Кутаби з картоплею та сиром

Кутаби у нашій родині люблять усі! Якщо є можливість, то готуються вони дружно та швидко. Кутаби можна приготувати не тільки з м’ясом та зеленню, але і з будь-якою іншою начинкою – наприклад, з картоплі та сиру.

Інгредієнти
Порції: +14
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Для приготування тіста для кутабів візьмемо всі продукти, що заявлені у списку.
  • З води, солі, олії та борошна замісити щільне тісто.
  • Накрити тісто рушником і залишити для дозрівання, поки готується начинка.
  • Для виготовлення начинки візьмемо наступні інгредієнти. Пропорції довільні, чого хочеться більше, те й кладіть.
  • Картоплю відварити у підсоленій воді.
  • Сир розкришити чи дрібно нарізати.
  • З відвареної картоплі злити воду і розім’яти її в пюре, додавши вершкове масло.
  • Потім додати рубану зелень та сир. Посолити за смаком і поперчити, добре розмішати.
  • Взяти порцію тіста, скачати в джгут і нарізати на однакові шматочки.
  • Кожен шматочок розплющити в коржик і тонко розкотити, щоб тісто просвічувалося. На один бік викласти тонким шаром начинку.
  • Накрити другою стороною коржика і щільно притиснути, виганяючи повітря. Краї тіста обрізати коліщатком. Сир при жарінні розплавиться і начинка стане гладкою.
  • Готові кутаби викласти на піднос, припорошений мукою. Їх також можна заморозити про запас і зберігати в морозилці до потреби, загорнувши в поліетиленовий пакет або склавши в контейнер.
  • Обсмажувати кутаби з двох боків на сухій сковороді і складати чаркою один на одного.
  • Обов’язково змащувати поверхню вершковим маслом.
  • Кутаби з картоплею та сиром готові.

Подайте їх із м’ятним чаєм або з кисломолочними соусами.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь