Голубці — друге гаряче блюдо, м’ясний фарш в капустяному листі. Це перебільшене визначення, як і кожен рецепт, можна досліджувати і перетворювати в усі нові і нові страви домашньої кухні.

Як приготувати голубці

Звідки походить назва “Голубець”, однозначно ніхто не знає.
Незважаючи на таку невизначеність, всі вже давно визначилися, що смак – понад усе, тому голубці і схожі на них частування готують в Європі, на Кавказі і в Азії.

Вони бувають великі і маленькі. Західна Україна загортає начинку в шматочки капустяного листя, а центр і схід беруть цілком. Кажуть, що другий варіант соковитіше. Класичний “наповнювач” – м’ясо, цибуля і рис або гречка. Білоруси замінюють крупу на перлову, а львів’яни – м’ясо на «товченку» або гриби з кукурудзяним борошном крупного помелу.

На Кавказі готують долму у виноградному листі. В Азії загортають в пекінську капусту.

Соуси – різноманітні і за смаком, і по текстурам. В основному, містять цибулю, часник і моркву, томати, сметану або вершки, чорний і гострий перці. Його можна готувати окремо або тушкувати все разом, а ще – запекти під сирною скоринкою…

Ледачі голубці – коронна страва зайнятих господинь. Бувають двох видів. Один – коли всі інгредієнти кришаться і обсмажуються в кашоподібному вигляді. Подаються на картопляному пюре або грінці. Інший – з додаванням яйця формуються великі биточки, паніруються в сухарях – і далі продовжують приготування як і” старших нелінійних братів”.

Як зварити готові заморожені голубці в каструлі
50 хв12081
Голубці – це ідеальне в усіх відношеннях блюдо, воно смачне, ситне і його можна приготувати про запас і заморозити. Таким чином у вас в морозилці
1 год 50 хв100191
Голубці являють собою конвертики з капустяного листя з начинкою з м’ясного фаршу. Готуються вони за певним рецептом в сметанному або томатному соусі.
2 год 35 хв40188
Голубці – улюблене багатьма блюдо. А для особливо ледачих є спеціальний рецепт ледачих голубців. Готувати їх простіше, ніж класичний варіант голубців
рецепт голубців з курячим фаршем в каструлі
2 год 30 хв60159
Голубці – таке домашнє і смачне блюдо, що ніхто б не відмовився їсти його хоч кожен день. Тим більше, що готувати голубці можна абсолютно в будь-який сезон, але.
Голубці з молодої капусти в томатно-сметанному соусі
2 год 0 хв80169
Рецепт голубців передається від матері до дочки, зазвичай у господинь є свої тонкощі і нюанси в приготуванні цього чудового блюда. Голубці зі свіжої капусти
Голубці з молодої капусти з томатною пастою і морквою
2 год 40 хв120100
Мало яке блюдо ще може зрівнятися з голубцями по цікавості і захопливості процесу приготування. Влаштувати ліплення голубців можна навіть в якості розваги
2 год 0 хв7070
Відмінне блюдо української кухні – голубці. Готувати їх цікаво і нескладно, як може здатися на перший погляд. Ваші домочадці залишаться в повному захваті
Класичні голубці з молодої капусти в каструлі
2 год 30 хв6069
Голубці зі свіжої капусти – смачне рішення для сімейного обіду або вечері. Їх приготування займе чимало часу, але зате результат порадує всіх без винятку.
Ледачі голубці з ячною крупою
1 год 10 хв50290
Не можу назвати себе працьовитою господинею. Якби не діти, прибиралася б в будинку раз на місяць. Не те що я заради них прибираю, просто вони мені ще й...