Ліниві голубці з капустою, рисом та фаршем

Ліниві голубці з капустою, рисом і фаршем – чудова альтернатива класичним голубцям: склад той самий, але готуються швидше і значно простіше. Капусту наріжемо невеликими шматочками і додамо до складу голубців, так і їсти зручніше і діти оцінять цей варіант, адже мало яка дитина їсть тушковане листя, зазвичай виколупують тільки фарш, решта залишається недоторканою.

Інгредієнти
Порції: +6
На порцію
Калорії: 188 ккал
Білки: 5.6 г
Жири: 13.6 г
Вуглеводи: 9.8 г
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Готувати ледачі голубці з капустою, рисом та фаршем легко! Зваріть рис до напівготовності: промийте і залийте його холодною водою на 2 пальці вище за рівень крупи, закип’ятіть і проваріть 15 хвилин.
  • Покладіть його на друшляк і дайте стекти зайвій рідини. Фарш викладіть у миску. Цибулю очистіть, дрібно наріжте і покладіть у м’ясо. Порубайте вимитий кріп і разом з рисом, що трохи охолов, додайте у фарш.
  • Капусту наріжте невеликими квадратними шматочками.
  • Покладіть овоч у киплячу воду і поваріть, щоб вона розм’якла 5-10 хвилин, залежно від сорту та віку капусти.
  • Перекладіть капусту в друшляк і дайте охолонути, відіжміть її руками. Відвар відставте убік, його додамо до соусу.
  • Помістіть капусту у фарш, додайте сіль і поперчіть. Добре все перемішайте до однорідності.
  • З фаршу зліпіть 10-12 довгастих котлет, обваляйте їх у борошні з усіх боків.
  • У прогріту сковороду з олією покладіть голубці та обсмажте з двох боків до рум’яності.
  • Складіть котлети в глибоке деко.
  • Сметану змішайте з томатною пастою, розведіть 2 склянками відвару капусти (якщо у вас його менше – додайте кип’ячену воду), перемішайте та влийте у форму. Голубці повинні бути майже врівень покриті соусом.
  • У розігріту до 180 градусів духовку помістіть лист і готуйте 40 хвилин.

Подавайте голубці гарячими, поливши зверху ароматним томатно-вершковим соусом.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь