Калорійність на 100 грам (кбжу):
17.2 г.
Білки
20.0 г.
Жири
0.0 г.
Вуглеводи
254
ккал

Страви з яловичого фаршу, особливо якщо останній купувати вже готовим, готувати одне задоволення не тільки через смакові якості, але також і за час приготування. Численні рецепти допоможуть скласти меню на місяць вперед без повторів і дублів.

Що приготувати смачного з яловичого фаршу

Далеко не завжди куплений в магазині готовий яловичий фарш виявиться задовільної якості. Часто недобросовісні виробники додають в нього те, чого там бути не повинно. Що стосується законів, то в Україні , на жаль, не діє такий контроль якості, як, скажімо, в США. Де спеціально для яловичого фаршу є свої канони. У рецепти страв з яловичого фаршу входять улюблені там гамбургери. І в фарші для них жиру не повинно бути зовсім, хоча до складу самого бутерброда він входити може. У Франції допускається до 20 відсотків жиру, в Німеччині – до 15-ти. У українських магазинах можна наштовхнутися на фарш, в якому м’яса може бути чи половина, все інше припадає на субпродукти і жири.

Саме з цієї причини багато господинь вважають за краще самі крутити фарш з яловичини. Благо, що робиться це легко при наявності звичайної ручної м’ясорубки. Приготувати з яловичого фаршу можна багато смачних і ситних страв: котлети, пельмені, тефтелі, фрикадельки, рулети, пироги, голубці.

Сам по собі його використовують рідше, ніж з додаванням свинячого фаршу, але все-таки використовують. Наприклад, у східній, азіатській кухнях, які не визнають свинину.

Яловичий фарш може бути злегка сухуватим на смак. Відбувається це через особливі властивості самого м’яса.

Щоб зробити яловичий фарш соковитим, потрібно додати до нього щось з цього:

  • свинячий фарш
  • м’якоть білого хліба, вимоченого в молоці
  • смажена в олії цибуля
  • сиру подрібнену цибулю
  • збитий виделкою яєчний білок
  • трохи жирних вершків

Також фарш можна гарненько відбити, просто піднімаючи його вище і з силою б’ючи їм об поверхню столу. Якщо виконати так разів двадцять, навіть жорстке м’ясо розм’якшиться.

Якщо фарш вийшов рідкуватим, можна вмішати в нього жменю панірувальних сухарів або підсушену і розім’яту виделкою варену картоплю.

Калорійність яловичого фаршу становить 254 ккал на 100 грамів. На білки і жири припадає 17,2 і 20 грамів відповідно. Фарш з м’яса яловичини містить вітаміни А, В, К, Е.як і саме м’ясо, він є відмінним джерелом білків тваринного походження. Будучи більш пісним, в порівнянні зі свинячим, яловичий фарш (точніше, їжа з нього) рекомендована для людей, які страждають недокрів’ям і зайвою вагою.

60 хв4
Пастиціо (παστίτσιο) –  традиційна та улюблена страва грецької кухні. Пастиціо є  запіканка з пасти і рубаного м’яса з соусом бешамель.  Назва пастиціо походить від італійського
1 год 20 хв5
Такі голубці готуються швидше, ніж класичний варіант із загортанням фаршу в листя капусти, але не поступаються їм за смаком і принадним ароматом. Страва виходить не порційною, як у...
1 год 30 хв6
Мусака (Moussaka) – традиційна балканська та східна запіканка з овочів із м’ясом. Зазвичай мусаку готують із баклажанів, картоплі та м’ясного фаршу. Але методи приготування
2 год 0 хв5
Пай енд меш (Pie and mash) – одна з класичних англійських страв, яка перекладається як «пиріг та пюре». Ця страва виникла як традиційна страва робітничого класу. Справа в...
Террін з яловичини
2 год 30 хв1
Террін з яловичини – дуже смачний, соковитий і ніжний, що чимось нагадує запіканку. До того ж – ця французька страва з особливою історією, відома ще з 17 століття,...
рецепт квасолевого супу з фрикадельками
60 хв4
М’ясні кульки в супі з квасолею сподобаються дітям, до того ж таке перше блюдо виходить дієтичним, хоч і містить м’ясо. Серед інгредієнтів для цього рецепта є кабачок, що...
40 хв1
Теплі салати, як страва східної кухні, приготовані з м’яса і овочів, подаються самостійною стравою і замінюють повноцінний обід або вечерю. Готуємо теплий салат з класичного поєднання яловичини з.
чебуреки за кримським рецептом
1 год 35 хв8
Знамениті кримські рецепти чебуреки легко приготувати на домашній кухні. Використовуйте перевірений рецепт. Порадуйте близьких смачним частуванням з хрусткою скоринкою і соковитою начинкою.
1 год 15 хв8
Хоча цей рулет називається м’ясним, насправді він готується з яловичого та курячого фаршу з додаванням цукіні, тому виходить не дуже жирним та соковитим. У розрізі це дуже гарне...
25 хв8
Погодьтеся, знайти людину, байдужу до домашніх голубців, досить складно. Їх люблять усі, включаючи мою сім’ю. Але крутити капусту з начинкою не завжди є час і сили. Пам’
Суп-локшина з фрикадельками
40 хв4
Суп-локшина з фрикадельками – оригінальне кулінарне рішення для домашнього обіду. Страва готується дуже легко та швидко. Для цього дотримуйтесь перевіреного покрокового рецепту з нашої збірки.
Чебуреки з яловичиною від Євгена Клопотенка
40 хв8
Переможець кулінарного шоу «МастерШеф» переконаний, що запорука смачних чебуреків — правильно підготовлена ​​начинка. За словами Євгена Клопотенка, у фарш необхідно додати кілька обов’
30 хв5
Розкажу вам, як приготувати чудові фаршировані печериці, яких ви раніше не куштували. Цю повноцінну страву можна подавати не лише на обід чи вечерю, а й на святковий стіл....
Капуста з фаршем та овочами
35 хв4
Капуста з фаршем – одне з улюблених поєднань у нашій кухні. Чого тільки варті традиційні голубці, безліч запіканок, різні варіанти пирогів та пиріжків! Разом ці інгредієнти утворюють смачні,.
Домашній м'ясний хлібець в духовці
50 хв8
У нашій родині прийнято на Великдень завжди готувати м’ясний хлібець в духовці. Та й інші свята рідко без нього обходяться. Але ми настільки полюбили це блюдо з фаршу,...
Котлети під шубою з картоплі і сиру в духовці
1 год 20 хв8
Позавчора забігла в м’ясний з надією знайти свіжого фаршу. Так захотілося котлет, що очі затуманилися. І ось щастя, якраз підвезли провіант. З початку війни не всі категорії продуктів...
Святкові голубці на пару
50 хв6
Ідей для швидких і ефектних закусок ніколи не буває багато. Цього разу я буду готувати знайоме блюдо на новий лад. І допоможе мені в цьому Пекінська капуста. Думаєте,...
Фаршировані каннеллоні з лаваша
40 хв4
Уявіть собі: існує кілька десятків видів пасти (або, якщо простіше, макаронів). Від її форми, будь то зірочки або черепашки, залежить смак і подача страви. Серед найбільших і апетитних...
Голубці з молодої капусти в томатно-сметанному соусі
2 год 0 хв8
Рецепт голубців передається від матері до дочки, зазвичай у господинь є свої тонкощі і нюанси в приготуванні цього чудового блюда. Голубці зі свіжої капусти, хороші тим, що тушкуються...
Сибірський борщ з фрикадельками
60 хв8
Всі мами як мами, а моя — вигадниця. У той час як однокласники кривилися і стогнали над тарілкою борщу, я з задоволеним виглядом виловлювала фрикадельки. Ні, моя мама...