Дієтологи рекомендують включати суп у щоденне меню. І не лише через здатність супів нормалізувати роботу шлунка. На супах можна нормалізувати свою вагу, позбавившись зайвих кілограмів, адже в перших стравах мало калорій і, водночас, вони дуже ситні.

Особливою популярністю користуються супи з яловичини. Це джерело заліза, цінних білків та інших поживних речовин.

При виборі яловичини для супу орієнтуйтеся насамперед на колір. М’ясо однорічних тварин, яке якнайкраще підходить для приготування супів, має яскравий, насичений червоний колір. А ось темне м’ясо краще не брати – потемніння свідчить про похилий вік тварини, а отже, шматок буде жорстким. Найкраще для супу підходить вищий та перший сорт м’яса.

Як приготувати суп з яловичиною

У супах яловичина чудово поєднується з різними овочами, крупами, грибами, зеленню та, звичайно, приправами.

Яловичину закладають у холодну воду і терпляче варять. Нарізана шматочками яловичина готується приблизно годину, цілісний шматок – години півтори, не менше.

Найкраще суп на яловичому бульйоні варити в емальованому, глиняному або посуді з вогнетривкого скла. Найкраще підходять каструлі з товстими стінками. Варять яловичину під закритою кришкою.

Прекрасні варіанти яловичих супів – суп із яловичиною та грибами, суп із яловичиною та овочами, суп із яловичини з сиром і, звичайно ж, традиційний грузинський харчо.

Корисні поради:

  • Чим менше води в каструлі, тим наваристішим вийде суп.
  • Закладання продуктів залежить від часу приготування – після яловичини закладаються тверді овочі, потім середні, потім м’які.
  • Варити суп із яловичини слід виключно на слабкому вогні. Він вийде більш наваристим і смачним.
  • Солити суп краще за 6-8 хвилин до готовності.
1 год 40 хв4
Томатний суп з квасолею – це апетитна, навариста та насичена за смаком страва для вашого ситного домашнього обіду. Подавайте гарячий суп із хлібом, зеленню та іншими доповненнями до...
1 год 30 хв4
Люблю щі та супи з квашеною капустою, але цей суп перевершив усі очікування! Так смачно, що нема слів, це описати. Звичайно, доведеться трохи повозитися, але смак окупить усі ваші старання....
2 год 0 хв5
Бозбаш – це азербайджанський заправний суп, що перекладається як “сіра голова”. Вариться бозбаш на м’ясному або курячому бульйоні з обов’
рецепт квасолевого супу з фрикадельками
60 хв4
М’ясні кульки в супі з квасолею сподобаються дітям, до того ж таке перше блюдо виходить дієтичним, хоч і містить м’ясо. Серед інгредієнтів для цього рецепта є кабачок, що...
3 год 10 хв4
Суп з червоної консервованої квасолі виходить дуже апетитним на вигляд, а велика кількість спецій і запашних трав робить його смак особливо яскравим і приємним. У цьому рецепті поряд...
квасолевий суп з м'ясом
35 хв6
Суп з квасолі – смачна і насичена перша страва, яка дозволить легко нагодувати навіть велику сім’ю, використовуючи при цьому зовсім небагато звичних інгредієнтів і трохи часу.
капусняк по-польськи
2 год 10 хв4
Публікую рецепт капусняку, який готується в Україні дуже часто. Але цього разу готуватимемо за польським рецептом. Як кажуть, вік живи, вік навчайся. Пропоную Вам скуштувати смачний
Рамен з яловичиною
1 год 50 хв6
Рамен з яловичиною виходить неймовірно ситним, ароматним і таким, що запам’ятовується за смаком. Відмінне рішення для вашого ситного перекушування або повноцінного обіду.
2 год 50 хв4
М’ясний суп-локшина з яловичиною допоможе яскраво урізноманітнити ваше звичне обіднє меню. Готовий продукт вийде ситним, ароматним та насиченим до смаку. Обов’
Суп-локшина з фрикадельками
40 хв4
Суп-локшина з фрикадельками – оригінальне кулінарне рішення для домашнього обіду. Страва готується дуже легко та швидко. Для цього дотримуйтесь перевіреного покрокового рецепту з нашої збірки.
лагман з яловичини з селерою і капустою
2 год 5 хв6
Якщо ви хочете отримати пряне, пікантне блюдо, цей рецепт для вас. Велика кількість спецій, частина з яких перетираються безпосередньо перед додаванням, що робить їх смак ще більш яскравим....
лагман з яловичини по-узбецьки
2 год 10 хв6
Знайомства з цим воістину чарівним блюдом краще почати з класичного узбецького рецепта. Соковитий, неймовірно смачний, ароматний – відірватися просто неможливо. Ніжне м’
Сибірський борщ з фрикадельками
60 хв8
Всі мами як мами, а моя — вигадниця. У той час як однокласники кривилися і стогнали над тарілкою борщу, я з задоволеним виглядом виловлювала фрикадельки. Ні, моя мама...