Маца

Маца (Matza) – традиційний єврейський прісний коржик. Головний секрет приготування маци в тому, що тісто не повинне встигнути скваситися. Тільки в цьому випадку маца вважається кошерною і може бути подана до столу на свято Песах.

Нижче ми наводимо традиційний рецепт кошерної маци.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
18 хвДрук
  • У мисці змішати борошно з холодною водою і замісити однорідне тісто.
  • Розділити його на частини, кожну частину розкотити в коржики завтовшки 1-2 міліметри. Не лінуйтеся, катайте тонше. Тонка маца – гарна маца! Взяти вилку і протикати нею коржі.
  • Обсмажити мацу на розпеченій сухій сковороді з двох сторін до появи характерних темних плям. Сковороду краще взяти чавунну.

В Ізраїлі існує правило: правильна, кошерна маца готується не довше 18 хвилин від моменту, коли перша крапля води зіткнеться з борошном, і до того, як ви покладете коржик на сковороду смажитися. Інакше тісто скваситься, і така маца не вважатиметься кошерною.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь