Класичні голубці зі свіжої капусти в каструлі з рисом та фаршем

Класичні голубці зі свіжої капусти в каструлі з рисом і фаршем – це популярна страва, яку зможе приготувати не тільки досвідчений кулінар, але і господиня-початківець. Рецепт голубців нескладний, але досить тривалий. Напівфабрикати можна приготувати про запас і заморозити. Коли не буде вільного часу, достатньо дістати заготівлі та затушкувати.

Інгредієнти
Порції: +7
Кроки
3 год 0 хвДрук
  • Готуємо продукти за списком. Миємо зелень та помідори. З капусти знімаємо зіпсоване листя. Звільняємо морквину від шкірки. Фарш готуємо самостійно або беремо магазинний. крок
  • У капусті вирізаємо качан. Велику каструлю наповнюємо водою та доводимо до кипіння. Занурюємо підготовлений качан капусти виделокою. Коли верхнє листя дійде до напівготовності, виделкою відокремлюємо його. Так проварюємо всю капусту.
  • Промив рис до прозорості води, варимо його в підсоленій воді хвилин 10. Відключивши нагрівання і прикривши кришкою, даємо постояти 15 хвилин.
  • Обварене капустяне листя перекладаємо в крижану воду.
  • Обрізаємо з листів ущільнення.
  • Очищену цибулю рубаємо кубиком. Морквину крупно натираємо на тертці. Прогрівши сковорідку з олією, висипаємо нарізку і пасеруємо 8 хвилин, помішуючи, щоб овочі не пригоріли.
  • Для соусу змішуємо сметану та томатну пасту. Розбавляємо водою. Посоливши і поперчивши, розмішуємо.
  • Фарш перекладаємо в миску.
  • Рис на той час вже охолоне.
  • Кладемо рис до фаршу.
  • Сюди ж відправляємо обсмажування. Перемішуємо масу до однорідності.
  • Вимиті помідори розрізаємо навпіл, вирізаємо плодоніжку. М’якуш натираємо і сік виливаємо до фаршу.
  • Промиту зелень дрібно рубаємо та кладемо до фаршу. Солимо, перчимо і вимішуємо начинку.
  • Дрібне капустяне листя крупно рубаємо і укладаємо на дно каструлі.
  • На край капустяного листа кладемо начинку. Загинаємо бічні сторони та згортаємо рулетом.
  • Таким чином формуємо голубці та укладаємо у каструлю.
  • Поливаємо томатним соусом.
  • Накриваємо листям, що залишилося, і плоскою тарілкою.
  • Розміщуємо на середньому вогні та тушкуємо 1,5 години.
  • Апетитні голубці розкладаємо за порціями.

Страва виходить соковитою і неймовірно смачною.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь