Маца (Matza) – традиційний єврейський прісний коржик. Головний секрет приготування маци в тому, що тісто не повинне встигнути скваситися. Тільки в цьому випадку маца вважається кошерною і може бути подана до столу на свято Песах.
Нижче ми наводимо традиційний рецепт кошерної маци.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 500 гр.
- Крижана вода 250 мл.
Кроки
- У мисці змішати борошно з холодною водою і замісити однорідне тісто.
- Розділити його на частини, кожну частину розкотити в коржики завтовшки 1-2 міліметри. Не лінуйтеся, катайте тонше. Тонка маца – гарна маца! Взяти вилку і протикати нею коржі.
- Обсмажити мацу на розпеченій сухій сковороді з двох сторін до появи характерних темних плям. Сковороду краще взяти чавунну.
В Ізраїлі існує правило: правильна, кошерна маца готується не довше 18 хвилин від моменту, коли перша крапля води зіткнеться з борошном, і до того, як ви покладете коржик на сковороду смажитися. Інакше тісто скваситься, і така маца не вважатиметься кошерною.