудня). 
60 хв6
Італійські кекси готуються на основі картопляного пюре. Начинка може бути різна – гриби, солоний лосось, шинка, овочі. Картопляне пюре є оболонкою, а всередині тільки те, що ви виберете.
40 хв4
Макарони беремо із твердих сортів пшениці. З овочів – болгарський перець, огірок, помідори та зелений горошок. Тунець потрібний у своєму соку. Поки вариться паста, ви підготуєте решту інгредієнтів.
50 хв4
Іспанська тортилья (Tortilla  española) – традиційна страва іспанської кухні. Незважаючи на назву, це зовсім різні страви з мексиканською тортилью. Іспанська тортилья є приготованою
1 год 15 хв4
Чиліндрон (Chilindrón) – традиційна іспанська страва. Чиліндрон є яскраво-червоним густим соусом, приготованим з червоних овочів. Основні інгредієнти – стиглі томати, червоний солодкий
2 год 15 хв4
Кріадільяс або Кріадіас (Criadillas) – страва з бичачих яєць, родом з регіону Андалусія. Назва кріадіас так і перекладається з іспанської – бичачі яйця. Готуються бичачі яйця дуже просто,...
40 хв4
Мармітако (Marmitako) – іспанський суп з тунця, традиційний для півночі Іспанії, а саме регіонів Басконія та Кантабрія. Готували його рибалки, які, йдучи в море за тунцем, брали з.
25 хв6
Забудьте про супи на курячому бульйоні! Цей жирний часниковий суп стане вашим новим зимовим фаворитом. Протягом багатьох століть часник використовували у багатьох кухнях через його гострий смак, а.
25 хв2
Сальморехо – це те, що ви знайдете в меню по всій Іспанії, але найкраще сальморехо завжди зустрічається саме на півдні. У спекотний день немає нічого кращого, ніж тарілка...
1 год 20 хв5
Популярний іспанський холодний суп гаспачо іноді називають «рідким салатом». Така назва цілком обґрунтована, адже гаспачо готують виключно із свіжих овочів. Причому існує безліч рецептів
2 год 20 хв4
Пісто манчего – це ситне іспанське рагу з багатим смаком сезонних овочів, у тому числі помідорів, болгарського перцю, цибулі та цукіні. Пісто, широко відоме як пісто манчего, є традиційною.
42 хв4
Креветки аль-Аджилло – це традиційні іспанські закуски з креветок, приготовлені з часником. Цей рецепт креветок al ajillo однаково смачний із лангустинами чи креветками.
20 хв2
Шиш таук (турецька: şiş tavuk або tavuk şiş, арабська: شيش طاووق, іврит: שישליק עוף, азербайджанська: toyuq kababı) — традиційний маринований курячий шашнек. Його широко вживають у їжу в.
25 хв4
Печінка тріски неймовірно корисна і містить необхідні жири та мікроелементи. Особливою родзинкою цього салату є перепелині яйця, які також багаті багатьма вітамінами.
20 хв1
Печінка – корисний вид субпродукту, багатий на залізо. З печінки зазвичай готують основні страви, закуски та паштети. Я рекомендую вам приготувати теплий салат із курячою печінкою та яблуками.
3 год 45 хв4
Проста, смачна, ситна перша страва. Часу на приготування вимагає небагато, готується не клопітно. І навіть бюджетна, що дуже важливо. Спробуйте це смачно!
15 хв2
Пропоную чудовий рецепт легкого дієтичного салату з печінкою тріски та авокадо, який сподобається всім, хто є прихильником правильного харчування та стежить за своєю фігурою. 
2 год 30 хв12
Голубці з пекінської капусти в духовці – це смачна та поживна страва з ніжним смаком, ароматною начинкою та хрусткою скоринкою, яка пропонує різноманітні кулінарні можливості та є популярним.