Капусняк (польський суп із квашеної капусти)

капусняк по-польськи

Публікую рецепт капусняку, який готується в Україні дуже часто. Але цього разу готуватимемо за польським рецептом. Як кажуть, вік живи, вік навчайся. Пропоную Вам скуштувати смачний українсько-польський ароматний суп. Він такий, за всіма правилами – з товченою картоплею:) Пригощайтеся!

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
2 год 10 хвДрук
  • М’ясо промити, залити 3 л води. Довести до кипіння, зняти піну, зменшити вогонь та варити близько 1 години.
  • Картоплю очистити. Цілою покласти в каструлю з бульйоном і продовжувати варити до готовності картоплі (близько 25 хвилин). Дістати картоплю, розім’яти вилкою.
  • Капусту віджати. Просо промити. Покласти капусту і пшоно в каструлю і варити до готовності капусти (близько 25 хвилин).
  • Тим часом цибулю нарізати, моркву потерти на тертці. На сковороді пасерувати кілька хвилин на олії.
  • Додати томатну пасту/сік томатний/самі томати та 0,5 ст. води. Додати до овочів розім’яту картоплю, часник, сіль, перець. Прогріти ще 3-4 хвилини.
  • Обсмажені овочі додати до бульйону. Томити близько 20 хвилин. Дати настоятися.

Подавати із свіжою зеленню. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь