Гарячий суп для холодної зими. На сайті вже є рецепти цього супу, але “Запорізький” трохи відрізняється у приготуванні.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинина (можна з кісточкою) 400 гр.
- Капуста білокачанна/(Квашена) 600 гр.
- Картопля 4 шт.
- Пшоно 2 ст. л.
- Морква 1 шт.
- Петрушка (Корінь, Зелень) 1 шт.
- Пастернак (Корінь) 1 шт.
- Селера (Корінь) 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Масло вершкове 40 гр.
- Сало свиняче 50 гр.
- Лавровий лист 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
На порцію
Калорії: 111 ккал
Білки: 4.1 г
Жири: 6.9 г
Вуглеводи: 8.5 г
Кроки
- Відварюємо свинину близько години. М’ясо ріжемо порційно і відправляємо назад у бульйон.
- Будь ласка, покладіть у суп усі заявлені коріння, він буде таким яскравим та ароматним!!!
- Нарізані соломкою коріння петрушки, пастернаку, селери, моркви і одну цибулину обсмажити на маслі (я додавала ще трохи олії).
- Віджатую квашену капусту тушкувати до напівготовності, додавши трохи бульйону.
- Свиняче сало пропустити через м’ясорубку, розтерти у ступці разом із другою нарізаною цибулею, зеленню петрушки та промитим пшоном.
- У готовий бульйон (1,5-2 л) покласти нарізану картоплю і варити 10-15 хв. Додати тушковану капусту, розтерте із зеленню та пшоном сало, лавровий лист, перець, обсмажені коріння та варити до готовності.
- У тарілку покласти сметану та свіжу зелень.
Смачного!!!