Томатно-сметанний соус із цибулею

Соус відмінно підходить до страв з м’ясного фаршу (тефтелей, фрикадельок, котлет, їжачок), до картопляного пюре.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
15 хвДрук
  • Прогріємо сковороду на слабкому вогні, всипаємо борошно, обсмажуємо до рум’яного кольору.
  • Додаємо на сковороду сметану та воду (20 мл), постійно мішаємо. Тушкуємо соус пару хвилин на слабкому вогні, поки він не загусне. Знімаємо з вогню.
  • Ріжемо дрібно цибулю. Смажимо до золотистого кольору з крапелькою олії, додаємо томатну пасту та воду (20 мл.), тушкуємо пару хвилин.
  • Сметанную масу перемішуємо з томатною. Смак соусу ніжний, томатний.

Замість томатної пасти можна використовувати пюре зі свіжих або консервованих помідорів, тоді воду при тушкуванні додавати не потрібно.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь