Рецепти страв з яловичого фаршу
Страви з яловичого фаршу, особливо якщо останній купувати вже готовим, готувати одне задоволення не тільки через смакові якості, але також і за час приготування. Численні рецепти допоможуть скласти меню на місяць вперед без повторів і дублів.
Що приготувати смачного з яловичого фаршу
Далеко не завжди куплений в магазині готовий яловичий фарш виявиться задовільної якості. Часто недобросовісні виробники додають в нього те, чого там бути не повинно. Що стосується законів, то в Україні , на жаль, не діє такий контроль якості, як, скажімо, в США. Де спеціально для яловичого фаршу є свої канони. У рецепти страв з яловичого фаршу входять улюблені там гамбургери. І в фарші для них жиру не повинно бути зовсім, хоча до складу самого бутерброда він входити може. У Франції допускається до 20 відсотків жиру, в Німеччині – до 15-ти. У українських магазинах можна наштовхнутися на фарш, в якому м’яса може бути чи половина, все інше припадає на субпродукти і жири.
Саме з цієї причини багато господинь вважають за краще самі крутити фарш з яловичини. Благо, що робиться це легко при наявності звичайної ручної м’ясорубки. Приготувати з яловичого фаршу можна багато смачних і ситних страв: котлети, пельмені, тефтелі, фрикадельки, рулети, пироги, голубці.
Сам по собі його використовують рідше, ніж з додаванням свинячого фаршу, але все-таки використовують. Наприклад, у східній, азіатській кухнях, які не визнають свинину.
Яловичий фарш може бути злегка сухуватим на смак. Відбувається це через особливі властивості самого м’яса.
Щоб зробити яловичий фарш соковитим, потрібно додати до нього щось з цього:
- свинячий фарш
- м’якоть білого хліба, вимоченого в молоці
- смажена в олії цибуля
- сиру подрібнену цибулю
- збитий виделкою яєчний білок
- трохи жирних вершків
Також фарш можна гарненько відбити, просто піднімаючи його вище і з силою б’ючи їм об поверхню столу. Якщо виконати так разів двадцять, навіть жорстке м’ясо розм’якшиться.
Якщо фарш вийшов рідкуватим, можна вмішати в нього жменю панірувальних сухарів або підсушену і розім’яту виделкою варену картоплю.
Калорійність яловичого фаршу становить 254 ккал на 100 грамів. На білки і жири припадає 17,2 і 20 грамів відповідно. Фарш з м’яса яловичини містить вітаміни А, В, К, Е.як і саме м’ясо, він є відмінним джерелом білків тваринного походження. Будучи більш пісним, в порівнянні зі свинячим, яловичий фарш (точніше, їжа з нього) рекомендована для людей, які страждають недокрів’ям і зайвою вагою.