Сибірський борщ з фрикадельками

Сибірський борщ з фрикадельками

Всі мами як мами, а моя — вигадниця. У той час як однокласники кривилися і стогнали над тарілкою борщу, я з задоволеним виглядом виловлювала фрикадельки. Ні, моя мама теж годувала нас з братом борщем. Але готувала вона його за особливим рецептом. Тепер Сибірський борщ дітям готую і я.

У моїй пам’яті це сама ситна перша страва. Навіть солянка йому поступається. А все через те, що готується Сибірський борщ з фрикадельками і квасолею на м’ясному бульйоні. Чоловік каже, що після тарілки такого борщу навіть до другого приступати не хочеться. Є в його словах частка правди.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
60 хвДрук
  • Картоплю, цибулю, буряк і моркву очистіть від шкірки. Промийте овочі. Приготуйте бульйон на кістці, в кінці додайте лавровий лист, перець горошком.
  • Квасолю замочіть години на 3 у воді. Потім відваріть до готовності і відцідіть. Буряк наріжте брусочками. На сковороді розтопіть 2 ст.л. вершкового масла. У ньому протушкувати буряк до м’якості.
  • Потім додайте в сковороді 2 ложки бульйону і квашену капусту. Туди ж відправте цукор. Перемішайте і тушкуйте хвилин 15 на маленькому вогні. Тим часом приготуйте фрикадельки.
  • На сковороді розтопіть чайну ложку вершкового масла. У ньому обсмажте одну цибулину, нарізану кубиком. Пересипте золотисту цибулю в фарш. Туди ж відправте яйце і молоко.
  • Фарш посоліть і поперчіть за смаком. Можете додати спеції або рубану зелень. Ретельно перемішайте масу. Сформуйте крихітні фрикадельки.
  • Іншу цибулину і моркву подрібніть, обсмажте до золотистого на соняшниковій олії. Потім додайте томатну пасту. Перемішайте і тушкуйте хвилини 2.
  • Доведіть бульйон до кипіння і пересипте в нього картоплю кубиками. Туди ж-капусту, подрібнену соломкою, і фрикадельки по одній. Варіть 10 хвилин.
  • Перемішайте борщ, додайте до нього квасолю, буряк з капустою і цибулю з морквою. Знову перемішайте блюдо, посоліть за смаком. Спеції за смаком. Варіть ще хвилин 5-10.
  • В цей час пропустіть через прес часник. Додайте його в борщ в самому кінці. Перемішайте інгредієнти, вимкніть вогонь. Залиште його під кришкою хвилин на 10, щоб настоявся.

Подаємо Сибірський борщ до столу, як і класичний: з ложкою сметани і посипавши рубаною зеленню. До речі, щоб заощадити час, я часто використовую консервовану квасолю замість вареної. Тоді її потрібно додавати на останньому етапі готування разом з часником. Сподобався рецепт? Будемо раді дізнатися вашу думку!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь