Насичена окрошка з приємною легкою кислинкою виходить з додаванням лимонної кислоти. Простий інгредієнт робить блюдо яскравим і освіжаючим. Беріть на замітку цікавий домашній рецепт.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряча грудка 350 гр.
- Картопля 3 шт.
- Редиска 4 шт.
- Огірок 1 шт.
- Цибуля зелена за смаком
- Кріп за смаком
- Куряче яйце 3 шт.
- Кислота лимонна 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Вода 1 л.
- Сметана 30% 50 гр.
- Молоко коров’яче 50 мл.
Кроки
- Куряче філе випікаємо до готовності в духовці.
- Далі продукт охолоджуємо і промиваємо під водою. Це потрібно для того, щоб скоринка продукту не зафарбувала готову страву.
- Окремо відварюємо картоплю і яйця. Охолоджуємо інгредієнт і очищаємо.
- Зелену цибулю подрібнюємо і занурюємо в глибоку миску. Трохи солимо.
- Розминаємо продукт в мисці за допомогою дерев’яної толкушки.
- Після цього відправляємо в миску подрібнений кріп.
- Дрібними кубиками нарізаємо яйця з картоплею. Кладемо з в загальну масу.
- Слідом додаємо подрібнені редиски і огірок.
- Нарізаємо куряче філе і приєднуємо його до решти продуктів.
- Акуратно розмішуємо масу.
- В окремий посуд насипаємо потрібну кількість лимонної кислоти.
- Вливаємо до кислоти літр холодної води. Розмішувати. Воду слід брати охолоджену кип’ячену або з пляшки.
- Перемішані продукти заливаємо спершу сметаною.
- Далі додаємо молоко і знову розмішуємо.
- Вливаємо і воду з лимонною кислотою.
Ставимо блюдо в холодильник і подаємо його до столу охолодженим. Приємного апетиту!