Калорійність на 100 грам (кбжу):
17.2 г.
Білки
20.0 г.
Жири
0.0 г.
Вуглеводи
254
ккал

Страви з яловичого фаршу, особливо якщо останній купувати вже готовим, готувати одне задоволення не тільки через смакові якості, але також і за час приготування. Численні рецепти допоможуть скласти меню на місяць вперед без повторів і дублів.

Що приготувати смачного з яловичого фаршу

Далеко не завжди куплений в магазині готовий яловичий фарш виявиться задовільної якості. Часто недобросовісні виробники додають в нього те, чого там бути не повинно. Що стосується законів, то в Україні , на жаль, не діє такий контроль якості, як, скажімо, в США. Де спеціально для яловичого фаршу є свої канони. У рецепти страв з яловичого фаршу входять улюблені там гамбургери. І в фарші для них жиру не повинно бути зовсім, хоча до складу самого бутерброда він входити може. У Франції допускається до 20 відсотків жиру, в Німеччині – до 15-ти. У українських магазинах можна наштовхнутися на фарш, в якому м’яса може бути чи половина, все інше припадає на субпродукти і жири.

Саме з цієї причини багато господинь вважають за краще самі крутити фарш з яловичини. Благо, що робиться це легко при наявності звичайної ручної м’ясорубки. Приготувати з яловичого фаршу можна багато смачних і ситних страв: котлети, пельмені, тефтелі, фрикадельки, рулети, пироги, голубці.

Сам по собі його використовують рідше, ніж з додаванням свинячого фаршу, але все-таки використовують. Наприклад, у східній, азіатській кухнях, які не визнають свинину.

Яловичий фарш може бути злегка сухуватим на смак. Відбувається це через особливі властивості самого м’яса.

Щоб зробити яловичий фарш соковитим, потрібно додати до нього щось з цього:

  • свинячий фарш
  • м’якоть білого хліба, вимоченого в молоці
  • смажена в олії цибуля
  • сиру подрібнену цибулю
  • збитий виделкою яєчний білок
  • трохи жирних вершків

Також фарш можна гарненько відбити, просто піднімаючи його вище і з силою б’ючи їм об поверхню столу. Якщо виконати так разів двадцять, навіть жорстке м’ясо розм’якшиться.

Якщо фарш вийшов рідкуватим, можна вмішати в нього жменю панірувальних сухарів або підсушену і розім’яту виделкою варену картоплю.

Калорійність яловичого фаршу становить 254 ккал на 100 грамів. На білки і жири припадає 17,2 і 20 грамів відповідно. Фарш з м’яса яловичини містить вітаміни А, В, К, Е.як і саме м’ясо, він є відмінним джерелом білків тваринного походження. Будучи більш пісним, в порівнянні зі свинячим, яловичий фарш (точніше, їжа з нього) рекомендована для людей, які страждають недокрів’ям і зайвою вагою.

Ліниві бендерики з лаваша
35 хв50156
Цими ласощами пригощала моя троюрідна сестра, коли ми з родиною гостювали у неї на Закарпатті. Коронних страв на столі було хоч відбавляй.
Котлети з капустою в духовці
45 хв50176
Досвідчені господині знають, що купувати фарш в магазині не варто. Якість у нього досить сумнівна. Краще піти на ринок в кінці дня і сторгувати пристойний
40 хв60113
Осетинські пироги більше нагадують коржик і мають приємну особливість-тонке тісто і велика кількість начинки в ньому. Раніше ці пироги вважалися священними
Ледачі пельмені в ароматному бульйоні
50 хв5099
Мою рідню хлібом не годуй, а пельмені повинні бути на столі. Їх у нас цінують вище будь-якого делікатесу. Причому магазинні пельмені чоловік не котирує
фрикадельки з підливою як в дитячому саду
50 хв80291
Це не просто м’ясна страва, а смак дитинства. Тому пропонуємо приготувати м’ясні кульки, як в садку – по ГОСТу радянської кулінарії.
60 хв0181
Таке блюдо, як запіканка з макаронів і фаршу, не вимагає великих матеріальних і фізичних витрат, а тому заслужено користується особливою популярністю у
60 хв0241
Люля-кебаб вважається традиційним арабським стравою, яку готують переважно на вугіллі. Але зараз розглянемо кілька рецептів, адаптовані під домашні умови
лазанья з фаршем в духовці
60 хв0123
Лазанья – це класичне блюдо італійської кухні, складається з декількох шарів тіста з фаршем і готується в духовці. Стандартно її подають з крем-соусом
долма з виноградного листя рецепт
60 хв0118
Долма у виноградних листках – смачне блюдо, яке на відміну від голубців виходить більш ніжним і з апетитною легкою кислинкою. Пропонуємо класичний рецепт