Бозбаш з яловичини

Бозбаш – це азербайджанський заправний суп, що перекладається як “сіра голова”. Вариться бозбаш на м’ясному або курячому бульйоні з обов’язковим додаванням гороху нут, який слід замочувати з вечора, якщо вам потрібен суп до наступного дня. Різновидів бозбашу багато в залежності від регіону та смакових пристрастей кожної господині. Сьогодні я пропоную вам варіант бозбашу з яловичини.

Інгредієнти
Порції: +5
Кроки
2 год 0 хвДрук
  • Для приготування бозбашу нам знадобиться яловичина, томати у власному соку, цибуля ріпчаста, вершкове масло, каррі, перець чорний мелений, сіль, картопля і нут. Яловичину я використовувала навпіл м’якоть і реберця.
  • Нут залити водою та залишити на всю ніч.
  • Нарізати кубиками цибулю. У каструлі розігріти вершкове масло і обсмажити в ньому цибулю до золотистого кольору.
  • Потім додати томати і тушкувати доки частина рідини випарується.
  • Додати в каструлю яловичину, обсмажити до зміни кольору.
  • Потім додати промитий нут. Залити вміст водою, довести до кипіння. Потім додати сіль, перець і каррі. Варити до готовності м’яса та нуту.
  • Картоплю очистити і розрізати вздовж навпіл. Картоплю краще брати середнього розміру.
  • Картоплю викласти в каструлю та зварити до готовності. Супу дати настоятися 30 хвилин.

Суп подавати посипавши свіжою петрушкою.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь