Ліниві голубці в сметанному соусі

Ліниві голубці в сметанному соусі запечемо з овочами в духовці. Це ніжне і соковите блюдо простіше у приготуванні, ніж традиційне, не потрібно возитися з капустяним листям, щоб загорнути кожен голубець. Фарш краще використовувати змішаний, так смачніший.

Що ж потрібно для приготування лінивих голубців у сметанному соусі

Інгредієнти
Порції: +7
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Капусту дрібно наріжте і складіть у глибоку тарілку.
  • Залийте окропом з чайника і залиште для розм’якшення на 7-10 хвилин. Важливо, щоб вся капуста була занурена у рідину.
  • Рис зваріть у підсоленій воді до готовності. Перекладіть у друшляк, але не промивайте, щоб він не втратив клейкість.
  • Цибулю подрібніть на великій тертці та додайте до фаршу.
  • Капусту викладіть у друшляк і вичавте руками зайву рідину.
  • У фарш додайте рис, що охолонув, і віджату капусту, вбийте яйце.
  • Ретельно перемішайте фарш. Духовку увімкніть на 200 градусів.
  • У плоску тарілку насипте сухарі. Сформуйте голубці у формі котлет і вмочіть у пануванні з усіх боків.
  • Складіть голубці в жароміцну форму, змащену олією, і відправляйте в духовку на 20 хвилин.
  • Очищену цибулю подрібніть дрібним кубиком і обсмажте до прозорості на середньому вогні в розігрітій сковороді з олією.
  • Моркву очистіть, помийте, грубо натріть і покладіть до цибулі, перемішайте і посмажте 5 хвилин.
  • Помідори помийте, розділіть ножем на 2 половини і натріть на тертці, викиньте шкірку.
  • Покладіть томатну кашку до овочів, видавіть через прес часник і посипте хмелі-сунелі.
  • Все розмішайте та тушкуйте 2 хвилини. Заберіть заправку з плити.
  • Сметану розведіть із теплою водою і розмішайте.
  • Перелийте сметанну рідину в овочеву заправку, посоліть та додайте перець за смаком.
  • Дістаньте підпечені голубці з духовки, полийте їх рівномірно заправкою.
  • Знову поставте форму в духовку на 30-40 хвилин.

Подавайте гарячі голубці з улюбленим гарніром або як самостійне блюдо, поливши їх соусом.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь