Калорійність на 100 грам (кбжу):
0.9 г.
Білки
0.1 г.
Жири
2.1 г.
Вуглеводи
12
ккал

Селера вважається ідеальним дієтичним продуктом, що має негативну калорійність. Тобто ккал в ньому міститься менше, ніж витрачає організм на його засвоєння. Незважаючи на це, овоч завдяки його смаковим якостям надихає кухарів на створення цікавих гастрономічних вишукувань. Страви з селери можна подавати в будь-якому вигляді — свіжому, запеченому, відварному або маринованому. У ньому смачно все: соковиті листя, хрусткі стебла, корисні коренеплоди. Все це — самостійні страви, які можуть стати основою салатів, супів, гарнірів, соусів і маринадів.

Що приготувати з селерою

Рецепти з селери можна зустріти в більшості національних кухонь світу. Адже вона чудово поєднується з будь-якими продуктами, особливо хороший тандем овоча з м’ясом і птахом, іншими свіжими продуктами з грядки, фруктами і грибами. Вишуканий смак знаходить стебло, якщо поєднати його з соковитою ягодою, виноградом і хрустким побратимом по грядці – кислуватим ревенем. Листові сорти підходять для таких страв з селери, як салати і гарніри. А запечений або підсмажений продукт порадує своїм солодкуватим ніжним смаком всіх прихильників здорового харчування.

Завдяки своєму лікувальному складу стебло і листя виявилися в пошані у прихильників правильного харчування, адже сік корисного овоча включається до складу ряду енергетичних і спортивних напоїв. Це справжня комора вітамінів і мікроелементів для організму, вона запобігає розвитку серйозних захворювань, сприяє зниженню ваги, благотворний для серцевого м’яза. Хороша вона в рецептах і як пікантна пряність, яка додає вишуканості страві і неповторний запашний аромат.

Смачні і незвичайні стають м’ясні підливи і домашні ковбаси, в які пряність з сушеного стебла навмисно додають в ряді європейських країн. Одним словом, селера — король грядки і повинен бути присутнім на кожному столі хоча б пару раз на місяць. А прості рецепти допоможуть урізноманітнити варіанти подачі цього дивного овоча.

Закуска з тунцем на ананасових кільцях
20 хв40178
Будь-яке свято одночасно і радісна, і клопітка подія. Потрібно продумати все до найменших деталей. А головне – скласти меню. І щоб воно не було банальним, а змогло приємно...
60 хв4080
На новий 2022 рік можна приготувати салат у вигляді тигра з куркою. Рецепт досить простий, але блюдо виходить смачним і ситним. При бажанні м’ясо птиці можна замінити будь-яким...
Суп з брокколі на курячому бульйоні
1 год 25 хв41231
Ароматний наваристий суп на основі курячого бульйону, і в той же час легкий. У ньому велика кількість овочів, куряче м’ясо, запашні спеції – ідеальне перша страва для обідньої...
Крем-суп з брокколі і картоплі
60 хв40160
Картопля, додана в такий суп-пюре, забезпечує йому густу консистенцію і велику поживність. Також кладемо селеру для аромату і вершковий сир для ніжного смаку. Якщо ви не любите страви...
суп-пюре з гарбуза з вершками і селерою
1 год 15 хв60151
Смачний і корисний гарбузовий крем-суп можна приготувати з додаванням селери. Порадуйте себе і близьких цікавим вітамінним обідом. Можна подавати з хлібом або сухариками.
50 хв30187
Гарбуз – овоч, багатий вітамінами і кислотами, а готувати його можна по-різному: смажити, варити і запікати. Однак саме при запіканні зберігається максимальна кількість «корисностей», до того ж, цей.
Рис з овочами, курячою грудкою і грибами
50 хв30168
На сковороді обсмажуються печериці з цибулею і селерою. Потім туди додається відварена куряча грудка, соєвий соус, сіль і перець. Далі в сковороду засипається рис, все заливається бульйоном і.
овочі в рукаві для запікання
2 год 0 хв60177
Ароматні овочі, запечені у власному соку, особливо актуальні в літній період. Спеціальне пристосування, рукав, дозволяє по максимуму зберегти смак і соковитість обраних вами овочів.
1 год 5 хв11124
Гострі мариновані дрібні патисони припадуть до смаку кожному домочадцю: їх смачно їсти разом з другими стравами, оскільки за цим рецептом вони виходять хрусткими і пікантними.
1 год 55 хв50237
Помідори закладаються в банку разом з нарізаною селерою, парасольками кропу і часником. Потім все заливається розсолом на цукрі з сіллю, накривається блюдцем і залишається на три доби.
55 хв100153
Через м’ясорубку пропускається селера, кінза, петрушка, пекучий перець і часник. Потім все солиться, розкладається по банках і присипається зверху чорним меленим перцем.
Маринований гострий перець по-грузинськи на зиму
60 хв20251
Маринований перець по-грузинськи — це солодкувато-гостра закуска з великою кількістю зелені і часнику. Грузини подають таку суміш до лобіо і до різних видів м’
лагман з яловичини по-узбецьки
2 год 10 хв60112
Знайомства з цим воістину чарівним блюдом краще почати з класичного узбецького рецепта. Соковитий, неймовірно смачний, ароматний – відірватися просто неможливо. Ніжне м’
салат з редискою і селерою і морквою
15 хв0275
Дуже яскравий і смачний салат, який дуже ефектно виглядає навіть на святковому столі. Червоно-білий редис, зелені огірок і селера, помаранчева морква – це по-справжньому весняне буйство фарб.
1 год 5 хв0235
Це унікальний рецепт – тут поєднується французька класика цибулевого супу з ізраїльськими акцентами. Солодке вино надає супчику легку нотку солодощі, а соєвий соус робить смак по-справжньому цікавим, додає.
Борщ з болгарським перцем
1 год 10 хв80229
У кожної господині свій смак борщу. У цьому я переконалася вже давно. У нашій родині всі готують борщ по одному рецепту, але так, як у мами, все одно...
Салат Серцеїдка
30 хв50269
Корінь селери дуже корисний. У ньому містяться необхідні організму вітаміни і мікроелементи. Навіть після термічної обробки селера зберігає більшу їх частину. А ще він досить низькокалорійний.
курячий суп з кукурудзою і зеленою квасолею
1 год 15 хв40304
Давайте розповідайте-хто скільки набрав за новорічні свята? Так чи інакше, пропоную почати розвантажуватися потихеньку. І ввести в раціон легкі супи замість жирних салатів.
2 год 0 хв0470
У холодну пору року дуже хочеться з’їсти щось смачне. Щоб себе потішити, багато господині заготовляють солодкі помідори на зиму, використовуючи рецепти на 3-літрову банку.
помідори у власному соку
60 хв0466
Томати у власному соку – відмінна заготівля на зиму, яку можна подати як закуску або використовувати для приготування інших страв. Пропонуємо кілька простих рецептів без стерилізації, які може.