Рецепти супів з м’ясом можна розділити на три умовні категорії:

  1. На м’ясному бульйоні. З цього починається весь процес приготування: шматочки курятини, яловичини, кролятини, гусятини – обов’язково на кісточці – довго відварюють.

Як приготувати суп з м’ясом

Уважно стежать за прозорістю рідини, знімаючи шумівкою пінку і зайвий жир. Від якості бульйону залежить смак страви. Коли він буде готовий, можна додавати інші інгредієнти: картоплю, овочі, крупи, приправи. Так готується велика частина традиційних супів, зокрема: борщ, капусник, розсольник, щі.

  1. Коли м’ясні продукти додають одночасно з іншими. Копчені реберця, шинка, ковбасні вироби, потрошки, тушонка, напівфабрикати. Ці продукти майже готові, не вимагають тривалої обробки і засипаються в каструлю разом з іншими інгредієнтами.

Основне завдання: додати ситності. З популярних можна назвати солянку, мінестроне, гороховий, грибний, сирний супчик.

  1. Коли м’ясопродукти закладають в кінці приготування, щоб відтінити смак. Наприклад: суп з фрикадельками, пельменями, окрошка з ковбасою, крем-суп з сосисками.

Слід згадати також юшки, які не представляється можливим приготувати без м’ясних компонентів: це угорський гуляш, узбецька шурпа, грузинський харчо, Вірменський хаш, середньоазіатський лагман, польські фляки і не тільки.

25 хв6
Забудьте про супи на курячому бульйоні! Цей жирний часниковий суп стане вашим новим зимовим фаворитом. Протягом багатьох століть часник використовували у багатьох кухнях через його гострий смак, а.
1 год 30 хв4
Люблю щі та супи з квашеною капустою, але цей суп перевершив усі очікування! Так смачно, що нема слів, це описати. Звичайно, доведеться трохи повозитися, але смак окупить усі ваші старання....
1 год 30 хв5
Гарячий суп для холодної зими. На сайті вже є рецепти цього супу, але “Запорізький” трохи відрізняється у приготуванні.
3 год 45 хв4
Проста, смачна, ситна перша страва. Часу на приготування вимагає небагато, готується не клопітно. І навіть бюджетна, що дуже важливо. Спробуйте це смачно!
1 год 20 хв4
Насичена окрошка з приємною легкою кислинкою виходить з додаванням лимонної кислоти. Простий інгредієнт робить блюдо яскравим і освіжаючим. Беріть на замітку цікавий домашній рецепт.
2 год 0 хв5
Бозбаш – це азербайджанський заправний суп, що перекладається як “сіра голова”. Вариться бозбаш на м’ясному або курячому бульйоні з обов’
1 год 40 хв4
Шукайте рецепт легкої і низькокалорійної страви до обіду? Приготуйте апетитний і ароматний суп з овочів і м’яса індички. Порадуйте себе яскравим частуванням, на яке ви витратите зовсім небагато.
2 год 0 хв6
Апетитний гороховий суп можна приготувати на м’ясі індички. Так домашнє блюдо вийде більш легким і корисним. Порадуйте себе і близьких. Подавайте ласощі гарячими разом з хлібом на ваш.
рецепт квасолевого супу з фрикадельками
60 хв4
М’ясні кульки в супі з квасолею сподобаються дітям, до того ж таке перше блюдо виходить дієтичним, хоч і містить м’ясо. Серед інгредієнтів для цього рецепта є кабачок, що...
суп на бульйоні з кісток індички
2 год 20 хв6
Поживний домашній суп можна приготувати на кістках ніжної і нежирної індички. Частування вийде легким і ароматним. Подавайте до обіду, доповнивши чорним хлібом або зеленню.
суп з шиї індички
1 год 50 хв6
Цікавий смак супу з індички виходить з шийної частини. Готова страва приємно здивує і точно нікого не залишить байдужим. Оцініть простий покроковий рецепт для вашого столу.
суп з курячих крилець з вермішеллю
1 год 20 хв5
Наваристий і ситний суп можна приготувати всього лише з декількох курячих крилець і найдоступніших овочів. Приготування займає мінімум часу, а результатом будуть задоволені всі, хто
1 год 20 хв4
Шурпа з свинини в домашніх умовах готується просто і легко, головне – це підготувати інгредієнти, згідно зі списком, представленим нижче, а також слідувати рекомендаціям, прописаним
рецепт супу з гомілки індички
1 год 30 хв6
Ніжний суп з індички — відмінне рішення для вашого обіду. Спробуйте простий покроковий рецепт з гомілки птиці. Порадуйте себе і близьких смачним і корисним частуванням.
3 год 10 хв4
Смак і аромат копченостей ідеально доповнюють страви з бобовими, і, зокрема, суп з квасолею. Аромат підкопченого м’яса робить бульйон більш апетитним, а квасоля насичує корисними речовинами.
Курячий суп з вермішеллю та плавленим сиром
1 год 35 хв5
Перша страва, приготована за цим рецептом, має дуже насичений вершковий смак і аромат. Такий супчик можна приготувати дуже швидко і витратити мінімум сил. У складі тільки натуральні інгредієнти,.
1 год 50 хв5
Борщ з свининою – це всіма улюблене перше блюдо, яке кожна господиня готує по-своєму, додаючи або виключаючи деякі компоненти. Однак сьогодні ми представляємо вам рецепт класичного борщу, звареного.
суп з стегна індички
2 год 40 хв4
Смачний і наваристий суп з індички виходить з стегнової частини птиці. Соковиті м’ясні шматочки в поєднанні з овочами створюють неповторний смак і аромат. Беріть на замітку кулінарну ідею!
1 год 45 хв6
Класичний курячий суп з вермішеллю можна приготувати не тільки в каструлі, але і в мультиварці, що ще більше спростить процес приготування. Рецепт супу на курячому бульйоні – давно...
2 год 5 хв8
Для цього супу готуються фрикадельки з курячої грудки. Вони виходять ніжними і ароматними. Картопля тут не використовується, так як вона буде перебивати смак галушок з яйця, борошна, води,.