Розсольник з куркою та маринованими огірками

Розсольник з куркою та маринованими огірками – відмінний варіант гарячої першої страви для господинь, які не мають часу для готування. Розсольник можна приготувати про запас на кілька днів вперед, він може стояти в холодильнику 3-4 дні. Від цього він стає більш насиченим і смачним. Розсольник виходить дуже смачним та ситним. Незвичайний інгредієнт – консервована квасоля, що чудово поєднується з іншими продуктами.

Інгредієнти
Порції: +8
На порцію
Калорії: 80 ккал
Білки: 4.9 г
Жири: 4.2 г
Вуглеводи: 5.3 г
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Помийте курку, поріжте на частини та перекладіть у каструлю.
  • Цибулю промийте, але не очищайте. Лушпайка надасть бульйону гарний колір. Зелене листя цибулі порію наріжте смужками, очистіть часник. Підготовлені овочі перекладіть у каструлю з куркою.
  • Три невеликі моркви добре вимийте, покладіть у каструлю. Додати кілька лаврових листочків, корінь петрушки і кілька горошин чорного перцю.
  • У каструлю налийте холодною водою 2,5-3 літри. Сіль додайте до смаку.
  • Доведіть бульйон до кипіння, зніміть піну. Зменшіть вогонь, каструлю накрийте кришкою та варіть на повільному вогні протягом 1 години.
  • З каструлі дістаньте курку. Бульйон процідіть через сито. Овочі з бульйону вам більше не знадобляться.
  • Підготуйте овочі для розсольника. Картопля очистіть та наріжте на кубики середнього розміру.
  • Селера добре промийте і наріжте кубиками.
  • Цибулю очистіть і дрібно наріжте.
  • Моркву очистіть і натріть на великій тертці або наріжте тонкою соломкою.
  • Мариновані огірки натріть на тертці або наріжте кубиками.
  • Відкрийте банку консервованої квасолі, злийте рідину в окрему ємність.
  • У велику каструлю з товстим дном налийте невелику кількість олії для обсмажування овочів. По черзі перекладіть селеру, моркву, цибулю в каструлю і обсмажте на великому вогні до розм’якшення. Потім перекладіть підготовлену картоплю і залийте курячим бульйоном, варіть 20 хвилин. Додайте квасолю, мариновані огірки, спеції та варіть ще 15 хвилин.

Гарячий розсольник подавайте до столу, прикрасьте рубаною зеленню та сметаною.

Насолоджуйтесь смачним ароматним розсольником!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь